این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۲۹، صفحات ۱۸-۳۵

عنوان فارسی بررسی آثار فارماکولوژیک جنس مرزنجوش spp.) (Origanum
چکیده فارسی مقاله مرزنجوش از گیاهان خوراکی رایجی است که در نقاط مختلف دنیا به عنوان ادویه استفاده می‌شود. مرزنجوش جنسی از خانواده نعناع و دارای گونه‌های متعددی است. دو گونه مرزنجوش اروپایی2 و مرزنجوش مدیترانه‌‌ای3 خواص درمانی دارند. علاوه بر استفاده به عنوان ادویه در طبخ غذا، از قرن‌ها پیش در طب سنتی، گیاه در درمان مواردی همچون بیماری‌های گوارشی، سرماخوردگی، آلرژی‌های تنفسی، دیابت، التیام زخم‌ها و نیز به عنوان آرامش‌بخش (تسکین عصبی) کاربرد داشته است. تاکنون بررسی‌های بسیاری در مورد خواص بیولوژیک، فارماکولوژیک و آنالیز ترکیبات مرزنجوش انجام شده است. بر طبق گزارش‌های علمی معتبر، گیاه دارای خواص آنتی‌اکسیدان و ضد‌میکروبی قوی بر ضد‌عوامل پاتوژن انسانی و نیز عوامل فساد مواد غذایی است. بر اساس نتایج آنالیزهای شیمیایی متعدد عصاره و اسانس‌های گیاه، ترکیبات فنلی مخصوصاً اسیدهای فنلی و فلاونوییدها به عنوان عوامل موثر احتمالی مطرح شده‌اند. علاوه‌ بر خواص ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدان گیاهان جنس مرزنجوش، مواردی که هم‌اکنون به طور جدی و دقیق مورد مطالعه هستند اثرات ضد‌دیابتی، ضد‌فشارخون بالا، ضد‌التهابی، سمیت سلولی و آنتی‌موتاژنی را می‌توان بر‌شمرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of Pharmacological Effects of Origanum genus (Origanum spp.)
چکیده انگلیسی مقاله Oregano is a common culinary herb used as spice in different parts of the world. Origanum is a genus of Lamiaceae family with many species. Two species Origanum majorana L. and Origanum vulgare L. have therapeutic properties. Besides using as a spice in food, the herb has been used in treatment of some conditions including colds, respiratory allergies, gastrointestinal disorders, diabetes mellitus, wound healing and as a tranquilizer, in alternative medicine for centuries. Until now, numerous reports on its biological and pharmacological properties and also analysis of its extracts or oils have published. According to reliable scientific studies, Origanum spp. have a strong antioxidant and antimicrobial effects against common human and foodborne pathogens. Based on frequent biochemical analysis of extracts and essences of the herb, phenolic compounds especially phenolic acids and flavenoids are probable responsible agents. These days, investigations are focused on antidiabetic, antihypertensive, anti-inflammatory, cytotoxicity and antimutagenic action of genus Origanum, besides the antioxidant and antibacterial activities.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله تاجماه ممبینی | t mombeini
department of pharmacology, school of medicine, shahed university, tehran, iran, p.o.box 14155 - 7435, tel 0982188964792 fax 0982188966310
تهران، بلوار کشاورز، خیابان عبدالله زاده، شماره 29، دانشکده پزشکی شاهد، صندوق پستی 7435- 14155، کدپستی 1415635111، تلفن 88964792 021 ، نمابر 88966310 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

مهران ممبینی | m mombeini
academic member, school of agriculture, islamic azad university iau , ramhormoz; student of phd in agronomy-crop physiology, islamic azad university iau , ahwaz, iran
عضو هیئت علمی مربی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز؛ دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

محبوبه آقایی | m aghayi
school of medicine, shahed university, tehran, iran
دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-255-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات