این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۸۵-۸۹

عنوان فارسی مقایسه‌ اثرات‌ سبوس‌ گندم‌ و بارهنگ‌ بر قند خون‌ ناشتا و لیپیدهای‌ سرم‌ در بیماران‌ دیابتی‌ نوع‌ ۲
چکیده فارسی مقاله در این‌ مطالعه‌، تأثیر سبوس‌ گندم‌ و بارهنگ‌ بر غلطت‌ قند خون‌ ناشتا و لیپیدهای‌ سرم‌ در بیماران‌ دیابتی‌ نوع 2 بررسی‌ ومقایسه گردیده است. در یک‌ مطالعه‌ به‌ صورت Cross over، وزن‌ و متغیرهای‌ قند خون‌ ناشتا، کلسترول‌ توتال‌، LDL و HDL ‌در 14 بیمار تحت‌ درمان‌ با رژیم‌ غذایی‌ اندازه‌گیری‌ شد. سپس‌ بیماران‌ به‌ صورت‌ تصادفی مکمل‌ فیبر (12 گرم‌ سبوس‌ گندم‌ یا بارهنگ‌) را به‌ مدت‌ 3 هفته‌ به‌ رژیم‌ غذایی‌ خود اضافه‌ نمودند. از بیماران‌ درخواست‌ شد به طور معکوس‌ پس‌ از 10 روز فاصله‌ (Wash-out) میزان‌ 12 گرم‌ بارهنگ‌ (یا سبوس‌ گندم‌) را به‌ رژیم‌ خود اضافه‌ نمایند و در پایان‌ وزن‌ بیماران‌ کنترل‌ و آزمایش‌ خون‌ ناشتا جهت‌ سنجش‌ مجدد متغیرهای‌ خونی‌ به‌ عمل‌ آمد. فرم‌های‌ یادداشت‌ غذایی‌ بیماران‌ با استفاده‌ از جدول‌ ترکیبات‌ غذایی‌ آنالیز شد و برای‌ تجزیه و تحلیل آماری‌ داده‌ها از تست‌ غیرپارامتری‌ Wilcoxon و برای‌ مقایسه‌ متغیرها قبل‌ و پس‌ از دریافت‌ فیبر از آزمون‌ t زوج‌ استفاده‌ گردید. در این‌ مطالعه‌ 14 بیمار دیابتی‌ نوع‌ 2 که‌ 10 نفر از آنها زن‌ و 4 نفر مرد بودند با محدوده‌ سنی‌ 1± 45 سال وkg/m² 9/1 ± 23= BMI شرکت‌ داشتند. میزان‌ LDL و HDL سرم‌ قبل‌ از مطالعه‌ و بعد از مطالعه‌ تغییر معنی‌دار داشت‌. مصرف‌ سبوس‌ گندم‌ سبب‌ افزایش‌ HDL سرم‌ گردید (01/0P< ). همچنین‌ مصرف‌ بارهنگ‌ سبب‌ افزایش‌ HDL (001/0P
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبوس‌ گندم‌‌، بارهنگ‌‌، دیابت‌ نوع‌ 2‌، LDL، HDL

عنوان انگلیسی A comparative study on the effects of wheat bran and ispaghula on serum lipids and fasting blood sugar in type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effects of wheat bran (insoluble) and ispaghula (soluble) seeds on serum lipids and FBS have been compared in type 2 diabetic patients. In a cross over study, 14 type 2 diabetic patients, treated with diet alone, were randomly placed on isocaloric diets containing either wheat bran (7 patients) or ispaqhula (12 grams/day in both groups) for 3 weeks. After a 10-day wash-out period, dietary fiber supplementation was exchanged and diets were continued for 3 weeks again. Weight, FBS, total cholesterol, LDL and HDL were measured before and after the study. Food records and the differences observed in serum variables were analyzed using Willcoxon non- parametric method and paired t-test respectively. P< 0.05 was considered significant. The participants were 4 men and 10 women aged 45±1 years (BMI= 23±1.9 kg/m²). Both wheat bran and ispaghula increased the serum HDL (P< 0.01 and P< 0.001 respectively). Serum LDL was decreased after consumption of ispaghula (P< 0.02). Our results show that dietary intake of fibers, especially in soluble from, can improve lipid profile in type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Wheat bran, Ispaghula, Type 2 diabetes, HDL, LDL

نویسندگان مقاله مژگان نوریان | m noorian
faculty of public health, isfahan university of medical sciences
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه ، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

بدرالملوک فرقانی | b forghani
endocrinology research center, isfahan university of medical sciences
کارشناس تغذیه، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مسعود امینی | m amini
endocrinology research center, amin hospital, avesina st., isfahan, iran, tel 0311 4463193 fax 0311 4460772
اصفهان ، خیابان ابن سینا، بیمارستان امین ، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم تلفن 4463193 0311 نمابر 460772 4 0311


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-377-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات