این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۲۴، صفحات ۸۵-۹۱
عنوان فارسی
اثر هیپوگلیسمیک برگ تره خوراکی (Allium porrum L.) بر موشهای آزمایشگاهی نر نژاد NMRI سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در طب ایرانی شواهد بسیاری در مورد خواص درمانی تره خوراکی وجود دارد. این گیاه در درمان مشکلات هضم غذا، آتریواسکلروز، درد مفاصل، التهاب تنفسی و سنگ کلیه اثر دارد. اثر هیپولیپیدمیک این گیاه در خرگوشهای دیابتی بررسی شده ولی اثر هیپوگلیسمیک آن هنوز مشخص نشده است. هدف: در پژوهش حاضر، اثر هیپوگلیسمیک عصاره اتانلی برگ گیاه تره خوراکی (Allium porrum L. Liliaceae) بر موشهای آزمایشگاهی نر نژاد NMRI سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین بررسی شد. روش بررسی: حیوانات توسط تزریق درونصفاقی استرپتوزوتوسین (60 mg/kg, i.p.) دیابتی شدند. عصاره اتانلی گیاه در غلظتهای 100، 200، 250 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 14 روز تیمار شدند. نمونههای خون از قلب حیوانات بعد از 14 روز جمعآوری شد. گروههای کنترل سالم و دیابتی نرمال سالین را به عنوان حلال عصاره دریافت کردند. سطح گلوکز سرم به روش گلوکز اکسیداز و سطح انسولین سرم بروش رادیوایمونواسی اندازهگیری شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که عصاره اتانلی برگ تره موجب کاهش گلوکز سرم در موشهای دیابتی شده توسط استرپتوزوسین میگردد که این اثر در حیوانات سالم مشاهده نشد. همچنین، عصاره اتانلی گیاه در غلظت 250 میلیگرم بر کیلوگرم موجب افزایش موثر سطح انسولین سرم در موشهای دیابتی میشود. LD50 عصاره اتانلی گیاه 3500 میلیگرم بر کیلوگرم تعیین شد. نتیجهگیری: دادههای تحقیق حاضر دلالت بر آن دارند که عصاره اتانلی برگ تره خوراکی دارای اثر هیپوگلیسمیک بر حیوانات دیابتی است و احتمالاً این اثر را با افزایش آزادسازی انسولین انجام میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Hypolipidemic Effects of Allium porrum L. Leaves in Healthy and Streptozotocin-Induced Diabetic Mice
چکیده انگلیسی مقاله
Background: There is evidence about medicinal effects of Allium porrum, Liliaceae (leek) in Iranian traditional medicine. The plant has many properties such as improvement of digestive defects, atherosclerosis, joins pain, respiratory inflammation and kidney stone disease. The hypolipidemic effect of leek is investigated in diabetic rabbit, but its hypoglycaemic effect is unknown yet. Objective: In the present study the hypoglycemic effect of the ethanolic extract of Allium porrum L. (Leek) leaves was investigated in both normal and streptozotocin-induced diabetic mice. Methods: The animals were made diabetic using by streptozotocin (60 mg/kg, i.p.). The ethanolic extract at doses 100, 200, 250 and 300 mg / kg, i.p. were administered for 14 days intraperitoneally. Blood samples were obtained from heart after 14 days. The healthy and diabetic control groups were administered saline as vehicle of extract. Serum glucose and insulin levels were measured by glucose oxidase and radioimmunoassay methods, respectively. Results: The results showed that the ethanolic extract of leek significantly reduced the serum glucose in streptozotocin-induced diabetic mice but not in healthy mice. Also, the ethanolic extract increased serum insulin in diabetic mice. LD50 of ethanolic extract was measured 3500 mg/kg. Conclusion: The present data indicates that extract of leek has hypoglycaemic effect on diabetic animals by releasing insulin from pancreatic beta cells. So, this plant should be considered in future therapeutic researches.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Allium porrum L., Leek leaves, Hypoglycaemia, Diabetes, Mice
نویسندگان مقاله
مریم عیدی | m eidi
department of biology, varamin branch, islamic azad university, p.o.box 16535-617, tehran, iran tel 021 77068793, fax 021 77068794
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین، تهران، صندوق پستی 617 - 16535 تلفن 77068793 021 ، نمابر 77068794 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
فاطمه سلیمانی | f soleimani
bsc of chemistry, department of chemistry, varamin branch, islamic azad university, varamin, iran
کارشناس شیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
سمیرا ابراهیمی | s ebrahimi
bsc of chemistry, department of chemistry, varamin branch, islamic azad university, varamin, iran
کارشناس شیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-232-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات