این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۱۶، صفحات ۴۸-۵۵
عنوان فارسی
اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد باسیلوس سرئوس در محیط آبگوشتقلب و مغز
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارندههای شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصارهها و اسانسهای گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارندههای شیمیایی پیدا نمود. برای اثبات کاربرد اثرات نگهدارندگی (ضد میکروبی) انواع اسانسهای گیاهی، مطالعه اثرات آنها بر روی عوامل میکربی بیماریزا و فساد مواد غذایی، ابتدا در مدلهای آزمایشگاهی و سپس در مدلهای غذایی لازم و ضروری میباشد. هدف: در این مطالعه، اثرات اسانس آویشن شیرازی بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد1 باسیلوس سرئوس2 در یک محیط آبگوشت قلب و مغز3 متأثر از غلظتهای مختلف (صفر، 005/0، 015/0، 03/0 و 045/0درصد) اسانس آویشن شیرازی4 در طی 43 روز نگهداری در درجات حرارت نگهداری، 30، 20 و10 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: توصیفی نتایج: لگاریتم درصد احتمال رشد باسیلوس سرئوس به طور معنیداری (05/0p
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس آویشن شیرازی، باسیلوس سرئوس، لگاریتم درصد احتمال رشد
عنوان انگلیسی
Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of Bacillus cereus in brain heart infusion broth
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The growing interest in substitution of chemical food preservatives, both antimicrobials and antioxidants, by natural ones has fostered research on the vegetable sources and screening of plant extracts and essential oils in order to identify acceptable natural alternatives. In order to evaluate the antimicrobial effects of different essential oils on food-borne pathogens and/or food spoilage microorganisms, first we should study them in laboratory models and then in foods. Objective: In this study Log probability percentage of growth (Log P%) of Bacillus cereus in Brain Heart Infusion broth as affected by different concentrations of Zataria multiflora Boiss. essential oil (0.0, 0.005, 0.015, 0.03 and 0.045%) during 43 days of storage at three different temperatures (30, 20 and 10ºC) was investigated. Result: The Log P% of B. cereus was affected significantly (p < 0.05) by different concentrations of the essential oil, storage temperatures and combined effects of them. The maximum Log P% of B. cereus (and the day to reach the maximum probability of growth) in BHI broth with 0% essential oil at 30, 20 and 10ºC were 1.46 (1), 1.46 (3) and 0.15 (28), respectively. While in BHI broth with 0.005, 0.015, 0.03 and 0.045% essential oils were 1.46 (1), -1.4693 and -3.54 (22) 1.46 (1), 1.46 (10) and -3.85 (25) 1.46 (16), 1.46 (16) and -4.45 (>43) and 0.15 (13), -1.85 (7) and -4.54 (>43), respectively. Conclusion: According to our results the Log P% of B. cereus was significantly decreased (P< 0.05) by little increase of essential oil concentrations in this study. This inhibitory effect of the essential oil was also significantly increased (P< 0.05), when the temperature decreased and we did not observe any growth (Log P% = -4.54) in broth with 0.03 and 0.045% essential oil during 43 days storage at 10ºC.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
افشین آخوندزاده بستی | aa basti
university of tehran, faculty of veterinary medicine p.o. box 14155-6453, tehran, iran tel 021 66438141, fax 021 66933222
دانشکاه تهران، دانشکده دامپزشکی، صندوق پستی 6453- 14155 تلفن 66438141 021 ، نمابر 6693322 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی میثاقی | a misaghi
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
2- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سیامک غیبی | s ghaibee
1- department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
3- دستیار بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-12&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات