این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۴۲، صفحات ۱۸۹-۱۹۶
عنوان فارسی
مطالعه اثر ضدباکتریایی عصارههای آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتریهای بیماریزای غذایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به نگرانیهای عمومی درخصوص عوارض نگهدارندههای شیمیایی، تمایل به مصرف محصولاتی است که فاقد نگهدارنده هستند و یا در آنها از نگهدارندههای طبیعی مثل اسانسها و عصارههای گیاهی استفاده شده است. هدف: در این مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره آبی، اتانولی و متانولی گلبرگ زعفران بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، ای کولای O157:H7، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس مورد بررسی قرارگرفت. روش بررسی: در آزمایش غربالگری حساسیت باکتریهای مورد مطالعه به روش انتشار دیسک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش آگار دایلوشن و براث میکرودایلوشن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: در روش انتشار دیسک سالمونلاتیفی موریوم حساسترین باکتری و استافیلوکوکوس اورئوس و ای کولای مقاومترین باکتری تعیین شد. حداقل غلظت بازدارنده هر سه عصاره مورد مطالعه در مورد تمام باکتریهای تحت آزمایش در روش آگار دایلوشن 40 میلیگرم در میلیلیتر محاسبه شد. براساس نتایج به دست آمده میزان MIC عصارههای آبی و متانولی در روش میکرودایلوشن برای تمام باکتریهای فوق 40 میلیگرم در میلیلیتر محاسبه شد، در حالی که MIC عصاره اتانولی در مورد استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و لیستریا مونوسایتوژن 40 میلیگرم در میلیلیتر و برای باکتریهای سالمونلاتیفی موریوم و ای کولای O157:H7 بیشتر از 40 میلیگرم در میلیلیتر محاسبه شد. نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصارههای گلبرگ زعفران میتواند به عنوان نگهدارنده طبیعی بر ضد باکتریهای فوق مورد استفاده قرار گیرد و استفاده از این عصارهها را در مواد غذایی پیشنهاد مینماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زعفران، گلبرگ، عصاره، فعالیت ضدمیکروبی
عنوان انگلیسی
Antibacterial Effect of Aqueous and Alcoholic Extracts from Petal of Saffron (Crocus sativus L.) on some Foodborne Bacterial Pathogens
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Health concerns due to adverse effects of chemical preservatives have increased public interest to consuming preservative-free products or product containing natural preservatives such as plant extract and their essential oils. Objective: In this study the antibacterial effect of aqueous, ethanolic and methanolic extracts from petal of saffron against the most important foodborne pathogens salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes, E. coli O157: H7, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus were evaluated. Methods: Disk diffusion method was done to screen bacterial sensitivity. The minimum inhibitory concentration (MIC) of extracts were evaluated by agar dilution and broth microdilution method Results: The most sensitive strain to extracts was S. typhimurium, and the most resistant strains were S. aureus and E. coli O157:H7. MICs of all extracts were estimated 40 mgml-1, against all bacteria using agar dilution method. The aqua and methanolic extracts showed antimicrobial activity against all of bacteria by broth microdilution and MIC estimated 40 mgml-1, however MIC of ethanolic extracts estimated 40 mgml-1 for L. monocytogenes, S. aureus and B. cereus, while the MICs for S. typhimurium and E. coli O157:H7 were estimated >40 mgml-1. Conclusion: The results of this study revealed that the studied extracts might be potential sources of natural antimicrobial agents, and propose their potential application in food system as a natural preservative.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Saffron, Petal, Extract, Antimicrobial activity
نویسندگان مقاله
حسن گندمی نصرآبادی | h gandomi nasrabadi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
لیلا اعظمی ساروکلایی | l azami sarokelaei
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سپیده عباس زاده | s abbaszadeh
department of nutrition and food hygiene, faculty of hygiene, baghiatollah university of medical sciences
گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه بقیه الله
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)
نبی شریعتی فر | n shariatifar
ghods street, university of medical science tehran, iran
تهران، خیابان قدس، معاونت غذا و دارو، تلفن و نمابر 66482492 021
نسرین طیار هشتجین | n tayyar hashtjin
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-147-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات