این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۲۸، صفحات ۱۰۵-۱۱۱
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضدمیکروبی عصارههای آلی و آبی دانههای گیاه Triticum sativum Lam.بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماریهای باکتریایی از جمله بیماریهای رایج در زندگی انسانها بوده و از طرف دیگر درمان با آنتیبیوتیکها مسایل دیگری چون مقاومت دارویی و بروز عوارض جانبی را مطرح میکند. لذا استفاده از داروهای گیاهی جدید با عوارض جانبی کمتر میتواند کمک شایانی در درمان این نوع عفونتها باشد. هدف: . از آنجایی که استفاده از گندم با نام علمیTriticum sativum در طب سنتی ایران مرسوم است، در این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی گیاه گندم علیه تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و منفی بررسی شد. روش بررسی: عصارهگیری از گیاه با حلالهای آب، متانول 80 درصد، کلروفرم و اتردوپترول به روش ماسراسیون انجام شد. غلظتهای 25، 50، 75 و 100 میلیگرم بر میلیلیتر از عصاره تهیه شد و با استفاده از متد Kirby-Bauer و روش دیسک دیفیوژن اثر ضدمیکروبی آن بر روی باکتریهای استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژنز، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد. نتایج: عصاره آبی در هیچ یک از غلظتهای مصرفی ( mg/ml100، 75، 50، 25) بر هیچیک از باکتریهای مورد آزمایش اثر ضدباکتریایی نشان نداد. عصاره متانولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز اثر قابل توجهی داشته و بر باکتری استافیلوکوک اورئوس اثر ضعیفی نشان داد. عصاره کلروفرمی بر باکتریهای استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس اثر ضدمیکروبی ضعیفی داشت. اثر عصاره اتردوپترولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز قابل توجه و بر باکتریهای اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس ضعیف بوده است. هیچیک از عصارههای فوق بر سودوموناس ائروژینوزا اثری نداشتند. نتیجهگیری: عصاره آلی گندم دارای اثر ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of Antimicrobial Effects of Organic and Aqueous Extracts of Grains of Triticum sativum Lam. on Gram – positive and Gram-negative Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Bacterial diseases are common in human life and antibiotics are commonly used to treat bacterial diseases. However, antibiotic therapy has the disadvantage of being faced with bacterial resistance. Fortunately experience shows that products prepared from medicinal plants can be used safely and successfully to treat bacterial diseases without presenting the disadvantages of side effects and bacterial resistance. Triticum sativum of Poaceae family has been used in Iranian traditional cure for many years ago. Then, the aim of this study was to determine antibacterial activity of wheat against some bacteria. Objective: Then, The aim of this study was to determine antibacterial activity of wheat against some bacteria. Methods: The extracts were prepared by the method of maceration using water, methanol, chloroform and petroleum ether as extraction solvents. The effect of the zone of inhibition of different concentrations (25, 50, 75, 100 mg/ml) of the prepared extracts on the above – mentioned bacteria was determined using Kirby- Bauer method and using the disk diffusion technique against Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa. Results: The water extract of all concentrations (25, 50, 75, 100 mg/ml) showed no antibacterial effects. The methanol extract had a significant effect on Streptococcus pyogenes but a weak effect on Staphylococcus aureus. The chloroform extract had a weak effect on both Streptococcus pyogenes and Staphylococcus aureus. The petroleum ether extract had a significant effect on Streptococcus pyogenes but Weak effects on both Staphylococcus aureus and Escherichia coli. None of the tested extracts had any effects on Pseudomonas aeruginosa. Conclusion: It is concluded that organic extracts of wheat had antibacterial activity against some of the gram positive and gram negative bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین کمیلی زاده | h komeilizadeh
1- department of medicinal chemistry, school of pharmacy, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار، عضو هیات علمی گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
مژده حاکمی والا | m hakemi vala
no. 69, 12 farvardin st., enghelab st., institute pasteur of iran, biotechnology department, tehran, iran tel 00982166953312, fax 009821664480780
تهران، خیابان انقلاب ، خیابان 12 فروردین، انستیتو پاستور ایران پلاک 69 تلفن 66953312 021 ، نمابر 66480780 021
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)
محمد کمالی نژاد | m kamalinejad
3- department of pharmacogenosy, school of pharmacy, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran
مربی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
سمیه نشاط آشفته | s neshat ashofteh
4- islamic azad university of pharmacist, tehran, iran
دکتری حرفه ای داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-273-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات