این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۳، شماره ۱۱، صفحات ۶۸-۷۲
عنوان فارسی
بررسی تاثیر زمان اسانسگیری بر روی ترکیبات روغن فرار گیاه رازیانه
چکیده فارسی مقاله
تاکنون مقالات متعددی در رابطه با ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه رازیانه منتشر شده است. هدف از این تحقیق مطالعه تغییرات کمی و کیفی ترکیبات موجود در اسانس گیاه رازیانه(Foeniculum vulgare Mill.) در شرایط مختلف اسانسگیری است. اسانس گیاه رازیانه به دو روش تقطیر با آب داغ و بخار آب داغ تهیه گردید. تقطیر با آب داغ در 4 زمان متفاوت 15، 30، 60 و 150 دقیقه و تقطیر با بخار تنها با زمان 150 دقیقه انجام شد. روغنهای فرار به دست آمده از طریق آنالیزGC و GC/Mass مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. تعداد ترکیب که مجموعاً حدود 37/91 تا 57/97 درصد روغن فرار را تشکیل میدهند شناسایی شدند. از میان روغنهای شناسایی شده E Anethole (89/47 تا 73/62 درصد)، Estragole (41/9 تا 52/16 درصد) و D-(+)-Fenchone (63/7 تا 86/8 درصد) بیشترین درصد مواد را تشکیل میدهند. بالاترین درصد آنتول در دقیقه 30 به دست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رازیانه، روغن فرار، آنتول
عنوان انگلیسی
The influence of distillation conditions on the essential oil composition of fennel (Foeniculum vulgare Mill.)
چکیده انگلیسی مقاله
So many articles on fennel (Foeniculum Valgare Mill.) essential oil constituents have been published. The goal of this article is influnce of preparations of essential oil on quality and quantity of the essence. We prepared the essences by two methods (hydrodistillation and steam distillation). Hydrodistillation were conducted in four different process time (15, 30, 60 and 150 minutes) and the latter conducted at 150 minutes. The oils were analysed by GC and GC/MS. 37 major compounds were detected in the oild totally 91.37 to 97.57% of the essences were consisted of these compoundes. E Anethole, Estragole and D-(+)- Fenchone were the most frequent compounds. The highest percent of anethole was at 30 minute.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fennel, Essential oil, Anethole
نویسندگان مقاله
امیرحسین جمشیدی | ah jamshidi
faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, p.o.box 14174, tehran, iran tel 021 6112306, fax 021 6461178
دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی، گروه فارماکوگنوزی، کدپستی 14174 تلفن 6112306 021 ، نمابر 6461178 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمدرضا شمس اردکانی | mr shams ardakani
1- faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
عباس حاجی آخوندی | a hadjiakhondi
1- faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
خسرو عبدی | k abdi
1- faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد توکسیکولوژی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-301-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات