این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۴، صفحات ۱۳۱-۱۴۱

عنوان فارسی ارزیابی آثار اسانس زیره سبز وپروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر رشد استافیلوکوک اورئوس در پنیر سفید ایرانی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاه زیره سبز از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. از سوی دیگر آثار سودمند پروبیوتیک‌ها بر بدن امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی می‌شود و ما بر آن شدیم تا آثار توام وتک تک پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسید وفیلوس و اسانس زیره سبز را بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی بررسی کنیم. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی بود. روش بررسی: اسانس گیاه زیره سبز به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین شد. تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر باکتری موردنظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر سفید ایرانی صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که تک‌تک حالات کاملاً معنی‌دار بودند، اسانس به تنهایی و پروبیوتیک به تنهایی نسبت به شاهد اثر معنی‌دار داشتند، اثر سینرژیستی بین حالت‌های مختلف اسانس وپروبیوتیک‌ نیز نسبت به شاهد معنی‌دار بود، اثر سینرژیستی نسبت به همه‌ی حالات مختلف اسانس و پروبیوتیک معنی‌دار بود و اسانس مذکور در دو غلظت 03/0 و 015/0 درصد به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر و پروبیوتیک به میزان هر کدام 5/0 درصد به طور معنی‌داری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیت‌زای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجه‌گیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز در غلظت 03/0 درصد بالاتر از مقادیر پایین‌تر آن بود و با توجه به گروه‌های شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنارپروبیوتیک و استاترهای پنیر نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زیره سبز، پروبیوتیک، استافیلوکوکوس اورئوس، پنیر

عنوان انگلیسی Evaluation of effects of Cuminum cyminum and Probiotic on Staphylococcus aureus in Feta Cheese
چکیده انگلیسی مقاله Background: Cuminum cyminum is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current food born intoxications. Probiotics have known as health and immune system booster. Objective: Evaluation of antimicrobial effect of mentioned plant essential oil in combination with lactobacillus acidophilus on Staphylococcus aureus in Feta cheese. Methods: The essential oil of this plant was obtained by hydrodistillation and analyzed by GC/MS. Effects of different concentrations of this essential oil and lactobacillus acidophilus on Staphylococcus aureus were determined by evaluation of the microorganism growth on the selective media in laboratory, and these were took place in Feta cheese. Results: Results indicated that 0.03 and 0.015 percent of this essential oil have had the highest inhibitory effect on the growth of Staphylococcus aureus and when the mentioned concentrations of the essential oil were used in combination with lactobacillus acidophilus, the counts of the pathogen were decreased significantly bellow its toxic dose in this kind of food product. Results indicated that each one of mentioned concentrations of the essential oil and lactobacillus acidophilus, was significant. The synergistic impact between mentioned concentrations of the essential oil and lactobacillus acidophilus was significant. Conclusion: The antimicrobial effect of Cuminum cyminum in 0.03 percent was higher than its lesser concentrations and with concern to the control group, the synergistic effect between the probiotic and the essential oil is necessary to achieve this inhibitory effect.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cuminum cyminum, Probiotic, Staphylococcus aureus, Cheese

نویسندگان مقاله احسان صادقی | e sadeghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کترل مواد غذایی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veternary medicine, azadi street, gharib avenue, tehran, iran, p.o.box 14155 - 6453 tel 98-21- 66923510, fax 98-21-66933222
خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، گروه بهداشت مواد غذایی صندوق پستی 6453 – 14155، تلفن 66923510 021 ، نمابر 66933222 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

تقی زهرایی صالحی | t zahraii salehi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سمیه بهلولی اسگویی | s bohlouli osgoii
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه (Islamic azad university of kermanshah)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات