این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۲۹، صفحات ۱۱۴-۱۲۲

عنوان فارسی مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گزارش‌های بسیاری درباره جداسازی لیستریا مونوسیتزژنز از انواع پنیرها موجود است. کاربرد نگهدارنده‌های طبیعی از جمله اسانس آویشن شیرازی در کاهش این آلودگی موثر می‌باشد . هدف: هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد‌لیستریایی اسانس آویشن شیرازی بر رفتار باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تحت شرایط تولید پنیر سفید ایرانی است. روش بررسی: روش‌های به کار رفته در این تحقیق مشتمل بر تهیه گیاه، استخراج اسانس و آنالیز آن، تهیه میزان تلقیح باکتریایی، تولید پنیرهای حاوی باکتری لیستریا و غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 50، 150 و ppm 300)، آزمایش‌ها میکروبی و شیمیایی از نمونه‌های پنیر و بالاخره تحلیل آماری نتایج می‌باشد. نتایج: نتایج نشان داد که آویشن شیرازی تاثیر معنی‌داری بر تغییرات pH در نمونه‌های پنیر نداشت (05/0>p). هم‌چنین با افزایش غلظت اسانس مزبور در نمونه‌های پنیر، لگاریتم تعداد باکتری‌ها کاهش یافت. به طوری که کاهش رشد باکتری‌ها تحت تاثیر غلظت‌های ppm 150 و 300 در پنیرها در مقایسه با نمونه‌های فاقد آویشن معنی‌دار بود (05/0>p). نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشانگر اثرات بالقوه خوب آویشن شیرازی در پنیر به عنوان یک ماده ضد‌لیستریایی بود. کاربرد غلظت ppm 150 آویشن شیرازی در پنیر سفید ایرانی، می‌تواند سبب سلامت این فرآورده با حفظ اثرات مفید ارگانولپتیکی و کاهش رشد باکتری لیستریا در پنیر شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Fate of Listeria monocytogenes During the Manufacturing Process of Iranian white Brined Cheese as Affected by Zataria multiflora Boiss. Essential oil
چکیده انگلیسی مقاله Background: There are many reports about the isolation of Listeria monocytogenes from different kinds of cheese. Natural preservatives such as Zataria multiflora Boiss. Essential oil can inhibit the growth of foodborne pathogens. Objective: Evaluation of antibacterial effect of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on Listeria monocytogenes in Iranian white brined cheese. Methods: The essential oil of this plant were obtained by hydrodistilation and analysed by GC/MS. Effect of different concentrations of this essential oil (0, 50, 150 and 300 ppm) on Listeria monocytogenes were evaluated in Iranian white brined cheese. Results: Results showed the significant (p< 0.05) effect of the essential oil at concentrations of 150 and 300 ppm. Conclusion: The results showed, the potential inhibitory effects of the Zataria multiflora Boiss. Essential oil on Listeria monocytogenes in Iranian white brined cheese.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهره مشاک | z mashak
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, islamic azad university, karaj branch, karaj, iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

بیژن مرادی | bi moradi
2- department of microbiology, faculty of sciences, islamic azad university, zanjan branch, zanjan, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran, p.o.box 14155-6453, tel 00982166923510 fax 00982166933222
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، صندوق پستی 6453 - 14155، تلفن 66923510 021 ، نمابر 66933222 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

آرش عباسی فر | a abasifar
3- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسن گندمی | h gandomi
3- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-9&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات