این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی مروری برگیاه آویشن (Thymus vulgaris L.)
چکیده فارسی مقاله آویشن (Thymus vulgaris L.) یکی از گیاهان تیره نعناعیان (Lamiaceae) است که در نواحی مختلف مدیترانه و برخی نواحی آسیا می‌روید و امروزه در مناطق مختلف جهان و از جمله در ایران کشت و تولید می‌شود. آویشن محتوی 8/0تا 6/2 درصد ‌(معمولاً 1 درصد) اسانس است که قسمت اعظم آن‌را فنل‌ها، هیدروکربن‌های مونوترپنی و الکل‌ها تشکیل می‌دهند. تیمول جزء اصلی ترکیبات فنلی در گیاه آویشن است. از برگ آویشن در فرآورده‌های غذایی و همچنین از اسانس گیاه در نوشیدنی‌ها و صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضدقارچی، ضدباکتریایی، ضدعفونی کننده، ضدکرم، ضدرماتیسم، خلط‌آور، آنتی‌اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تاخیردهنده پیری پستانداران می‌باشد. اسانس آویشن از جمله ده اسانس معروف می‌باشد که جایگاه خاصی در تجارت جهانی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، Thymus vulgaris، اسانس، تیمول

عنوان انگلیسی Review of common thyme
چکیده انگلیسی مقاله Common thyme (Thymus vulgaris L.) is a member of the lamiaceae family which distributes in different areas of Mediteranea and Asia and is cultivated in all over the world and Iran. Common thyme contains 0.8- 2.6% (usually ca. 1%) volatile oil consisting of highly variable amounts of phenols, monoterpene hydrocarbons, and alcohols. Thymol is normally the major phenolic component in common thyme. The leaves of Thymus vulgaris are used as a herb in food preparations, while the essential oil extracted from the leaves is used in beverages and the cosmetic and pharmaceutical industries. Thyme oil is used as antispasmodic, carminative, antiseptic, anthelmintic, expectorant, antimicrobial (bacteria and fungi), antirheumatic, antioxidative, natural food preservative and mammalian age delaying. Thyme volatile oil has been reported to be among the top ten essential oils which have an important place in an expanding world market.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Thymus vulgaris, Volatile oil, Thymol

نویسندگان مقاله حسنعلی نقدی بادی | h naghdi badi
no.97, bozorgmehr st., qods st., enghelab ave. tehran, iran. fax 98 21 6465554, p.0.box 13145-1446
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر غربی، شماره 97 صندوق پستی 1446- 13145، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تلفن 6462179 021 نمابر 6465554 021
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

مریم مکی زاده تفتی | m makkizadeh
1- institute of medicinal plants, iranian academic center for education, culture, and research, tehran, iran
2- کارشناس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-44-82&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 3
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات