این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۸۵-۸۹
عنوان فارسی
مقایسه اثرات سبوس گندم و بارهنگ بر قند خون ناشتا و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، تأثیر سبوس گندم و بارهنگ بر غلطت قند خون ناشتا و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی نوع 2 بررسی ومقایسه گردیده است. در یک مطالعه به صورت Cross over، وزن و متغیرهای قند خون ناشتا، کلسترول توتال، LDL و HDL در 14 بیمار تحت درمان با رژیم غذایی اندازهگیری شد. سپس بیماران به صورت تصادفی مکمل فیبر (12 گرم سبوس گندم یا بارهنگ) را به مدت 3 هفته به رژیم غذایی خود اضافه نمودند. از بیماران درخواست شد به طور معکوس پس از 10 روز فاصله (Wash-out) میزان 12 گرم بارهنگ (یا سبوس گندم) را به رژیم خود اضافه نمایند و در پایان وزن بیماران کنترل و آزمایش خون ناشتا جهت سنجش مجدد متغیرهای خونی به عمل آمد. فرمهای یادداشت غذایی بیماران با استفاده از جدول ترکیبات غذایی آنالیز شد و برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها از تست غیرپارامتری Wilcoxon و برای مقایسه متغیرها قبل و پس از دریافت فیبر از آزمون t زوج استفاده گردید. در این مطالعه 14 بیمار دیابتی نوع 2 که 10 نفر از آنها زن و 4 نفر مرد بودند با محدوده سنی 1± 45 سال وkg/m² 9/1 ± 23= BMI شرکت داشتند. میزان LDL و HDL سرم قبل از مطالعه و بعد از مطالعه تغییر معنیدار داشت. مصرف سبوس گندم سبب افزایش HDL سرم گردید (01/0P< ). همچنین مصرف بارهنگ سبب افزایش HDL (001/0P
کلیدواژههای فارسی مقاله
سبوس گندم، بارهنگ، دیابت نوع 2، LDL، HDL
عنوان انگلیسی
A comparative study on the effects of wheat bran and ispaghula on serum lipids and fasting blood sugar in type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of wheat bran (insoluble) and ispaghula (soluble) seeds on serum lipids and FBS have been compared in type 2 diabetic patients. In a cross over study, 14 type 2 diabetic patients, treated with diet alone, were randomly placed on isocaloric diets containing either wheat bran (7 patients) or ispaqhula (12 grams/day in both groups) for 3 weeks. After a 10-day wash-out period, dietary fiber supplementation was exchanged and diets were continued for 3 weeks again. Weight, FBS, total cholesterol, LDL and HDL were measured before and after the study. Food records and the differences observed in serum variables were analyzed using Willcoxon non- parametric method and paired t-test respectively. P< 0.05 was considered significant. The participants were 4 men and 10 women aged 45±1 years (BMI= 23±1.9 kg/m²). Both wheat bran and ispaghula increased the serum HDL (P< 0.01 and P< 0.001 respectively). Serum LDL was decreased after consumption of ispaghula (P< 0.02). Our results show that dietary intake of fibers, especially in soluble from, can improve lipid profile in type 2 diabetic patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Wheat bran, Ispaghula, Type 2 diabetes, HDL, LDL
نویسندگان مقاله
مژگان نوریان | m noorian
faculty of public health, isfahan university of medical sciences
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه ، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
بدرالملوک فرقانی | b forghani
endocrinology research center, isfahan university of medical sciences
کارشناس تغذیه، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مسعود امینی | m amini
endocrinology research center, amin hospital, avesina st., isfahan, iran, tel 0311 4463193 fax 0311 4460772
اصفهان ، خیابان ابن سینا، بیمارستان امین ، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم تلفن 4463193 0311 نمابر 460772 4 0311
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-377-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات