این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۱۹، صفحات ۲۹-۳۳

عنوان فارسی اثرات عصاره روغنی سیاه‌دانه (Nigella sativa L.) بر باکتری استافیلوکوکوس طلایی استاندارد و مقایسه اثر آن با آنتی‌بیوتیک‌های سفتازیدیم، سفوروکسیم، سفاکلور و سفاماندول
چکیده فارسی مقاله مقدمه: استفاده از اثرات ضدمیکروبی گیاهان دارویی از گذشته‌های دور موردنظر بوده است. تحقیقات اخیر نیز در این زمینه نشانگر اهمیت و کاربرد این‌گونه گیاهان است. در مورد سیاه‌دانه نیز گزارش‌هایی مبنی بر تاثیر ضدمیکروبی وجود دارد. هدف: در این مطالعه تاثیر ضدمیکروبی روغن دانه‌های سیاه‌دانه علیه دو گونه از باکتری‌های استافیلوکوکوس طلایی مورد آزمایش و سنجش قرار گرفته و پس از تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) آن، با برخی از آنتی‌بیوتیک‌های اختصاصی مقایسه شده است. روش بررسی: در این بررسی از سیاه‌دانه تحت شرایط فشار در سرما عصاره روغنی تهیه گردید، سپس دوسویه استاندارد باکتری استافیلوکوکوس طلایی (2572، 1112 ATCC) فعال و در محیط کشت تریپتی‌کیس سوی بروث، رقت استاندارد (MF 5/0) آماده شد. از عصاره روغنی سیاه‌دانه (رقت 5/0، 25/0، 06/0، 03/0 درصد) سوسپانسیون میکروبی تهیه و مدت 24 ساعت در 35 درجه سانتی‌گراد انکوباسیون شده و نتایج ثبت گردید. جهت سنجش حساسیت میکروارگانسیم‌ها از دیسک‌های حاوی 30 میکروگرم آنتی‌بیوتیک (ساخت شرکت دیفکو) و روش انتشار دیسک (کربی- بائر) استفاده و با تاثیر عصاره روغنی مقایسه شد. یافته‌ها: تاثیر عصاره روغنی سیاه‌دانه در رقت‌ 16/1 برابر MIC باکتری استافیلوکوکوس طلایی (2572) و در رقت 10/1 معادل MIC سویه (1112) بود. میزان اثر عصاره خالص و رقت‌های 125/0 و 26/0 با حساسیت باکتری‌ها نسبت به دیسک‌های آنتی‌بیوتیک به کار رفته برابری داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصله از این مطالعه و برخی از بررسی‌های مشابه با سایر باکتری‌ها، به نظر می‌رسد عصاره روغنی سیاه‌دانه اثر ضداستافیلوکوکی مناسبی داشته و با تاثیر آنتی‌بیوتیک‌های سفتازیدیم، سفوروکسیم، سفاکلور و سفاماندول در شرایط آزمایشگاهی قابل مقایسه است. با انجام بررسی‌های تجربی بیشتر می‌توان از تاثیر ضدمیکروبی عصاره روغنی سیاه‌دانه در کنترل و درمان عفونت‌های باکتریایی استافیلوکوکوس استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیاه‌دانه، آنتی‌بیوتیک‌ها، عصاره روغنی، استافیلوکوکوس طلایی

عنوان انگلیسی In Vitro Anti-Staphylococcus aureus Activity of Nigella sativa L. Seed Oil Extract, Compared with CXM, CEC, MAN and CAZ Antibiotics
چکیده انگلیسی مقاله Background: The anti-microbial effect of plants has been suggested from old years. New researches in this field confirm such property of applications. Objective: In this study, anti-microbial effects of Nigella sativa seed oil cold extract against two strains of Staphylococcus aureus was evaluated, and the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Nigella sativa L. (NS) was compared with relevant antibiotics. Methods: Detection of MIC in NS oil cold extract was performed using broth dilution method. The original extract was prepared in 0.5%, 0.25%, 0.06% and 0.03% concentrations by serial dilution. S. aureus strains (ATCC 1112 and 2572) were grown in TSB media to 0.5 MC Farland standard concentrations and each 0.01 dilution of microorganism suspension above was transferred to the drug dilution. Tubes were incubated overnight at 35 C. The sensitivity of the bacteria were defined by Disk Diffusion (kirby-bauer) Method and Antibiogram disks made by Difco Inc . The obtained values were compared with the effects of the extract. Results: MIC for S. aureus ATCC-2572 and S. aureus ATCC-1112 were found 1/16 and 1/10, respectively. It was revealed by performing in vitro sensitivity tests for the two strains that NS oil can affect the bacterial pure form in 0.125% and 0.26% concentrations. Conclusion: It is suggested that the anti-microbial effect of NS oil extract is comparable with antibiotics such as CXM, CEC, MAN, CAZ. We recommend experimental use of Nigella sativa L. to control some of bacterial infections.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد نیاکان |
department of microbiology, faculty of medicine, shahed university, tehran, iran, tel 021 88964792, fax 021 88966310
تهران، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تلفن 88964792 021 ، نمابر 88966310 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

سیدروح الله میری | seyed roohollah
1- department of microbiology, faculty of medicine, shahed university, tehran, iran
دانش آموخته، پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

محسن ناصری |
2- department of pharmacology, faculty of medicine, shahed university, tehran, iran
استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

مهرداد کریمی |
1- department of microbiology, faculty of medicine, shahed university, tehran, iran
دانش آموخته، پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

صادق منصوری |
1- department of microbiology, faculty of medicine, shahed university, tehran, iran
کارشناس، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-158-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات