این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۲۹، صفحات ۱۳۱-۱۳۹
عنوان فارسی
تاثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی (سلوا)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اسانسها به عنوان ترکیباتی پیچیده در قسمتهای مختلف گیاهان تولید شده و وظایف مختلفی را بر عهده دارند. هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اسانس ریحان (L. Ocimum basilicum) بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی است. روش بررسی: این آزمایش به دو صورت درشیشه2 و درزیوه3 انجام شد. در شرایط درون شیشهای اسانس ریحان با دو روش «دیسک کاغذی» و «مخلوط با محیط کشت» در غلظتهای 250، 500، 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر روی قارچ بوترتیس سینرا تیمار شد. در مرحله دوم اسانس ریحان در غلظتهای 60، 250، 500 و 1000 میکرولیتربرلیتر با روش «دیسک کاغذی» بر روی میوه توت فرنگی تیمار شد. نتایج: نتایج آزمایش درون شیشهای نشان داد که اسانس ریحان هنگام استفاده از روش «دیسک کاغذی»، در همه غلظتهای به کار رفته به طور کامل از رشد قارچ جلوگیری نمود. نتایج آزمایش بر روی میوه نشان داد که اسانس ریحان در غلظتهای به کار رفته در مقایسه با شاهد به طور قابل ملاحظهای از رشد قارچ بوترتیس سینرا روی میوه توت فرنگی جلوگیری نمود. همچنین اسانس ریحان در غلظتهای پایین 60 و 250 میکرولیتر بر لیتر اثر مثبتی روی برخی پارامترهای کیفی (رنگ، اسیدیته قابل تیتراسیون، میزان مواد جامد محلول، میزان ویتامین C و سفتی بافت) میوه داشت. به طوری که میوههای تیمار شده با اسانس ریحان سفتتر، ویتامینC بیشتر، رنگ بهتر و میزان مواد جامد محلول بالاتری از میوههای شاهد داشتند. در حالی که غلظتهای بالای اسانس ریحان (500 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) باعث سوختگی کاسبرگها و ظهور علایم سمیت در روی میوه شد. همه غلظتهای به کار رفته از اسانس ریحان طعم میوه را تحت تاثیر قرار داد به ویژه غلظت 1000 میکرولیتر بر لیتر که باعث کاهش سفتی بافت میوه و محتوای ویتامین C شد. نتیجهگیری: اسانس ریحان به دلیل داشتن خاصیت قارچکشی بالا میتواند جایگزین قارچکشهای مصنوعی در کنترل بیماریهای قارچی بر روی محصولات کشاورزی شود ولی برای رسیدن به فرمولاسیون مناسب تحقیقات زیادی لازم است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، ریحان، کپک خاکستری، پس از برداشت، توت فرنگی
عنوان انگلیسی
Effect of Basil (Ocimum basilicum L.) Essential oil on Gray Mold Control and Postharvest Quality of Strawberry (cv. Selva)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Essential oils are complex volatile compounds produced in different plant parts, which are known to have various functions in plants. Objective: The objective of the present study is investigation of the effect of Basil (L. Ocimum basilicum L.) essential oil on gray mold control and postharvest quality of strawberry. Methods: This experiment was carried out In vitro and In vivo conditions. In In vitro condition Basil essential oil was used at 250, 500, 750 and 1000 µL.L-1 concentrations with “Paper Disk Method” and “Solution Method”. In second stage Basil essential oil applied at 60, 250, 500 and 1000 µL.L-1 concentrations with “Paper Disk Method” on strawberry fruits. Results: Results of In vitro experiment showed that Basil essential oil at all applied concentrations inhibited Botrytis cinerea growth completely. The results of In vivo experiment showed that basil essential oil at applied concentrations inhibited B. cinerea growth on strawberry fruits completely in comparison to controls. Also basil essential oil at 60 and 250 µL.L-1 concentrations showed positive effects on some fruit quality characteristics e.g. color, titrable acidity, total soluble solid, Vitamin C and firmness. Therefore treated fruits with basil essential oil at low concentration had higher TA, TSS, Vitamin C, firmness and color values compared to control fruits whilst high concentrations of basil essential oil (500 and 1000µL.L-1) induced burning sepal and led to toxic signs on fruit surface. All applied concentrations of basil essential oil affected fruit flavor especially 1000µL.L-1 reduced fruit firmness and Vitamin C content. Conclution: It can be concluded that basil essential oil due to higher antifungal properties, acts as an alternative to artificial fungicides in controlling of fungal diseases but more research is needed to identify the proper formulation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Essential oil, Basil, Gray mold, Postharvest, Strawberry
نویسندگان مقاله
ابوالفضل اصغری مرجانلو | a asgari marjanlu
department of horticultural science, college of agriculture amp; natural resources, university of tehran, karaj, iran
کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
یونس مستوفی | y mostofi
department of horticultural science, college of agriculture amp; natural resources, university of tehran, karaj, iran mobile 09125010495, fax 00982612248721
کرج، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده علوم باغبانی و گیاه پزشکی، گروه علوم باغبانی تلفن 09125010495، نمابر 2248721 0261
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
شهرام شعیبی | sh shoeibi
food contaminant lab., food and drug control laboratories fdlc , deputy for food and drug, ministry of health moh , tehran, iran
عضو هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت غذا و دارو
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
مهشاد مقومی | m maghoumi
department of horticultural science, college of agriculture amp; natural resources, university of tehran, karaj, iran
دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-235-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات