این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۵۸، صفحات ۱۴۱-۱۵۰
عنوان فارسی
ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (Allium sativum L.) در ترکیب با فیلمهای پوششدهنده و زیست تخریبپذیر کیتوزان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: ترکیبات گیاهی متعددی نظیر اسانس سیر با داشتن ویژگیهای ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میتوانند در ترکیب با پوشش فیلمهای زیست تخریبپذیر با منشاء طبیعی مانند کیتوزان در کنترل عوامل میکروبی محتویات خود مؤثر باشند و منجر به تقویت اثرات فوق شوند. هدف: افزایش اثر ضدمیکروبی بوسیله اسانس سیر در فیلم کیتوزان جهت بستهبندی یک مدل غذایی برای نمونه مورد توجه قرار گرفت. روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کستینگ با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین80 (امولسیفایر) همراه با سطوح مختلف اسانس سیر (0، 5/0، 1 و 2 درصد) پس از هموژن کردن و قالبگیری تهیه شد. بعد از بستهبندی ماده غذایی با فیلمهای مختلف و نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد در روزهای 0، 2، 4، 7، 10 و 14 آزمونهای میکروبی انجام گرفت. آنالیز آماری بوسیله نرم افزار SPSS صورت پذیرفت. نتایج: نمونههای کنترل در مقایسه با نمونههای بستهبندی شده با انواع فیلم کیتوزان در شمارش کلی، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و سرماگراها اختلاف معنیداری نشان دادند. در پایان میزان شمارش کلی ماده غذایی بستهبندی شده با فیلم کیتوزان حاوی 2، 1 و 5/0 درصد اسانس سیر به ترتیب به میزان 5/1، 1/1 و 1 لگاریتم نسبت به کنترل کاهش داشت. نتیجهگیری: افزودن اسانس سیر تأثیر همافزایی قابل توجهی در بازدارندگی میکروبی در بستهبندی با فیلمهای کیتوزان دارد. لذا این ترکیب میتواند در آینده به عنوان پوشش جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی و بعضاً ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس سیر، بازدارندگی میکروبی، فیلم کیتوزان
عنوان انگلیسی
Antimicrobial Effect of Garlic Essential Oil (Allium sativum L.) in Combination with Chitosan Biodegradable Coating Films
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Herbal compounds like Garlic essential oil have antimicrobial and antioxidant properties. They could be effective in microbial control of inside contents when combined by natural and biodegradable coating films such as Chitosan and result in strengthened effects. Objective: Antimicrobial effect increase by using Garlic essential oil in Chitosan film for packaging a food stuff for instance was aimed to be investigated. Methods: Chitosan film was prepared by casting method. Glycerol as plasticizer and tween80 as emulsifier were used with different levels of garlic essential oil (0, 0.5, 1 and 2%). Then homogenization and molding were performed. After packaging the food stuff with various kinds of films and storage in 4c microbial tests were conducted in days 0, 2, 4, 7, 10 and 14. Statistical analysis was performed with SPSS software. Results: Controls showed a significant difference (P≤0.05) for Total Count, Coliform, Staphylococcus aurous and Sychrotrophs when compared with samples packaged with different chitosan films. At the end of the study, Total count in those samples covered with chitosan film containing 2, 1 and 0.5 % garlic essential oil was reduced by 1.5, 1.1 and 1 log compared with control respectively. Conclusion: Garlic essential oil addition showed a significant synergistic effect in microbial inhibition with packaging by Chitosan films. Therefore, this combination could be used in future to extend the shelf life of food stuff and may also drug materials.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chitosan film, Garlic essential oil, Microbial inhibition
نویسندگان مقاله
ابراهیم مولایی آقایی | e molaee aghaee
department of food hygiene amp; control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
دانشجوی دکترای تخصصی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
ابوالفضل کامکار | a kamkar
department of food hygiene amp; control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, gharib st., azadi ave., p.o.box 14199-63111, tehran, iran tel 98-912-6485459
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی کدپستی 1419963111، تلفن 09126485459
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene amp; control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی خنجری |
department of food hygiene amp; control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مایکل کونتومیناس |
department of food technology amp; chemistry, university of ioannina, greece
استاد، گروه تکنولوژی و شیمی مواد غذایی، دانشگاه یوآنینا، یونان
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1176-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات