این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۳، شماره ۲۳، صفحات ۸۰-۸۸
عنوان فارسی
بررسی ترکیبهای شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost.)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: جنس تیموس متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و تقریباً 350 گونه مختلف از آن در سراسر جهان یافت میشود این جنس در ایران 14 گونه گیاه معطر و چند ساله دارد که از میان آنها 4 گونه انحصاری ایران هستند. هدف: شناسایی ترکیبهای موجود در اسانس آویشن تالشی و بررسی خواص ضدمیکروبی آن بود. روش بررسی: گیاه مورد بررسی از ارتفاعات استان اردبیل در خردادماه سال 85 جمعآوری و در سایه خشک گردید. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. جهت بررسی خواص ضدمیکروبی از روش دیسک – دیفیوژن، استفاده شد و MIC، MBC اسانس در مقایسه با آنتیبیوتیکهای مختلف تعیین گردید. نتایج: در اسانس مورد بررسی تعداد 49 ترکیب (76/99 درصد) شناسایی شد که در این میان تیمول (43/24 درصد)، بورنئول (36/11 درصد)، پاراسیمن (09/10 درصد)، گاماترپینن (78/7 درصد)، آلفاپینن (29/5 درصد) و کارواکرول (07/5 درصد) ترکیبهای عمده بودند. نتایج بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس این گیاه روی 7 باکتری نشان داد که حساسترین باکتری استافیلوکوک اورئوس با MIC برابر ml/gµ 125 است و اثرات مهارکنندگی و بازدارندگی رشد اسانس، روی باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت بسیار خوب است. نتیجهگیری: شناسایی مواد متشکله اسانس این گونه نشان داد که ترکیب عمده اسانس این گیاه همانند سایر گونههای جنس تیموس، تیمول است و اثرات ضدمیکروبی اسانس این گونه، احتمالاً به دلیل وجود تیمول و سایر ترکیبهای ترپنوئیدی موجود در اسانس است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن، اسانس، اثرات ضدمیکروبی، آویشن تالشی
عنوان انگلیسی
Study on Chemical Composition and Antimicrobial Activity of the Essential Oil of Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The genus Thymus belongs to Lamiaceae family. This genus is comprised of about 350 species widespread in the world. 14 species exist in Iran of which four are endemic. Objective: In this study chemical compounds and antibactrial activity in essential oil of Thymus trautvetteri was identified. Methodes: Thymus trautvetteri has been collected from the highlands of Ardabil province in june 2006. Then air-dried aerial parts of the plant were submitted to hydrodistillation using a Clevenger apparatus to produce the essential oil and the extract was analysed by GC/MASS. Investigation of antimicrobial activity was conducted by Disc-diffusion, MIC and MBC technique and different antibiotics compared with antimicrobial activity of this essential oil. Results: In this study, 49 constituents were found representing 99.76% of the oil. The major components were thymol (24.43%), borneol (11.36%), para-cymene (10.09%) and gamma-terpinene (7.78%), alpha-pinene (5.29%) and carvacrol (5.07%). The antibacterial activity of essential oil of this plant was assayed against seven bacteria and Staphylococcus aureus resulted to be the most sensitive microorganism with a MIC value of 125 µg/ml. This study showed that essential oil of this plant have strong inhibitory and bactricidal effects against gram-positive and gram-negative bacteria. Conclusion: Identification of chemical compounds of this species showed that thymol represented the most abundant compounds as the other Thymus species. The antimicrobial activity of essential oil of Thymus trautvetteri can be attributed of thymol and other terpenoides compounds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Thymus trautvetteri, Essential oil, Antimicrobial Activity
نویسندگان مقاله
سحر شهنازی | s shahnazi
institute of medicinal plants, acecr, kavosh ave., supa blvd., km 55th of tehran - qazvin freeway, karaj, iran p.o. box 31375-1369, tel 0261 4702611, 0261 4702499, fax 0261 4702505
کیلومتر 55 آزادراه تهران – قزوین، بعد از عوارضی، جنب سوپا، بلوار کاوش، مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی، پژوهشکده گیاهان دارویی، صندوق پستی 1369 - 31375 تلفن و نمابر 4702499، 4702505، 4702611 0261
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
فرحناز خلیقی سیگارودی | f khalighi sigaroodi
institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
استادیار پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
یوسف اجنی | y ajani
institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
مربی پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
داراب یزدانی | d yazdani
institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
استادیار پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
مریم اهوازی | m ahvazi
institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
مربی پژوهش، گروه کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
رحیم تقی زاد فرید | r taghizad farid
institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
کارشناس شیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-293-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biotechnology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات