این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۱۶، صفحات ۲۹-۳۵
عنوان فارسی
اثر آنتیاکسیدانـی زردچـوبه و زعفـران بر اکسیداسیـون دیواره سلولهای کبـدی، LDL و قنـدی شدن غیـرآنزیمـی هموگلوبیـن
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: رادیکالهایآزاد به خصوص گونههای اکسیژن فعال با ایجاد خسارت به بیومولکولهایی همچون DNA، پروتئینها، آنزیمها و یا لیپیدهای غشایی میتوانند اختلالاتی را ایجاد کنند. پراکسیداسیون لیپیدها در ذره LDL و دیواره سلولهای کبدی در تشکیل آترواسکلروز و بیماری کبدی و همچنین قندی شدن غیر آنزیمی پروتئینها در کمپلکس شدن دیابت نقش دارند. عدم تعادل سیستم آنتیاکسیدانی و اکسیدانی میتواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در طولانیمدت گردد. در این مطالعه اثرات آنتیاکسیدانی بعضی از چاشنیهای معروف از جمله زردچوبه و زعفران بر اختلالات ذکر شده بررسی گردید. روش بررسی: ابتدا چاشنی گیاهان مورد بررسی تهیه و پس از شناسایی هرباریومی عصارهگیری شد. هپاتوسیتهای موش تهیه گردید. آنگاه در مجاورت t- بوتیل هیدروپرکساید 5/1 میلیمولار قرار گرفت و میزان مالون دیآلدیید محصول پراکسیداسیون لیپید در حضور و غیاب عصاره گیاهی و میزان آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) آزاد شده نیز ناشی از پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی اندازهگیری گردید. تغییرات گلیکوزیلاسیون هموگلوبین و اکسیداسیون LDL نیز در حضور و غیاب عصارهها بررسی گشت و میزان درصد مهار اکسیداسیون نسبت به کنترل محاسبه گردید. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که زردچوبه در غلظت µg/ml10 میزان مالون دیآلدیید را 8/28 درصد، تولید AST را به میزان 53/25 درصد و در غلظت µg/ml 1 میزان قندی شدن هموگلوبین را 85/25 درصد مهار میکند. اثر زردچوبه بر مهار اکسیداسیون LDL در غلظت µg/ml 1 بسیار چشمگیر بود. زعفران نسبت به زردچوبه اثرات مهاری محسوسی در هر سه سیستم مورد آزمایش از خود نشان نداد. بحث: این مطالعه نشان داد که زردچوبه در غلظتهای به کار برده شده در هر سه سیستم اکسیداتیو اثرات مهاری آشکاری دارد و در مقایسه با زعفران آثار ضداکسیداسیون LDL و ضدگلیکوزیلاسیون هموگلوبین و حفاظتکننده از سلولهای کبدی را دارا میباشد و میتوان به عنوان آنتیاکسیدان و مکمل غذایی جهت بیماران دیابتیک، کبدی و افراد مستعد به آترواسکلروز مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدانها، زردچوبه، زعفران، LDL، سلول کبدی، هموگلوبین
عنوان انگلیسی
Antioxidant effect of Turmeric and saffron on the oxidation of hepatocytes, LDL and non-enzymatic glycation of hemoglobin
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Free radicals especially reactive oxygen species are known as important factors, which by damage to biomolecules like DNA, proteins, membrane, enzymes and lipids produce pathological disorders. Lipid peroxidation of LDL particles and membranes of hepatocytes may be involved in the process of atherosclerosis and liver dysfunction respectively. Also non-enzymatic glycosylation of proteins is involved in the complication of diabetic patients. Due to oxidant/antioxidant imbalance, destructive effects of free radicals may appear over time. Objective: Therefore, an investigation about the antioxidant effects of some popular spices including curcuma longa and crocus sativus zeylanicum on three oxidative systems (LDL oxidation, oxidation of cell membranes of liver hepatocytes and non-enzymatic glycation of hemoglobin) was done. Method: Total extracts of the above-mentioned plants were obtained. Hepatocyte membranes of rat liver were selected as a sensitive system to peroxidation and in the vicinity of tert-butyl hydroperoxide (TBH) (1.5mM) as an oxidant agent, the amount of malondialdehyde (MDA) was measured in the presence and absence of plant extract as a lipid peroxidation marker. Also released Alanine Aspartate Aminofransterase (AST) was measured as a cell membrane damage marker due to peroxidation. Glycosylation changes of hemoglobin and LDL oxidation were evaluated in the presence and absence of extracts. Results: The results showed that curcuma at a concentration of 10µg/ml inhibited MDA formation by 28.8% and AST released by 25.53%. Curcuma at a concentration of 1µg/ml inhibited hemoglobin glycosylation by 25.85%. It has a dose dependent effect at all concentration. Also the plant showed the most antioxidant effect on LDL oxidation at the concentration of 1µg/ml. Crocus at applied doses has no definite inhibitory effect on MDA and AST formation, (results not shown) but crocus has a minimal inhibitory effect on hemoglobin glycosylation and LDL oxidation. Conclusion: This study showed that curcuma at applied doses has an inhibitory effect on all three oxidative systems in mentioned diseases and probably would be important for prevention of atherosclerosis, diabetes and liver dysfunction. Crocus at the used concentration had not any effect on these oxidative systems.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامعلی نادری | ga naderi
isfahan cardiovascular research center. isfahan university of medical sciences, p.o.box 81465-1148, tel 0311 3359696, 3359797 fax 0311 3373435
اصفهان، میدان جمهوری اسلامی، خیابان خرم، مرکز درمانی تحقیقاتی صدیقه طاهره س ، صندوق پستی 1148 - 81465، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تلفن 3359696، 3359797 0311 ، نمابر 3373435 0311
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
صدیقه عسگری | s asgary
isfahan cardiovascular research center. isfahan university of medical sciences
2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مسیح الله طاهر | ma taher
faculty of pharmacy
3- دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
بابک ثابت | b sabet
isfahan university of medical sciences
پزشک عمومی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نادیا نیکخو | n nik khoo
isfahan university of medical sciences
5- دانشجوی فوق لیسانس، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-348-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات