این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۵۰، صفحات ۱۵۶-۱۶۲
عنوان فارسی
مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گاستروانتریت حاد ناشی از باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در انسان، متعاقب مصرف غذاهای دریایی خام یا نیمه پخته آلوده به این باکتری ایجاد میشود. بیماریزایی ویبریو پاراهمولیتیکوس با توانایی تولید نوعی توکسین به نام TDH رابطه مستقیم دارد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس سیر بر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، نمودار رشد و میزان تولید توکسین TDH باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس بود. روش بررسی: اثر 5 غلظت اسانس سیر (صفر، 005/0، 015/0، 03/0 و 045/0 درصد) بر MIC، MBC، نمودار رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس و میزان توکسین تولیدی در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میزان حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس سیر 03/0 درصد به دست آمد. تیتر توکسین تولیدی در دمای 35 درجه در حالت صفر و 005/0 درصد اسانس سیر برابر 1/256 بود، در حالی که این میزان در شرایط مشابه در حالت 015/0 درصد اسانس برابر 1/64 بود. غلظتهای 005/0 و 015/0 درصد اسانس سیر باعث کاهش سرعت رشد باکتری به طور معنی داری (05/0 p
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس سیر، ویبریو پاراهمولیتیکوس، TDH
عنوان انگلیسی
The Study on the Effects of Garlic Essential Oil on Growth Curve and TDH Toxin Production of Vibrio parahaemolyticus
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Vibrio parahaemolyticus causes acute gastroenteritis associated with the consumption of contaminated raw or under cooked seafood. The virulence of vibrio parahaemolyticus is initially attributed to the production of a thermostable direct hemolysin (TDH). Objective: The survey of different concentrations of garlic essential oil (Allium sativum) on MIC, MBC, growth curve and production of TDH toxin of vibrio parahaemolyticus. Methods: The effects of garlic essential oil at concentrations of 0, 0.005, 0.015, 0.03 and 0.045% on the MIC, MBC, growth curve and production of TDH toxin of vibrio parahaemolyticus were studied in BHI model. Results: MIC and MBC of garlic essential oil was estimated 0.03%. The essential oil showed significant effect on toxin production, Titers of TDH production in 0 and 0.005% were 1/256 comparing to 1/64 in 0.015% concentration of EO. Concentrations of 0.005 and 0.015% of garlic essential oil reduced the bacterial growth rate significantly (p< 0.05) compared to the control group. Conclusion: Garlic essential oil showed to be effective against bacterial growth and production of TDH toxin. Its potential application in food systems may be suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vibrio parahaemolyticus, Garlic essential oil, TDH
نویسندگان مقاله
افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, p.o.box 14155-6453, tehran, iran, tel 98 - 21 - 61117044, fax 98 - 21- 66933222
تهران، خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، کدپستی 63111 – 14199 تلفن 61117044 021 ، نمابر 66933222 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
زهره مشاک | z mashak
islamic azad university, karaj branch
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
علی خنجری | a khanjari
university of tehran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد عادل رضایی | ma rezaei
islamic azad university
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
فاطمه محمدخان | f mohammadkhan
university of tehran
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی طاهری میرقاید | a taheri mirghaed
faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
پیمان فقیه فرد | p faghih fard
police university
دانشگاه علوم انتظامی
نسرین طیار هشتچین | n tayyar hashtjin
university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات