این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۳۲، صفحات ۱۲۰-۱۳۱

عنوان فارسی بررسی اثرات ضدمیکروبی اسانس گیاه آویشن شیرازی و نایسین به تنهایی و ترکیبی با یکدیگر بر علیه لیستریا مونوسیتوژن در آبگوشت قلب - مغز
چکیده فارسی مقاله مقدمه: در صنایع غذایی حفظ کیفیت به همراه افزایش زمان ماندگاری از طریق کاهش، حذف یا کنترل عوامل میکروبی بیماری‌زا یا عامل فساد مواد غذایی صورت می‌گیرد. با توجه به اثبات بسیاری از اثرات زیان‌بار نگهدارنده‌های شیمیایی و نگرانی عمومی در این خصوص، بحث جایگزینی آنها با انواع ترکیبات طبیعی نظیر اسانس‌های گیاهی و آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی افزایش یافته است و انجام این مطالعات ابتدا در مدل‌های آزمایشگاهی و سپس در مدل‌های غذایی در این رابطه لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی و تعیین حداقل غلظت ممانعت‌کنندگی و حداقل غلظت‌کشندگی اسانس آویشن شیرازی و نایسین به تنهایی و به صورت ترکیبی بر لیستریا مونوسیتوژن در محیط آبگوشت قلب- مغز بود. تعیین نوع اثر متقابل و همراهی نایسین و اسانس آویشن شیرازی نیز بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه غلظت اسانس آویشن شیرازی 600 میکروگرم در میلی‌لیتر، و نایسین 5/2 میکروگرم در میلی‌لیتر نایسین در درجه حرارت 15 درجه سانتی‌گراد و pH برابر 5 بررسی شد. نتایج: اسانس آویشن شیرازی به تنهائی دارای اثرات ضدمیکروبی بر لیستریا مونوسیتوژن بود (MIC:9.5 و MBC:19 میکروگرم در میلی‌لیتر). اثر متقابل اسانس آویشن شیرازی و نایسین سبب کاهش MIC و MBC شد (MIC:1.2 و MBC:2.4 میکروگرم در میلی‌لیتر). نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات بازدارندگی بر لیستریا مونوسیتوژن می‌باشد. این اثرات به وضوح در همراهی با نایسین افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Zataria multiflora Boiss. Essential oil and Nisin, Alone and in Combination Against Listeria monocytogen in BHI broth
چکیده انگلیسی مقاله Background: In food industry, quality assurance and prolongation of shelf-life is achieved through control of pathogenic and spoilage microorganisms in foods. Regards to much proved adverse effects of synthetic food additives and general concern on the subject, the replacement of these additives with natural based ones such as plant essential oils and natural antibiotics has been raised and researches first at in vitro models and then in food systems is necessary. Objectives: The aim of this study was to determine the antimicrobial activity, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Zataria multiflora Boiss. essential oil and nisin alone and in combination against Listeria monocytogen in brain heart infusion (BHI) broth. The specifications of combination of essential oil and nisin were determined. Methods: In this study 600 µg/ml of Z. multiflora essential oil and 2.5 µg/ml nisin in pH value of 5 at 15 ºC were used. Results: In this study Zataria multiflora essential oil had antimicrobial effects agains Listeria monocytogen (MBC: 19, MIC: 9.5µg/ml). Combination of nisin and the essential oil had also antimicrobial effects against Listeria monocytogen (MIC: 1.2, MBC: 2.4µg/ml). Conclusion: Zataria multiflora essential oil and nisin were effective against Listeria monocytogen alone. This effect was obviously increased in combination with each other and the results were noticeable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد رهنما | m rahnama
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, uuniversity of uremia
دستیار، گروه بهداشت کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

سیدمهدی رضوی روحانی | sm razavi rohani
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, uuniversity of uremia
استاد، گروه بهداشت کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

حسین تاجیک | h tajik
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, uuniversity of uremia
دانشیار، گروه بهداشت کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

فرحناز خلیقی سیگارودی | f khalighi sigaroodi
institute of medicinal plants, no. 72, jandarmeri st., fakhrerazi st., enghelab ave., tehran, iran, tel amp; fax 98- 21- 66491564, 66491344
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان فخررازی، خیابان ژاندارمری شرقی، شماره 72، طبقه سوم، صندوق پستی 1446 - 13145، تلفن و نمابر 66491564 021
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

محمود رضا زاد باری | m rezazad bari
department of food science and technology, faculty of aagriculture university of uremia
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-123-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات