این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۴۳-۵۲
عنوان فارسی
تهیه و ارزیابی خصوصیات فیلم آنتیاکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استفاده از فیلمهای آنتیاکسیدان روشی مؤثر در کنترل فساد شیمیایی در مواد غذایی است. هدف: هدف این مطالعه، تهیه فیلم آنتیاکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور و ارزیابی خصوصیات آن در شرایط آزمایشگاهی است. روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کاستینگ تهیه گردید و اثرات غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد عصاره بر روی ویژگیهای مکانیکی، رنگ [(L* (شفافیت، (قرمزی (a*)، زردی (b*)]، آنتیاکسیدان، درصد تورم و محتوای تام فنلی فیلم، ارزیابی شد. نتایج: به طور کلی مقاومت در برابر پارگی فیلم کیتوزان تحت تأثیر میزان عصاره بود و در عصاره 2 درصد، بهترین میزان یعنی مشابه مقاومت در برابر پارگی فیلم کیتوزان خالی را نشان داد. بالاترین میزان کشش در فیلم حاوی عصاره 5/0 درصد گزارش شد. اضافه کردن عصاره ضمن تغییر شاخصهای شفافیت، قرمزی و زردی رنگ، موجب تولید فیلمهای رنگی شد. قدرت آنتیاکسیدان فیلم کیتوزان حاوی عصاره به دلیل غنی بودن عصاره از ترکیبات فنلی، بسیار قابل توجه بود. این خصوصیت متأثر از میزان عصاره بوده و در عصاره (37/85 درصد) 5/0، (39/16 درصد) 1 و 2 درصد (41/57 درصد) نسبت به گروه کنترل (12/34 درصد) افزایش معنیداری نشان داد. (05/0>p). نتایج آزمون محتوای تام فنلی و درصد تورم نشان از افزایش میزان هر دو ویژگی در اثر اضافه شدن عصاره داشت. نتیجهگیری: خصوصیات فیلم کیتوزان کاملاً متأثر از میزان عصاره مورد استفاده داشت و در مجموع موجب بهبود خصوصیات آنتیاکسیدان و فنل کل فیلم کیتوزان شد. چنین فیلمهایی بسیار مناسب برای استفاده در مواد غذایی هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Development and Evaluation of Antioxidant Chitosan Film Incorporated with Grape Seed Extract
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The application of antioxidant films is a promising strategy for controlling chemical spoilage of food. Objectives: Antioxidant chitosan films incorporated with grape seed extract (GSE) were developed with the objectives of investigation of their characteristics. Methods: Chitosan film was developed by casting method and the effect of different concentrations of GSE (0, 0.5, 1 and 2%) on mechanical, color (accordance with hunter system [L* (luminosity), α* (redness), and b* (yellowness)], antioxidant characteristics, total phenol (TP), and swelling index (%SI) of films were evaluated. Results: Generally, the tensile strength of GSE formulated films was influenced by the concentrations of GSE. The 2% GSE/ chitosan films revealed tensile strength similar to unsupplemented film. Concerning color of chitosan film, results indicated that by incorporating GSE, significant changes on L*, α*, b* values were appeared (p0.05). The antioxidant activity of GSE formulated films was considerable due to the high source of phenolics. This activity was affected by GSE concentrations, which were significant for film containing 0.5% (37.85%) 1% (39.16%) and 2% (41.57%) GSE in comparison with control (12.34%) (p 0.05). The results also revealed that by increasing the amount of GSE, the TP and %SI were significantly increased. Conclusion: The results indicated that all characteristics of films were influenced by the extent of GSE. Improvement in antioxidant and total phenol of GSE assimilated films is appreciated. Such films are suitable for handle in preserving food.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهران مرادی | m moradi
1- department of food scienec and technology, ahar faculty of agriculture ans natural science, tabriz university
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حسین تاجیک | h tajik
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran tel 98- 441 - 2771926, fax 98- 441- 2771926
ارومیه، دانشگاه ارومیه، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، صندوق پستی 1177، تلفن و نمابر 2771926 0441
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
سید مهدی رضوی روحانی | s m razavi rohani
2- department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
عبدالرسول ارومیه ای | a oromiehie
3- department of plastics, iran polymer and petrochemical institute
گروه پلاستیک، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
حسن ملکی نژاد | h malekinejad
4- department of basic science, faculty of veterinary medicine, urmia university
دانشیار فارماکولوژی وسم شناسی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
هادی قاسم مهدی | h ghasemmahdi
5- department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
کارشناس میکروبیولوژی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-135-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات