این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۵۰، صفحات ۲۷-۳۴
عنوان فارسی
اثر ترکیبی لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مطالعات مختلفی در ارتباط با اثر اسانسها و بعضی آنزیمها بر روی میکرواورگانیسمهای بیماریزای مواد غذایی در محیط کشت و غذا انجام گرفته است. هدف: هدف از این مطالعه تعیین میزان اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت تنها و توام در مهار رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط کشت بود. روش بررسی: در مطالعه حاضر سعی بر آن شد تا اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت جداگانه و توأم از طریق اندازهگیری MIC آنها به دو روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن، بر روی یکی از باکتریهای مهم بیماریزای مواد غذایی (ویبریو پاراهمولیتیکوس)، مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج: در این مطالعه MIC آویشن شیرازی به روش ماکرودایلوشن 01/0 درصد و به روش میکرودایلوشن 02/0 درصد محاسبه شد. لیزوزیم نیز تا غلظت 1000 میکروگرم در میلیلیتر نتوانست جلوی رشد باکتری را بگیرد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد اسانس آویشن شیرازی نسبت به لیزوزیم اثر مناسبتری در کاهش میزان ویبریو پاراهمولیتیکوس دارد. اگرچه حضور توأم اسانس و لیزوزیم باعث کاهش MIC نشد، ولی نتایج بررسی منحنی رشد تحت تأثیر غلظت تحت بازدارندگی نشان میدهد که ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تأخیری میشود که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی دارای اهمیت بالایی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویبریو پاراهمولیتیکوس، آویشن شیرازی، اسانس، لیزوزیم
عنوان انگلیسی
The Combined Effect of Lysozyme and Zataria multiflora Essential Oil on Vibrio Parahaemolyticus
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Various studies have been conducted to show the effects of essences and enzymes on foodborne pathogens in culture media. Objective: The aim of this study was to determine the effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil and lysozyme alone and in combination on preventing growth of Vibrio parahaemolyticus in culture media. Methods: In this study, the MIC of Zataria multiflora Boiss. essential oil and lysozyme, together and alone, on Vibrio parahaemolyticus, was determined by using macro and microdilution methods. Results: The MIC of Zataria multiflora essential oil determined 0.01% and 0.02% by using macro and microdilution methods, respectively and lysozyme at 1000 mg/mL concentration could not inhibit the growth of V. parahaemolyticus. Conclusion: According to the results of current study, Zataria multiflora essential oil showed better results in comparison with lysozyme, moreover Applying lysozyme and essential oil together did not decrease MIC, but extended the latent phase of V. parahaemolyticus, which considered an important factor in microbiology.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, tehran university, tehran, iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مجید امین زارع | m aminzare
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran, tel 98-930-6636050
ارومیه، جاده سرو، نازلو، دانشگاه ارومیه، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، تلفن 09306636050
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
سید مهدی رضوی روحانی | sm razavi rohani
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
علی خنجری | a khanjari
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, tehran university, tehran, iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نگین نوری | n noori
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, tehran university, tehran, iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
اشکان جبلی جوان | a jebelli javan
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, semnan university, semnan, iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه سمنان (Semnan university)
علی طاهری میرقاید | a taheri mirghaed
department of hygiene and disease of aquatic animal, faculty of veterinary medicine, tehran university, tehran, iran
گروه بهداشت و بیمار یهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مجتبی رییسی | m raeisi
department of public health, faculty of health, golestan university of medical science, gorgan, iran
استادیار گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
حسین نقیلی | h naghili
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
فاطمه محمد خان | f mohammadkhan
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-46-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات