این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۲۹، صفحات ۴۱-۵۰

عنوان فارسی اثر مصرف روزانه یک نمونه از غلات صبحانه آماده مصرف غنی‌سازی شده با آهن همراه با مغز تخمه کدو )‍‍‍‍Cucurbita pepo L.) بر وضعیت آهن سرم در زنان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کم‌خونی فقر آهن از رایج‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در جهان است. هدف: هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف یکی از غلات صبحانه آماده مصرف غنی‌سازی شده با آهن و مغز تخمه کدو به عنوان دو منبع غذایی آهن بر وضعیت تغذیه آهن و شاخص‌های هماتولوژیک زنان در سنین باروری است. روش بررسی: هشت داوطلب زن سالم، مجرد یا متاهل غیرباردار در دامنه سنی 37-20 سال، روزانه 30 گرم (یک سروینگ یا وعده) از یک نوع صبحانه آماده مصرف غنی‌سازی شده با آهن - حاوی 1/7 میلی‌گرم آهن در هر سروینگ به همراه 30 گرم مغز تخمه کدو- حاوی 4 میلی‌گرم آهن به مدت چهار هفته مصرف کردند. نمونه‌های خون در روز بیستم عادت ماهیانه هر کدام از زنان، قبل و بعد از مصرف جمع‌آوری شد و شاخص‌های وضعیت آهن نظیر شمارش گلبول‌های قرمز، هموگلوبین (Hb)، هماتوکریت (Ht)، فریتین سرم، آهن سرم، ظرفیت تام اتصال آهن (TIBC)، ترانسفرین، و در‌صد اشباع‌ترانسفرین تعیین شد. نتایج: پس از مصرف پاسخ بهتری در وضعیت آهن مشاهده شد. در آنالیز آماری اختلاف معنی‌دار در افزایش آهن سرم، افزایش درصد ترانسفرین، و کاهش، TIBC در مرحله قبل و بعد به دست آمد. همه افراد پس از مصرف از سطح آهن سرمی بیشتری برخوردار بودند. یک همبستگی مثبت معنی‌دار از اختلاف در سطوح آهن سرم و اختلاف در درصد‌های اشباع ترانسفرین و یک همبستگی منفی معنی‌دار از اختلاف در سطوح آهن سرم و اختلاف در TIBC ها به دست آمد. نتیجه‌گیری: غذا‌ها یا مواد غذایی غنی‌سازی شده در حفظ وضعیت مطلوب تغذیه‌ای و کاهش بروز کمبودهای آهن نقش دارند و استفاده از غلات صبحانه آماده مصرف غنی‌سازی شده به عنوان یک راهبرد رایج محسوب می‌شود. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن یک منبع دیگر غذایی آهن نظیر مغز تخمه کدو باعث بهبودی وضعیت آهن در بدن می‌شود. انجام مطالعات بیشتر و طولانی‌تر با استفاده از این دو فراورده غذایی به منظور تعیین اثر غنی‌سازی آهن بر وضعیت و تغذیه آهن در میان جمعیت‌های هدف، به ویژه در بین کودکان، نوجوانان و زنان در سنین باروری و در دوران بارداری توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Impact of Daily Consumption of Iron Fortified Ready-to-Eat Cereal and Pumpkin Seed Kernels (Cucurbita pepo L.) on Serum Iron in Adult Women
چکیده انگلیسی مقاله Background: The objective of this study was to consider the effectiveness of consumption of iron fortified ready-to-eat cereal and pumpkin seed kernels as two sources of dietary iron on status of iron nutrition and response of hematological characteristics of women at reproductive ages. Methods: Eight healthy female, single or non pregnant subjects, aged 20-37 y consumed 30 g of iron fortified ready-to-eat cereal (providing 7.1 mg iron/day) plus 30 g of pumpkin seed kernels (providing 4.0 mg iron/day) for four weeks. Blood samples collected on the day 20 of menstrual cycles before and after consumption and indices of iron status such as reticulocyte count, Hb, Ht, serum ferritin, iron, TIBC, transferrin and transferrin saturation percent were determined. Results: Better response for iron status was observed after consumption period. The statistical analysis showed a significant difference between the pre and post consumption phase for higher serum iron, higher transferrin saturation percent, and lower TIBC. All individuals had higher serum iron after consumption. A significant positive correlation between the differences in serum iron levels and differences in transferrin saturation percentages and a significant negative correlation between the differences in serum iron levels and differences in TIBC was found, as well. Conclusion: Iron deficiency anemia is the most common nutritional problems in the world affecting billions of people through the world and impairs growth and cognition. Fortified foods contribute to maintaining optimal nutritional status and minimizing the likelihood of iron insufficiencies and use of fortified ready-to-eat cereals is a common strategy. The results showed that adding another food source of iron such as pumpkin seed kernels improves the iron status. Additional and longer studies using these two food products are recommended to further determine the effect of iron fortification on iron nutrition and status among the target population, and mainly in young children, adolescents, women of reproductive ages and pregnant women.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد رضا نقی یی | mr naghii
no. 25, bankmelli alley, south madjidieh st., tehran, iran p.c 16336-54696, tel amp; fax 00982126127275
تهران، بزرگراه رسالت، خیابان مجیدیه جنوبی، کوی بانک ملی، پلاک 16 کدپستی 1633654696، تلفن 26127275 021
سازمان اصلی تایید شده: بانک ملی ایران

محمود مفید | m mofid
2- department of anatomy, faculty of medicine, baqiyatallah a.s. university of medical sciences, tehran, iran
مربی، گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... عج ، تهران


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-257-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده physiology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات