این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۲۹، صفحات ۱۶۴-۱۷۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سیر، گیاهی علفی با ترکیبات متنوعی است که یکی از مهمترین آنها آلیسین با خواص آنتیبیوتیکی میباشد. قارچ کاندیدا آلبیکنس، مخمری فرصتطلب است که در صورت نقص سیستم ایمنی، عامل بیماریزایی محسوب میشود. مکانیسمهای ایمنی در برابر این قارچ، ماکروفاژها هستند که با مکانیسم کشندگی وابسته و غیروابسته به اکسیژن عمل میکنند به طوریکه مکانیسم وابسته به اکسیژن، شامل تولید واسطههای فعال اکسیژنی و نیتروژنی است که توسط ماکروفاژهای تولید میشوند و از این طریق میکروارگانیسمها را از بین میبرند. هدف: با توجه به خواص سیر و اثرات مفید احتمالی آلیسین سیر بر روی فعالیت ضدقارچی ماکروفاژها تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس بررسی شد تا سیر در درمان بیماران دارای نقص سیستم ایمنی مبتلا به کاندیدیازیس مورد استفاده قرار گیرد. روش بررسی: در این تحقیق اثر آلیسین سیر بر فعالیت ماکروفاژها در میزان آزادسازی نیتریک اکساید در برابر کاندیدا آلبیکنس بررسی میشود بدینمنظور آلیسین سیر به روش عصاره کلروفرمی به دست آمد و بر روی ماکروفاژهای موشBalb/c از جنس نر با سن 8 - 6 هفته در شرایط آزمایشگاهی اثر داه شد و کاندیداآلبیکنس را در دو گروه آلیسیندار و بدون آلیسین با ماکروفاژها همراه کرده و نهایتاً پس از مقایسه با نمونههای کنترل مثبت و منفی، میزان فعالیت ماکروفاژها از طریق تولید نیتریک اکساید بررسی شد. نتایج: پس از بررسی میزان نیتریک اکساید تولیدی توسط ماکروفاژها، نتایج نشان داد که آلیسین به عنوان یک ماده طبیعی باعث تحریک سیستم ایمنی در برابر این قارچ میشود به طوریکه ماکروفاژهای همراه شده با آلیسین، میزان نیتریک اکساید تولیدی بیشتری در مقایسه با گروه بدون آلیسین، داشتند و این با مقایسه نتایج به دست آمده از این دو گروه و گروههای کنترل، به دست آمد. نتیجهگیری: با توجه به اهمیت اثر عامل کاندیدا آلبینکس در ایجاد کاندید یازیس و احتمال استفاده این قارچ از مواد مهاری خود جهت جلوگیری از فعالیت ماکروفاژها و تولید نیتریک اکساید، همچنین با مقایسه مقالات و نتایج دیگران، به این نتیجه رسیدیم که آلیسین به دست آمده از سیر، میتواند تاثیرات بالایی بر روی فعالیت ماکروفاژها در تولید NO در برابر عوامل کاندیدیازیس داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاندیداآلبیکنس، آلیسین، نیتریک اکساید، ماکروفاژ
عنوان انگلیسی
Effect of Allicin of Garlic on Production Nitric Oxide of Macrophage to Candida Albicans
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Garlic is an herbal plant having various compounds. one of the most important of which is allicin with antibiotic property. Candida Albicans is opportunistic yeast which in case of immune system dysfunction is considered as a pathogenic agent. Immune mechanisms against this fungus are Macrophages which act with oxidative and non-oxidative fungicide mechanisms. Oxidative mechanism includes active oxygen and nitrogen mediators which are produced by active macrophages and thereby the microorganisms are eliminated. Objective: The aim of this study was to investigate Allicin effects on the increase activites macrophage to product of Nitric Oxide. Methods: It is examined in this study the effect of garlic allicin on macrophages’ activity in releasing Nitric oxide against Candida Albicans. Garlic allicin was prepared by the method of chloroformic extract, and then made to react with macrophages from male mouse Balb/c with 2-8 week of age in vitro. Candida Albicans was divided into two groups: with and without allicin. Both cases compared as positive and negative samples, the rate of macrophages’ activity was determined through production of Nitric Oxide. Results: After examining the rate of Nitric Oxide produced by macrophages, results showed that allicin as a natural material activates immune system against this fungus, so that macrophages with allicin can produce more Nitric Oxide than the group without allicin. This was obtained by comparing the results from these two groups and the control group. Conclusion: Regarding the important role of Candida Albicans in Candidiasis and applying the preventing agents by this fungus in suppressing the macrophages’ activities in producing Nitric Oxide, and also by studying related literatures, we concluded that allicin extracted from garlic can affect greatly on the macrophages’ activities in producing Nitric Oxide against agents of Candidiasis disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Candida Albicans, Allicin, Nitric oxide, Macrophages
نویسندگان مقاله
مریم سلطانی | m soltani
departmant of veterinary mycology, faculty of veterinary, science and research branch, azad islamic university, tehran, iran
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه قارچ شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
محدثه لاری پور | m larypoor
no 14 - second floor -blind alley golsorkh-shademan street, azadi street, tehran, iran, p.o.box 14566-14516. tel amp; fax 00982166035031, mobil 09122885346
تهران، گروه قارچ شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران دارویی، تلفن و نمابر 66035031 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
عباس اخوان سپهی | a akhavan sepahy
department of biology, azad islamic university, north tehran branch, tehran, iran
استادیار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)
مرتضی پیرعلی همدانی | m pirali hamedani
ministry of health and medical education, food and durg laboratory research center, fdlrc and institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-267-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات