این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۲۷، صفحات ۴۵-۵۱

عنوان فارسی اثر اسانس آویشن شیرازی روی آسپرژیلوس فلاووس
چکیده فارسی مقاله مقدمه: قارچ‌ها از عوامل مهم فساد مواد غذایی و تولید ترکیبات سمی به نام مایکوتوکسین‌ها هستند. عوارض جانبی ناشی از مصرف نگهدارنده‌های شیمیایی موجب متمرکز شدن تحقیقات روی استفاده از ترکیبات طبیعی به ویژه اسانس‌ها جهت جلوگیری از رشد قارچ‌ها شده است. اسانس‌ها ترکیبات طبیعی حاوی مخلوطی از اجزای ترپنیک بوده که دارای خواص ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی هستند. آویشن شیرازی یک گیاه بومی ایران بوده که اثرات مختلف از جمله اثر ضدمیکروبی و ضدصرع دارد. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی روی رشد، اسپورزایی و مورفولوژی آسپرژیلوس فلاووس است. روش بررسی: اسانس این گیاه به روش تقطیر با بخار تهیه و آنالیز اسانس توسط دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی انجام شد. ارزیابی اثر اسانس بر رشد کپک به روش رقیق‌سازی آگار انجام شد. جهت بررسی میکروسکوپی ابتدا کپک در محیط آگار کشت داده شد و قطعات آگار با تتراکسید ازمیوم فیکس شده و به دنبال آن پوشش‌گذاری با طلا انجام و توسط میکروسکوپ الکترونی مشاهده شد. نتایج: تمام غلظت‌های مورد بررسی دارای اثر معنی‌داری بر رشد و اسپورزایی آسپرژیلوس فلاووس بودند (05/0 p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Aspergillus flavus
چکیده انگلیسی مقاله Background: Molds are important spoiler of food material and have potential of mycotoxin production. The adverse side effects of chemical preservatives have caused that research focused on use of naturally occurring compound, especially essential oils (EOs), for inhibition of mold growth. Essential oils are natural compounds containing terpenic mixtures that have antimicrobial and antioxidant properties. Zataria multifloro Boiss., a domestic aromatic plant of Iran, has different effect such as antispasmodic and antibacterial. Objective: In this study effect of Z. multiflora Boiss. Essential oil on growth and spore production by Aspergillus flavus and its morphological alteration action were investigated. Method: After extraction of essential oil with steam distillation method, it was analyzed by GC-MS. Evaluation of essential oil effect on growth and spore production carried out by agar dilution method. For SEM evaluation, mold cultured on PDA was fixed with osmium tetroxide and blocks of agar were coated with gold and observed by scanning electron microscope. Results: Effect of EO on growth and spore production by A. flavus was significant in all concentrations studied. MIC and MFC values were 400 and 1000 ppm, respectively. SEM analysis showed excessive sporulation of mold culture in absence of EO while sporulation of culture containing EO was very sparse. Morphological changes such as irregular surface with many folds and distortion of hyphae were seen in cultures treated with EO. Conclusion: Inhibitory effect of Z. multiflora Boiss. Essential oil demonstrated in this study candidate this EO as a substitution of chemical preservatives.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسن گندمی نصرآبادی | h gandomi nasrabadi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
دستیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, azadi street, gharib avenue, tehran, iran, p.o.box 14155-6453 tel 00982166923510, fax 00982166933222
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی صندوق پستی 6453 - 14155، تلفن 66923510 021 ، نمابر 66933222 021

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی رضا خسروی | a khosravi
department of mycology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
استاد، گروه قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سعید بکایی | s bokaei
department of epidemiology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
دانشیار، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

آرش عباسی فر | a abbasifar
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
دستیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-118-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات