این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۳۲، صفحات ۷۹-۸۳
عنوان فارسی
مقایسه تاثیر عصاره آبی شوید و روغن جوانه گندم بر استرس اکسیداتیو خون موشهای صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین تولید رادیکالهای آزاد و سیستم دفاع آنتیاکسیدانی میباشد، آنتیاکسیدانها موادی هستند که در غلظت بسیار کم به طور قابل ملاحظهای اکسیداسیون اکسیدانها را به تأخیر میاندازند و با مکانیسمهای مختلف رادیکالهای آزاد را خنثی مینمایند و در نتیجه از ابتلاء یا پیشرفت بیماریهای مختلف مانند آلزایمر، پارکینسون و سرطان که اکسیدانها در پاتوژنز آنها دخیل هستند، جلوگیری مینمایند. شوید به طور فراوان در ایران مصرف میشود. هدف: در این مطالعه اثر آنتیاکسیدانی شوید با روغن جوانه گندم به عنوان غنیترین منبع ویتامین E مقایسه میشود. روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی طراحی و تعداد 24 موش نر از نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. به گروه A عصاره آبی شوید با دوز gr/kg 3 وزن موش به صورت دهانی، گروه B مقدار gr/kg 5/0 روغن جوانه گندم – به عنوان غنیترین منبع ویتامین E داده شد. گروه C نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. بعد از دو هفته از قلب موشها cc5 خون گرفته شد و میزان ظرفیت آنتیاکسیدانهای تام سرم توسط روش FRAP با استفاده از معرف TPTZ سنجیده شد و همچنین میزان گروههای تیول سرم با روش Hu و با استفاده از معرف DTNB اندازهگیری شد. در این روش برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار مقایسه میانگین بیش از دو جامعه به روش ناپارامتریک کروسکال والیس استفاده شد. نتایج: نتایج به دست آمده به صورت SD Mean درخصوص ظرفیت آنتیاکسیدانی تام سرم در گروه A 045/0 231/0، در گروه B 049/0 161/0 و در گروه C mol/ml 075/0 144/0 بود که استفاده از آنالیز واریانس اختلاف معنیداری بین گروههای C و A نشان داد (035/0 = p) و میزان گروههای تیول سرم در گروه A 68/0 591/0، در گروه B 576/0 29/1 و در گروه C mol/ml 179/0 264/0 بود که استفاده از آزمون آنالیز واریانس اختلاف معنیداری بین گروههای B و C نشان داد (006/0 = p). نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد که اثر عصاره شوید بر کاهش استرس اکسیداتیو بیشتر از روغن جوانه بود. بنابراین سیستم دفاع آنتیاکسیدانی با مصرف عصاره شوید تقویت شده است که میتوان از این ماده به عنوان یک ماده غذایی بسیار مفید در رژیم غذایی روزانه استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شوید، آنتیاکسیدان، استرس اکسیداتیو، ویتامین E
عنوان انگلیسی
A Comparsion of the Effects of Anethum graveolens and Wheat Germ Oil on the Blood Oxidative Stress in Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Oxidative stress is the imbalance between production of free radicals and antioxidant defense system. Antioxidants, in little amounts, are substances which delay the oxidation of oxidants. They neutralize free radicals in different ways and consequently prevent the affliction and aggravation of different diseases such as Parkinson and cancer in which oxidants have an important role. Anethum graveolens is a highly consumed plant in Iran Objective: This study tries to make a comparison between the antioxidant effect of Anethum graveolens and wheat germ oil as the richest source of vitamin E. Methods: This research is designed in the experimental form and 24 male wistar rats those were randomly divided into 3 groups. Anethum graveolens water extract was given to group A orally with the dose 3 gr/kg B.W. Group B received 0.5 gr/kg wheat germ oil and the third group (C) was considered as the control group. After two weeks about 5cc blood was taken from the rats' hearts. The serum total antioxidant capacity was measured by FRAP method with the use of TPTZ indicator and also the rate of serum thiol groups was measured by Hu method with the use of DTNB indicator. In this method descriptive statistics (mean ± SD) and ََAnalyze Nonparametric Test (Kruskal-Wallis) were used. Results: The mean and the standard deviation of the serum total antioxidant capacity were as follows: in group A 0.23 0.045 mol/ml, in group B 0.1610.149 mol/ml and in the control group 0.144 0.175mol/ml. The data showed a significant difference between A, C groups (P = 0.035) and the rates of the serum thiol groups were: in group A: 0.5910.68mol/ml, in group B: 1.290.576 mol/ml, and in group C: 0.2640.179 mol/ml and between groups B and C a significant difference was shown. Conclusion: The results showed that Anethum graveolens water extract decreased the oxidative stress more than wheat germ oil. Therefore antioxidant defense system has been strengthened by consuming Anethum graveolens water extract which can be used as a useful supplement in a diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کبری راهزانی | k rahzani
1- arak nursing and midwifery faculty, department nursing, university of medical science
عضو هیأت علمی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اراک (Arak university of medical sciences)
علی اکبر ملکی راد | aa malekirad
arak, adabjoo street, in front of anvarey street, gramey dead alley, no 282, zip code 38149-9-8311. tel 09188480038, 98-861-2235541, fax 98-862-4223341
اراک، خیابان ادبجو، روبروی خیابان انوری، بن بست گرامی پلاک 282 کدپستی 8311 – 9 – 38149، تلفن 2235541 0861 ، نمابر 4223341 0862
سازمان های دیگر
: پیام نور مرکز شازند
سیدمحمدعلی شریعت زاده | sma shariatzadeh
3- basic science faculty, department of biology, arak university, arak, iran
استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اراک (Arak university)
منصور بیرامی | m birami
4- educational and psychology science faculty, department of psychology, tabriz university, tabriz, iran
استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
داود فضلی | d fazli
5- basic science faculty, department of biology, marand payame noor university, marand, iran
عضو هیأت علمی، گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور مرکزمرند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
سازمان های دیگر
: دانشگاه پیام نور مرکز مرند
محمودرضا باغی نیا | m baghinia
6- medical faculty, urology department, arak medical science university, arak, iran
استادیار، گروه اورولوژی، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اراک (Arak university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-231-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات