این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۲۸، صفحات ۵۶-۶۸
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) در روغن سویا
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اخیراً به دلیل فعالیت آنتیرادیکالی شناختهشدهی ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانههای غذایی و بیولوژیکی به عنوان آنتیاکسیدان شده است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاربرد آن در روغن سویا به عنوان جایگزین آنتیاکسیدانهای سنتزی بود. روش بررسی: در این بررسی، اسانس گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمدهی آن شناسایی شد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس در غلظتهای مختلف با استفاده از دو روش رادیکال 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (•DPPH) و بیرنگ شدن بتاکاروتن بررسی و با آنتیاکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس با اندازهگیری اعداد پراکسید (PV) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در روغن سویا (آزمون آون) اندازهگیری شد. نتایج: نتایج نشان داد کارواکرول (08/26 درصد) و تیمول (23/17 درصد) ترکیبات فنلی عمدهی اسانس هستند. EC50 اسانس آویشن شیرازی mg/ml 04/0±22/2 تعیین شد، در حالی که این پارامتر برای BHT، mg/ml02/0 ± 58/0 بود. در روش بیرنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس در سطح 45/0 درصد، 72 درصد و برای BHT در سطح 01/0 درصد، 81 درصد تعیین شد. در آزمون آون، اسانس آویشن شیرازی در غلظت 1/0 درصد دارای اثر آنتیاکسیدانی معادل با BHA در غلظت 02/0 درصد در روغن سویا بود. نتیجهگیری: اسانس مورد آزمایش خاصیت آنتیاکسیدانی خوبی از خود نشان داد و پس از آزمایشهای تکمیلی دیگر میتواند به عنوان آنتیاکسیدان طبیعی در برخی مواد غذایی به کار رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
An Investigation on the Antioxidant Activity of Essential Oil of Zataria multiflora Boiss. in Soy Bean Oil
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Great interest has recently been focused on the addition of herbs and their derivatives to foods and biological system, due to their well-known abilities to scavenge free radicals. Objective: The aims of this study were to evaluate the antioxidant activity of the essential oil of Zataria multiflora Boiss. and (ii) to use this essential oil as natural antioxidant in crude soy bean oil. Methods: In this study, essential oil was: (i) analyzed by GC/MS and its chemical components were identified. The antioxidant activity of essential oil was investigated with DPPH∙ free radical scavenging and β-carotene bleaching methods and was compared with synthetic antioxidant (BHT). Also, the antioxidant activity of essential oil was determined by measuring peroxide and thiobarbituric acid values in crude soy bean oil (oven test). Results: Results showed that carvacrol (26.08%) and thymol (17.23%) were main phenolic components in the essential oil. The EC50 value of Zataria multiflora essential oil was determined as 2.22 ± 0.04 mg/ml. This parameter for BHT was 0.58 ± 0.02. By the β-carotene bleaching system, antioxidant activity of essential oil at 0.45% was equal to 72% and for BHT at 0.1% was determined 81%. In oven test, the antioxidant activity of Zataria multiflora essential oil at 0.1% was almost equal to BHA at 0.02 % in crude soy bean oil. Conclusion: The essential oil showed good antioxidant activity and therefore, it can be used as a natural antioxidant in some foods after complementary tests.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ندا شهسواری | n shahsavari
department of food science and technology, tarbiat modares university, tehran, iran
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محسن برزگر | m barzegar
department of food science and technology, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran, p.o.box 14115-336 tel 00982144196522, fax 00982144196524
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی صندوق پستی 336- 14115، تلفن 44196522 021 ، نمابر 44196524 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمدعلی سحری | ma sahari
department of food science and technology, tarbiat modares university, tehran, iran
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
حسنعلی نقدی بادی | h naghdi badi
department of cultivation amp; development, institute of medicinal plants, acecr and tarbiat modares university, tehran, iran
عضو هیات علمی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-122-8&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات