این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۲۹، صفحات ۶۴-۷۱

عنوان فارسی مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدرادیکالی عصاره متانلی سبزی‌های برگی خوراکی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هر چند موجودات زنده هوازی سیستم‌های آنتی‌اکسیدانی کارآمدی دارند اما رژیم غذایی قادر است با تامین آنتی‌اکسیدان، نقش موثری در کاهش آثار تنش اکسایشی ایفا نماید. تنش اکسایشی در بروز سرطان، تصلب شرائین و پیری موثر است. هدف: در این پژوهش فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدرادیکالی سبزیجات برگی که به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شوند (تره، شاهی، نعناع، ریحان، ترخون و گشنیز) بررسی و مقایسه شد. روش بررسی: از برگ‌های خشک‌شده نمونه‌ها، عصاره متانلی تهیه و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها در سیستم مدل اسیدلینولئیک بررسی شد. فعالیت ضدرادیکالی عصاره‌های به دست آمده نیز با استفاده از سیستم مدل حاوی رادیکال DPPH ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد شاهی بیشترین (62/11 درصد) و ریحان کمترین (42/4 درصد) بازده استخراج را داشتند. هم‌چنین در سیستم مدل امولسیون اسیدلینولئیک مشخص شد عصاره متانلی ترخون بیشترین کارایی را در پیشگیری از اکسایش از خود بروز داد. (طول دوره القاء معادل 3/60 ساعت در مقایسه با 4/13 ساعت برای نمونه شاهد). در سیستم حاوی DPPH، نعناع و ترخون بالاترین فعالیت را از خود نشان دادند به طوری که کمترین مقدار IC50 (219 میکروگرم در میلی‌لیتر) به نعناع تعلق داشت. این مقدار حتی از میزان IC50 ترکیب سنتزی BHT نیز کمتر بود هرچند بین نعناع، BHT و ترخون اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: در مجموع مشخص شد عصاره متانلی ترخون و نعناع بالاترین میزان فعالیت ضدرادیکالی و آنتی‌اکسیدانی را دارا بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Antioxidant and Anti-radical Activities of Methanolic Extract of Edible Leafy Vegetables
چکیده انگلیسی مقاله Background: Aerobic organisms have efficient antioxidant systems but diet can reduce oxidative stress through antioxidants supplementation. It seems that oxidative stress has a major role in cancer, atherosclerosis and aging process. Objective: This research was conducted in order to assess and compare the antioxidant and antiradical properties of edible leafy vegetable (Leek, Garden Cress, Spearmint, Basil, Tarragon and Coriander). Methods: Methanolic extracts of dried vegetables were prepared and their antioxidant and antiradical properties were determined using linoleic acid emulsion system and DPPH method respectively. Results: It was shown that highest extraction yield (11.62%) was belonged to Garden Cress and Basil had least (4.42%) extraction yield. Methanolic extract of tarragon had best efficiency in acid linoleic emulsion (induction period was 60.3h when control was 13.4h). In DPPH system, Spearmint and tarragon showed highest activity though minimum IC50 (216 micrograms/milliliter) was belonged to spearmint. This was even smaller than of IC50 of BHT though the differences between Spearmint, BHT and tarragon were not significant. Leek had Highest IC50 (11675 micrograms/milliliter) as calculated by extrapolation. Conclusion: It was concluded that tarragon and spearmint have highest antiradical and antioxidant activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله غلامعلی گلی موحد | gh goli movahhed
research department of food processing, acecr-branch of mashhad, mashhad, iran, p.o.box 91775-1376, mashhad, iran tel 00985118762004, fax 00985118832371
مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه فردوسی، سه راهی علوم تربیتی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد، صندوق پستی 1376 - 91775 تلفن 8762004 0511 ، نمابر 8832371 0511
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی

معصومه مهربان سنگ آتش | m mehraban sangatash
research department of food quality and safety, acecr-branch of mashhad, mashhad, iran
مربی پژوهش، عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاددانشگاهی واحد مشهد


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-258-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات