این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۹۸-۱۰۴

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره‌های الکلی گیاه گزنه (Urtica dioica L.) بر تعدادی باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گزنه‌(Urtica dioica L.) گیاهی از خانواده Urticaceae که در کشورمان دارای کاربردهای فراوانی در درمان درد مفاصل و سرماخوردگی دارد. گیاه گزنه به فراوانی در شمال ایران و در سایه درختان و نزدیک به نهر آب‌ها یافت می‌شود. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی خواص ضد‌میکروبی عصاره‌های الکلی گیاه گزنه بر روی تعدادی از باکتری‌های گرم منفی و مثبت و همچنین مخمر و قارچ (از نوع بیماری‌های پوستی) بود. روش بررسی: این تحقیق به صورت in vitro طراحی شد و از دو روش استخراج به منظور مقایسه و عصاره‌گیری پودر گیاه گزنه استفاده شد. خاصیت ضد‌میکروبی عصاره‌های گزنه ابتدا به روش انتشار پلیت در محیط مولر- هیلتون آگار بررسی شد و حداقل غلظت کشنده (MIC) ‌و مهارکنندگی (MBC) با استفاده از درصد غلظت‌های مختلف عصاره تعیین شد. نتایج: مقایسه عصاره‌های به دست آمده از دو روش استخراج‌گیری نشان داد که روش اول (استفاده از حلال‌های غیرقطبی تا قطبی) تأثیر بیشتری بر روی اثر مهاری رشد میکروب‌ها از جمله باکتری‌ها داشته و غلظت 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر در بیشتر عصاره‌ها به طور معنی‌داری توانسته اثر مهار بر روی رشد‌ باکتری‌های گرم مثبت داشته باشد. در این میان حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری‌های باسیلوس سرﺋوس، باسیلوس سوبتیلیس و ویبریو پاراهمولایتیکوس به ترتیب 33/8، 33/8 و 13/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. اکثر عصاره‌های گیاهی در این آزمون، اثری بر روی مهار رشد میکروب‌ها نداشتند. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان از عدم رشد دو باکتری مهم فساد مواد غذایی (Bacillus cereus و‌Vibrio parahaemolyticus) شد و می‌توان چنین نتیجه گرفت که عصاره‌های به دست آمده از روش اول (قطبی به غیرقطبی) کارایی بیشتری نسبت به روش دوم نشان داده است.‌
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of Antimicrobial Activity of Various Extracts of Stinging Nettle (Urtica dioica)
چکیده انگلیسی مقاله Background: Urtica dioica, or stinging nettle, is traditionally used in much frequency in northern Iran. A total of nine extracts were prepared using different organic solvents and by two extraction methods, either by using soxhlet extractor or sequential partitions. The antibacterial and antifungal activities of crude extracts were tested. Objective: The main purpose of this study was to determine and compare two methods of extraction and the ability of different kinds of U. dioica crude extracts to inhibit various pathogenic microorganisms. Methods: A selection of extracts that showed any activity was further tested for the minimal inhibitory concentrations (MIC) on nutrient agar and minimal bactericidal concentrations (MBC) on Muller-Hilton agar. Results: Only one extract, ethyl acetate extract of Method II (EAE II) was moderately active against Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Vibrio parahaemyticus were 8.33, 8.33 and 0.13 mg/ml for both MIC, respectively. All others were practically inactive. Conclusion: Our finding showed that the method I had high effect on food poisoning bacterial than the method II especially against Bacillus cereus and Vibrio parahaemolytiucus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیر مدرسی چهاردهی | a modarresi chahardehi
school of biological sciences, universiti sains malaysia usm , 11800 minden, penang, malaysia tel 60-0164813690
مالزی، دانشگاه ساینز مالزی، دانشکده زیست شناسی، آزمایشگاه تحقیقاتی بیوتکنولوژی صنعتی تلفن 0164813690- 60

داراه ابراهیم | d ibrahim
1- industrial biotechnology research laboratory, universiti sains malaysia usm , 11800 minden
گروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه ساینز مالزی

شیدا فریضا سلیمان | s fariza sulaiman
2- phytocemistry laboratory, school of biological sciences, universiti sains malaysia usm , 11800 minden
آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی گیاهی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه ساینز مالزی

فرید ابوالحسنی | f aboulhassani
3- embryology department, school of medical sciences, university of tehran
گروه جنین شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-140-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده biotechnology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات