این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۷۹-۸۴

عنوان فارسی بررسی اثر روغن‌های فرار بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین به روش in vitro
چکیده فارسی مقاله دیابت ملیتوس یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جوامع بشری است که مقابله با عوارض ناشی از آن هزینه هنگفتی را به سیستم درمانی تحمیل می‌نماید. مهمترین و شاخص‌ترین علامت کلینیکی آن افزایش قند خون می‌باشد که منجر به گلیکه شدن پروتئین‌های مختلف بدن می‌گردد که این امر باعث تغییر ماهیت، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها می‌شود. یکی از راه‌های احتمالی درمان دیابت ملیتوس، کاهش یا مهار این واکنش است. به نظر می‌رسد که استفاده از روغن‌های فرار در این راه مفید و موثر می‌باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر برخی از ترکیبات تشکیل دهنده روغن‌های فرار نظیر پولگون‌، تیمول‌، ژرانیول‌، لینالول و لیمونن بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین در in vitro می‌باشد. بدین منظور در حضور غلظت‌های مختلف هریک از این ترکیبات، واکنش گلیکه شدن آلبومین به صورت in vitro انجام شد و با روش تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که ترکیبات مورد مطالعه در غلظت‌های سه گانه g/dl 1‌، g/dl 2/0 و g/dl 1/0 دارای اثر مهاری بر واکنش گلیکه شدن آلبومین می‌باشند و در این میان‌، تیمول در غلظت g/dl 1 دارای بیشترین مهار بود (94 درصد). ترتیب اثرات ترکیبات فوق‌، به صورت زیر است: لینالول > لیمونن > پولگون > ژرانیول > تیمول نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیبات تشکیل دهنده روغن‌های فرار باعث کاهش واکنش گلیکاسیون آلبومین گردیدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن‌های فرار، دیابت ملیتوس، گلیکاسیون آلبومین

عنوان انگلیسی Effect of some essential oils on albumin glycation in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Diabetes mellitus is one of the most common diseases in the world that imposes a tremendous health and societal burden whether that burden is measured in terms of sickness, use of health systems resources or costs. Hyperglycemia is the most important clinical sign of diabetes leading to glycation of the various proteins in the body that leading to change in nature, structure and biochemical activity of them. On of the probable method in the treatment of diabetes mellitus is decreased or inhibited this reaction, it seems that essential oils are useful for this purpose. The main goal of this research is to determine the effect of some essential oils such as: Pulegone, Thymol, Geraniol, Linalool and Limonene on in vitro albumin glycation. In the presence of various concentration of essential oils albumin was glycated and evaluated using TBA method. Results showed that these essential oils have inhibitory effects on albumin glycation reaction with the concentraction of 1 g/dl, 0.2 g/dl and 0.1 g/dl. Among these essential oils, Thymol had the most inhibitory effect (94%) in the concentration of 1 g/dl. The sequence of effect is: Thymol > Geraniol > Pulegone > Limonene > Linalool These findings showed that essential oils decreased albumin glycation reaction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Albumin glycation, Diabetes mellitus, Essential oils

نویسندگان مقاله محمدرضا صفری | mr safari
department of biochemistry, faculty of medicine, hamedan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

نسرین شیخ | n sheikh
faculty of medicine, hamedan university of medical sciences
استادیار گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

خسرو مانی کاشانی | kh mani kashani
faculty of medicine, hamedan university of medical sciences
عضو هیأت علمی گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-376-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات