این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۶۲-۷۳

عنوان فارسی اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: Bacillus cereus باکتری غذازاد و اسپورداری است که اغلب در فرآورده‌های غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآورده‌های لبنی می‌تواند تکثیر نماید. استفاده از اسانس‎های گیاهی از جمله اسانس آویشن شیرازی و دارچین به عنوان نگه‌دارنده‌های طبیعی برای غذا رشد بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا را مهار می‌کنند. هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی علیه باکتری Bacillus cereus در یک مدل غذایی است. روش بررسی: تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس دارچین و اسانس آویش شیرازی بر باکتری Bacillus cereus در سوپ جو تجاری در دو دمای نگه‌داری 10 و 25 درجه سانتی‌گراد طی زمان‌های معینی از آزمایش مورد بررسی قر‌ار گرفت. نتایج: در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد غلظت‌های µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی به همراه µl 100 ml-130 دارچین به طور معنی‌‎داری سبب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شد (05/0> p). در دمای نگه‌داری 25 درجه سانتی‌گراد رشد باکتری در نمونه‌های حاوی تمامی غلظت‌های دارچین (صفر، 5، 15 و µl 100 ml-130) به همراه غلظت‌های‌ 30 و µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی نسبت به سایر غلظت‌های آویشن کمتر بود (05/0> p). نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه دارچین در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دمای 25 درجه سانتی‌گراد می‌تواند رشد باکتری Bacillus cereus را مهار کند. کاربرد این اسانس‌ها به همراه هم می‌تواند در غلظت‌های کمتری موجب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شود، و بنابراین خصوصیات حسی قابل قبول غذا نیز حفظ شود.‌
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Combined Effect of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System
چکیده انگلیسی مقاله Background: Bacillus cereus is a spore-forming food-borne pathogen often associated with food products such as meat, vegetables, soup, rice, and milk and other dairy products. The use of plant-derived antimicrobial compounds such as Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils as natural preservatives inhibits the growth of several pathogens. Objective: The objective of this survey is evaluation the antibacterial combination effect of multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils on Bacillus cereus in a food model. Methods: Effects of different concentrations of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils on growth of Bacillus cereus were evaluated in commercial barely soup in two storage temperature (10 and 25°C) at certain intervals. Results: The growth of Bacillus cereus was significantly decreased by Zataria multiflora Boiss. essential oil 45 µl 100 ml-1 concentration, combination with Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oil 30µl 100ml-1 in 10°C(p < 0.05). In 25°C by Zataria multiflora essential oil 30 and 40µl 100ml-1, the growth of B. cereus was lower significantly (p < 0.05). Conclusion: The combination of Zataria multiflora Boiss. essential oil and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils in 10°C, and Zataria multiflora single in 25°C exhibits inhibitory effects on growth of B. cereus. Combination of these essential oils together in small amounts can inhibit growth of B. cereus significantly so be maintain the acceptable sensory properties of foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهره مشاک | z mashak
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, islamic azad univercity, karaj branch, karaj, iran tel amp; fax 98-26-34182543
کرج، خیابان شهید موذن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، تلفن 34405130 026
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

بیژن مرادی | b moradi
2- department of microbiology, faculty of science, islamic azad university, zanjan branch
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)

بهروز مرادی | b moradi
3- department of microbiology, faculty of science, islamic azad university, karaj branch
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-136-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات