این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۶۱-۷۱
عنوان فارسی
بررسی اثر بافت خاک، تغذیه معدنی و pHهای مختلف محلول غذایی بر تولید ماده ضد مالاریایی آرتمیزینین(Artemisinin) در گیاه Artemisia annua L.
چکیده فارسی مقاله
آرتمیزینین مادهای با خاصیت ضد مالاریایی است که در گیاه A. annua L. بهطور طبیعی وجود دارد. در این پژوهش تأثیر برخی از عوامل نظیر بافت خاک، تغذیه معدنی و pH محلول غذایی بر میزان تولید آرتمیزینین مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین مقدار آرتمیزینین در خاک شنی لوم، با 065/0درصد و کمترین مقدار آن در خاک سیلت لوم، با 043/0 درصد مشاهده شد. کمترین مقدار آرتمیزینین تولید شده در محلول غذایی فاقد فسفر مشاهده شد که نسبت به شاهد 8/63 درصد کاهش نشان میدهد. کمترین کاهش تولید آرتمیزینین در محلول غذایی فاقد منیزیم که نسبت به شاهد 5/22 درصد کاهش دارد مشاهده میشود. حداکثر تولید آرتمیزینین در غلظت mgl-1 210 نیتروژن محلول غذایی دیده شد. حداکثر تولید آرتمیزینین در pH بین 6 تا 7، یعنی در محیطهای خنثی تا کمی اسیدی اندازهگیری شد و در 5/6 pH= بیشترین مقدار آن (064/0 درصد) مشاهده گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The study of the soil texture effect, nutrition, and pH on the production of Artemisinin in Artemisia annua L. (Asteraceae)
چکیده انگلیسی مقاله
Artemisinin is an antimalarial compound that is naturally found in Artemisia annua L. (Asteraceae). The effect of some factors such as soil texture, nutrition, and pH were studied on the production of Artemisinin in Artemisia annua L. The highest amount of Artemisinin (0.065%) was found in the sample which was potted in sandy-loam and the lowest amount (0.043%) ed to the sample grew in silt-loam soils. The nutrient solution without P presented the lowest amount of Artemisinin and lowest decrease in Artemisinin production was preformed in solution without Mg comparing with other solutions. The nutrient solution with 210 mgl-1 N presented the maximum amount of Artemisinin (0.052%). The maximum amount of Artemisinin was presented in pH= 6-7 (0.064% in pH= 6.5).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Artemisia annua L., Artemisinin, Soil textur, Nutrition, pH
نویسندگان مقاله
حسین لاری یزدی | h lari yazdi
eslamic azad university, brodjerd, iran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، گروه زیشت شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد (Islamic azad university of borujerd)
رمضانعلی خاورینژاد | ra khavarinejad
tarbiat moalem university, tehran, iran
استاد زیستشناسی، دانشگاه تربیت معلم تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی (Shahid rajaee teacher training university)
عبدالحسین روستاییان | ah roustaian
research and sciences institute, eslamic azad university, tehran, iran
استاد شیمی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
علی گودرزی | a goudarzi
eslamic azad university, brodjerd, iran
مربی زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد (Islamic azad university of borujerd)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-346-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات