این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۸، صفحات ۲۶-۳۴

عنوان فارسی بررسی اثر ضد‌قارچی گیاه نعناع فلفلی (L. Mentha piperita) بر قارچ‏های بیماری‌زای گیاهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: استفاده از عصاره‌های گیاهی به دلیل داشتن خواص دارویی، ضد‌قارچی، ضد‌باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی متابولیت‌های ثانویه در کنترل عوامل میکروبی رو به پیشرفت است. هدف: بررسی فعالیت ضد‌قارچی و یافتن حلال مناسب در استخراج متابولیت‌های موثر گیاه نعناع فلفلی به منظور کنترل قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی. روش بررسی: اندام‌های هوایی گیاه نعناع فلفلی پس از جمع‌آوری خشک شده و عصاره آن با استفاده از حلال‌های آب، متانول، اتانول، استون و کلروفرم استخراج شد. تأثیر عصاره‌ها بر روی چهار گونه قارچ بیماری‌زای گیاهی، شامل Rhizoctonia solani، Fusarium oxysporum، Phytophthora drechsleri و sorokiniana Bipolaris به دو روش دیسک کاغذی و اختلاط با محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج مطالعه برای دستیابی به بهترین حلال برای استخراج مواد بازدارنده رشد قارچ نشان داد که آب بهترین حلال برای استخراج مواد بازدارنده از نعناع فلفلی است. عصاره استخراج شده با حلال متانول و استون‌ تأثیر کمی بر رشد میسلیومی قارچ‌ B. sorokiniana داشتند و عصاره اتانولی و کلروفرمی به کلی فاقد اثر قارچ ایستایی Fungistatic بودند. در بررسی شیب غلظت عصاره، F. oxysporum و B. sorokiniana در غلظت دو میلی‌گرم بر دیسک کاغذی، تحت تأثیر قرار گرفتند؛ حال آنکه رشد میسلیومی دو قارچ دیگر در غلظت چهار میلی‌گرم بر دیسک کاغذی، تحت تأثیر قرار گرفت. در روش اختلاط با محیط کشت، عصاره آبی در غلظت 500 پی پی ام به طور کامل از رشد P. drechsleri و در غلظت 1000 پی پی ام از رشد‌ B. sorokiniana جلوگیری کرد. حال آن که در مورد دو قارچ دیگر حتی در غلظت 2000 پی پی ام نیز رشد به طور کامل متوقف نشد. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق بیانگر قابلیت گیاه نعناع فلفلی در کنترل قارچ‌های بیماریزای گیاهی می‏باشد. همچنین می‌توان گفت که آب بهترین حلال برای استخراج مواد ضد‌قارچی از این گیاه می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نعناع فلفلی، قارچ ایستایی، دیسک کاغذی، اختلاط با محیط کشت

عنوان انگلیسی Antifungal Activity of Peppermint (Mentha piperita L.) on Phytopathogenic Fungi
چکیده انگلیسی مقاله Background: Using plant crude extracts on the control of microbial agents is increasing, because of medicinal, antifungal, antibacterial and antioxidant properties of plant-based secondary metabolites. Objective: The present work was conducted to find out antifungal activity of peppermint and access to the best solvent to elicit antifungal metabolites from peppermint. Methods: Aerial parts of peppermint were dried and crude extracts were obtained using water, methanol, ethanol, acetone and chloroform. The antifungal activity of this plant was evaluated on mycellial growth of phytopathogenic fungi, Rhizoctonia solani, Fusarium oxysporum, Phytophthora dershleri and Bipolaris sorkiniana using two different methods, paper disc and agar diffusion. Results: The results of the tested solvents demonstrated that water is the best to elicit the inhibitory compounds from peppermint. Methanol and acetone extracts had little inhibitory effects on B. sorkiniana while ethanol and chloroform extracts could not elicit inhibitory compounds against all of tested fungi. The mycellial growth of F. oxysporum and B. sorkiniana was inhibited at the concentration of 2mg/paper disc while the other two fungi was affected at the concentration of 4 mg/paper disc. In agar diffusion method, aqueous extract completely supperesed the growth of P. dershleri and B. sorkiniana at 500 and 1000 ppm of the crude extract, respectively. However, the mycellial growth of R. solani, F. Oxysporum was not completely supperesed even at 2000 ppm. Conclusion: From these results it was concluded that peppermint possesses sufficient in vitro activity on the control of tested phytopathogenic fungi. Besides, it can be stated that water is the best solvent among the tested solvents for extracting the antifungal compounds from peppermint.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mentha piperita, Fungistatic, Paper disc, Agar diffusion

نویسندگان مقاله مجتبی عبدالملکی | m abdolmaleki
department of plant protection, college of agriculture, razi university, kermanshah, iran, tel 98 - 837- 2224144 mobile no 98- 918- 3375195
کرمانشاه، دانشگاه رازی، دانشکده کشاورزی، گروه گیاه پزشکی کدپستی 67156- 85438 تلفن 08372224144، همراه 09183375195
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

صحبت بهرامی نژاد | s bahraminejad
department of agronomy and plant breeding, college of agriculture, razi university
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

محمد سالاری | m salari
department of plant protection, college of agriculture, university of zabol
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

سعید عباسی | s abbasi
department of plant protection, college of agriculture, razi university
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

ناصر پنجه که | n panjeke
department of plant protection, college of agriculture, university of zabol
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-162-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات