این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۷۳-۷۷
عنوان فارسی
مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور
چکیده فارسی مقاله
نعناع فلفلی با نام علمی L. Mentha piperita از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. در حال حاضر این گیاه در مناطق مختلف کشور توسط افراد و شرکتهای مختلفی کشت میشود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی میزان ماده مؤثره آن صورت گرفت. ضمن هماهنگی با یکی از شرکتهایی که در مناطق مختلف اقدام به کشت نعناع فلفلی کرده بود، در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه که از طریق خشک کردن سرشاخههای هوایی در سایه و دمای محیط تهیه شده بود نمودیم، سپس اقدام به استخراج اسانس از برگهای گیاه در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه کلونجر گردید. اسانسهای به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها که منتول میباشد با روشهای کروماتوگرافی گازی (G.C.) مورد شناسایی، اندازهگیری و مقایسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونههای فوق تعیین گردید. نتایج به دست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونههای مختلف نشان داد که بیانگر تأثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نعناع فلفلی، اسانس، منتول
عنوان انگلیسی
Comparison on menthol content of cultivated Peppermint at different regions of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Peppermint with scientific name of Mentha piperita from Lamiaceae family is one of the medicinal and aromatic plants that its essentiol oil uses widly in medicinal, food, cosmetic and health industrials. Peppermit cultivated by different companies or persons in different regions of Iran. This research done for identification and selection of suitable cultivation region and effect of climate on essential oil and menthol content of peppermint dry herb. At suitable time , shoots of peppermint harvested and dried, then volatile oil was extracted by steam distillation method. Volatile oil was analyzed by G.C methods for identification and determination of menthol percent. Result shown that Essential oil and menthol content varied by variation on climatic conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Peppermint, Essentiol oil, Menthol
نویسندگان مقاله
داراب یزدانی | d yazdani
n0. 97, bozorgmehr st. qods st. enghelab ave. tehran; iran
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر غربی، شماره 97، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، صندوق پستی 1446-13145
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
امیرحسین جمشیدی | ah jamshidi
department of pharmacognosy, institute of medicinal plant, tehran, iran
دستیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فراز مجاب | f mojab
department of pharmacognosy, faculty of pharmacy, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-490-10&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات