این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۵۸، صفحات ۱۳۴-۱۴۰

عنوان فارسی بررسی ترکیبات اسانس هفت گونه آویشن و مقایسه خاصیت ضد‌اکسیدانی آنها
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاه آویشن یکی از جنس‌های خانواده نعناع است که در زیر خانواده پونه‌سای قرار دارد. این گیاه به‌ عنوان ضدعفونی‌کننده، ضد‌اسپاسم و ضدسرفه شناخته شده است. اسانس آویشن نیز دارای خواص زیادی است که یکی از خواص آن، فعالیت ضد‌اکسیدانی است. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی ترکیبات اسانس 7 گونه مختلف آویشن و مقایسه خواص ضد‌اکسیدانی آنها است. در این مطالعه اسانس اندام هوایی 7 گونه آویشن از زیستگاه‌های مختلف جمع‌آوری و خشک شدند. روش بررسی: استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر طبق فارماکوپه بریتانیا به مدت 4 ساعت انجام شد. اسانس‌های استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج: ترکیب‌های شیمیایی با درصدهای متفاوت در اسانس شناسایی شدند. ترکیب اصلی در اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) و آویشن باغی (Thymus vulgaris) تیمول است که به ترتیب مقادیر 8/43 و 1/45 درصد می‌باشد. در حالی‌که ترکیب غالب در آویشن کرک آلود (eriocalyx Thymus) ژرانیول (8/61 درصد)، آویشن آذربایجانی (Thymus migricus) لینالول (8/41 درصد)، آویشن واقعی (Thymus serpylum) پاراسیمن (8/23 درصد)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora) کارواکرول (7/57 درصد) و آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) پولگون (2/37 درصد) می‌باشد. فعالیت ضد‌اکسیدانی نیز با استفاده از روش به دام‌اندازی رادیکال‌های‌ 2، 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، اندازه‌گیری شد. نتیجه‌گیری: خواص ضد‌اکسیدانی آویشن باغی، دنایی و شیرازی به ترتیب از دیگر اسانس‌ها بیشتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation of Components of Seven Species of Thyme Essential Oils and Comparison of their Antioxidant Properties
چکیده انگلیسی مقاله Background: Thyme is one of the mint family geniuses that belongs to Nepetoideae subfamily. This plant has been known as an antiseptic, antispasmodic and antitussive. Thyme essential oil has many properties that one of which is antioxidant activity. Objective: The aim of this study was the investigation of seven thyme oils and the comparison of their antioxidant activities. In this paper, seven species of thyme essential oils from different regions have been collected and dried. Methods: The essential oil was extracted by using a Clevenger-type apparatus as British pharmacopoeia for four hours. Obtained essential oils were analyzed by gas chromatography–mass spectroscopy (GC/MS) technique. Results: Different compounds were identified in the essential oils with different percentages. The main compound in Thymus daenensis and Thymus vulgaris was thymol with percentage of 43.8 for the former and 45.1 for the latter. The dominate compounds in Thymus migricus, Thymus eriocalyx, Thymus serpylum, Zataria multiflora and Thymus kotschyanus were linalool (41.8%), geraniol (61.8%), para cymene (23.8%), carvacrol (57.7%), and Pulegone (37.2%), respectively. Antioxidant activity of essential oils was measured by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl )DPPH) radical scavenging test. Conclusion: Antioxidant activities of Thymus vulgaris, Thymus daenensis, and Zataria multiflora were higher than the other essential oils.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی مهران | m mehran
1- phytochemistry group, barij medicinal plants research center, kashan, iran
شرکت داروسازی باریج اسانس، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی باریج، کاشان، صندوق پستی 1178 تلفن 44465112 086 ، نمابر 44465187 086

حسین حسینی | h hoseini
2- agriculture group, barij medicinal plants research center, kashan, iran
پژوهشگر و دانشجوی دکتری، گروه کشاورزی، مرکز تحقیقات باریج، کاشان ایران

علیرضا حاتمی | a hatami
1- phytochemistry group, barij medicinal plants research center, kashan, iran
پژوهشگر، گروه فیتوشیمی، مرکز تحقیقات باریج، کاشان، ایران

محسن تقی زاده | m taghizade
3- research center for biochemistry and nutrition in metabolic diseases, kashan university of medical sciences, kashan, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات بیو شیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

علیرضا صفایی | safaie a m sc
1- phytochemistry group, barij medicinal plants research center, kashan, iran
پژوهشگر، گروه فیتوشیمی، مرکز تحقیقات باریج، کاشان، ایران


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-798-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات