این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۲۸، صفحات ۱۰۰-۱۰۴
عنوان فارسی
شناسایی مواد تشکیلدهنده روغن اسانسی گیاهTeucrium orientale L. subsp. taylori (Boiss.) Rech. f.
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: جنس Teucrium متعلق به تیره نعناع بوده و 13 گونه و چهار زیر گونه در ایران دارد. از طرف دیگر، اسانسها از متابولیتهای ثانویه گیاهی بوده که به طور وسیعی در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی و به عنوان ترکیباتی با خاصیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی استفاده میشوند. هدف: شناسایی مواد تشکیلدهنده اسانس گونه tylori T. orientale subsp. و مقایسه آن با orintale T. orientale subsp.. روش بررسی: گیاه مذکور از 55 کیلومتری شرق خرمآباد واقع در استان لرستان جمعآوری شد. اسانسگیری از آن با روش تقطیر با آب صورت گرفت. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس به وسیله کروماتوگراف متصل به طیفسنج جرمی انجام شد. نتایج: 40 ترکیب در اسانس گیاه مورد مطالعه شناسایی شد که مهمترین ترکیبات آن عبارتند از: لینالول (60/28 درصد)، کاریوفیلن اکسید (62/15 درصد)، 1 و 8 - سینئول (5/4 درصد)، 3- اکتانول (55/9 درصد)، بتا پینن (75/8 درصد)، بتا کاریوفیلن (33/7 درصد) و جرماکرن دی (60/4 درصد). نتیجهگیری: مقایسه نتایج حاصل از بررسی ما درخصوص آنالیز اسانس گونه T. orientale زیر گونه tylori با نتایج سایر محققین که بر روی زیر گونه orintale صورت گرفته است، نشان میدهد که اغلب ترکیبات شاخص در هر دو زیر گونه، با تفاوتهایی در درصد آنها، با هم مشترک هستند اما در سایر ترکیبات که درصدهای کمتری از اسانس را تشکیل میدهند با هم تفاوتهایی را نشان میدهند. با توجه به شباهتهای موجود در ترکیبات شاخص اسانس زیرگونههای orientale و tylori احتمالاً این دو زیرگونه در قالب یک کموتایپ2 قرار خواهند گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical Composition of Essential Oil of Teucrium orientale L. subsp. taylori (Boiss.) Rech. f.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The Teucrium genus belongs to Lamiaceae family and has 13 species in Iran. On the other hand the essential oils which are the plant’s secondary metabolite products are widely used in food, pharmaceutical and cosmetic industry, as antibacterial and antioxidant products. Objective: Identification of the components of essential oil of Teucrium orientale L. subsp. taylori. and its comparison with Teucrium orientale L. subsp. orientale. Methods: This plant was collected from 55 Km. distant of Khoramabad at east of Lorestan province.Voucher specimens were deposited at the herbarium of Natural Resource and Agriculture Center of Lorestan Province (NO: 5783). The air-dried aerial parts were subjected to hydrodistillation method. Identification of essential oil constituents was made by GC and GC/MS. Results: Fourty components were identified in the essential oil and the main constituents were linalool (28.60%), caryophyllene oxide (15.62%), octanol (9.55%), β- pinene (8.75%), β- caryophyllene (7.33%), germacrene-D (4.60%) and 1,8-cineol (4.53%). Conclusion: The comparison of the obtained results from analysis of the oil of Teucrium orientale L. subsp. taylori in this research with other investigations on Teucrium orientale L. subsp. orientale showed that the main components in the oils of two subspecies with a few differences in percentages of the major constituents are similar. But in other components which constituentes lesser percentages of the essential oils, there are some differences. considering the similarities in the components of subspecies of oriental and tylori, perhaps these two subspecies will be placed under the same chemotypes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمزه امیری | h amiri
department of biology, lorestan university, lorestan, iran p.o.box 465 tel 00986612205058, fax 00986612200185
لرستان، دانشگاه لرستان، گروه زیست شناسی، صندوق پستی 465 تلفن 2205058 0661 ، نمابر 2200185 0661
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-272-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات