این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۳۲، صفحات ۱۳۲-۱۳۷
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضدمیکروبی گیاه Thymus caucasicus
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: تیموس یکی از جنسهای مهم خانواده نعناعیان2 میباشد و از زمانهای دور تاکنون مورد استفاده سنتی و دارویی بوده است. گونه آویشن قفقازی از گونههای مهم تیموس است که از اطراف خلخال جمعآوری و شناسایی شد. هدف: در این تحقیق اجزای اسانس گیاه Thymus caucasicus مورد شناسایی قرارگرفته و اثرات ضدمیکروبی آن و فراکسیونهای اتردوپترولی، کلروفرمی و ان- بوتانولی بررسی شدند. روش بررسی: آویشن قفقازی Thymus caucasicus از اطراف خلخال جمعآوری و شناسایی شد. اسانسگیری به دو روش تقطیر با آب و تقطیر با بخارآب انجام شد و اجزای هر یک به کمک دستگاه GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. اثر ضدمیکروبی اسانسهای حاصل از روش تقطیر با آب و فراکسیونها با استفاده از روش رقیق سازی در آگار در مقابل 8 سویه باکتریایی سنجیده شد. نتایج: در اسانس حاصل از تقطیر با آب و بخار آب به ترتیب، 44 و 57 ترکیب شناسایی شد. نتایج نشاندهنده اثر ضدمیکروبی قابل توجه این اسانسها و فراکسیونها در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیس، باسیلوس سوبتیلیس، پسودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، اشرشیا کلی و سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین میباشد. نتیجهگیری: بخش اصلی اسانس حاصل از تقطیر با آب و بخار آب را Nerolidol تشکیل میدهد. بررسی های ضد میکروبی نشاندهنده کمترین غلظت مهاری برای اسانس و فراکسیون ان- بوتانولی در مقابل باکتری های مختلف می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Thymus caucasicus، اسانس، فعالیت ضدمیکروبی
عنوان انگلیسی
Chemical Compounds of Essensial oil and Antibacterial Effects of Thymus caucasicus
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Thymus, one of the important genus of Labiatae family, have been used since ancient times as folk remedies for some medical treatments. Objective: In this study, chemical compositions of essential oil of Thymus caucasicus were analyzed and antibacterial effects of fractions were surveyed. Methods: Thymus caucasicus (lamiaceae) at the flowering stage were collected, from Ardabil province (No. 41and 87 at Central Herbarium of Institute of Medicinal Plants, ACECR). The essential oil aerial parts of T. caucasicus was collected by Hydrodistillation and Steam distillation method. The essential oils were dried over anhydrous sodium sulphate and after filtaration, stored at +4˚C until tested and GC/MS analyzed. Antibacterial activities of essential oil and fractions of the plant were studied by agar dilution on eight bacterial strains. Results: In hydro and steam distillation essence of T. caucasicus, 44 and 58 compounds were identified, respectively. In vitro antimicrobial activities showed that was positive effect against Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Pseudomonas aeruginosa and Meticillin Resistant Staphylococcus aureus. Conclusion: Nerolidol was major compound in hydro and steam distillation essential oil of T. caucasicus. In this study, we showed the essential oil and n- butanol fraction of T. caucasicus have lower MIC against tested microorganisms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
T. caucasicus, Essential oil, Antimicrobial activity
نویسندگان مقاله
رضا حاجی آقایی | r hajiaghaee
1- department of pharmacognosy and pharmacy, institute of medicinal plants, acecr
استادیار پژوهشی، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
شمسعلی رضازاده | sh rezazadeh
1- department of pharmacognosy and pharmacy, institute of medicinal plants, acecr
استادیار پژوهشی، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
یوسف اجنی | y ajani
2- department of cutivation and development, institute of medicinal plants, acecr, karaj
مربی پژوهشی، گروه کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نسرین صمدی | n samadi
3- department of drug and food control, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences
استادیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نسیم آشوری | n ashoury
4- food and drug laboratory research center fdlrc , tehran
دکتری داروسازی, اداره کل آزمایشگاه های غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
سمیه آقامحمدزاده | s agha mohammadzade
5- department of pharmacognosy, islamic azad university of pharmacutical science
دکتری داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
سیدحمید رضا علوی | hr alavi
department of pharmacognosy and pharmacy, institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran tel. 98 - 261 – 4764010, fax 98 – 216 - 4764021
کرج، کیلومتر 55 جاده تهران قزوین، مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی، پژوهشکده گیاهان دارویی، صندوق پستی 1446 - 13145، تلفن 9 - 4764010 0261 ، نمابر 4764021 0261
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-230-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات