این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۳۴، صفحات ۱۷۷-۱۸۲
عنوان فارسی
بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (اسیدهای فنلی، فلاونوئیدها و تاننها) هستند که مهمترین آنتیاکسیدانهای طبیعی به شمار میآیند. آنتیاکسیدانهای موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. هدف: در این مطالعه میزان فلاونوئیدهای تام، فنلهای تام و فعالیت آنتیاکسیدانی هفت گونه از گیاهان بومی مازندران بررسی و نتایج به دست آمده با گیاه رزماری مقایسه شدند. روش بررسی: از برگهای خشک گونههای مختلف، عصاره متانلی تهیه شد. سنجش میزان فنلها و فلاونوئیدهای تام به روش اسپکترومتری صورت گرفت و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها با استفاده از رادیکال آزاد DPPH اندازهگیری شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان دادند که در میان این گونهها میزان فنلهای تام بین mgGAEg-1 45/58 – 27/38، میزان فلاونوئید تام بین mgQUEg-1 23/182 – 5/25 و بین μgml-197/489 – 55/52 متغییر بودند. در این میان گیاه Marrubium vulgare بالاترین فعالیت آنتیاکسیدان و بیشترین میزان فنلها را نشان داد و گیاه Mentha spicata کمترین فعالیت آنتیاکسیدان و کمترین میزان ترکیبات فنلی را نشان داد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه به خوبی نشان میدهند که فعالیت آنتیاکسیدانی این گیاهان با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطه مستقیم دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترکیبات فنلی، فعالیت آنتیاکسیدان، فلاونوئید، DPPH
عنوان انگلیسی
Study on Phenolics and Antioxidant Activity of some Selected Plant of Mazandaran Province
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Plants are rich in phenolics (phenolic acids, flavonoids and Tannins). The interest in phenolics has been increased by recent reports of their antioxidant activities. These antioxidant nutrients from food sources reduce the harmful effects of oxidative stress and offer health advantages. Objective: Total phenolics, flavonoids contents and antioxidant capacity of seven culinary plants of Mazandaran province were investigated and compared to Rosemary. Methods: Methanolic extracts of dried powdered aerial parts of plants were prepared. Total phenolic compounds in extracts were determined spectrophotometrically using the Folin–Ciocalteu reagent. Antioxidant activity assessed by using 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) method. Results: The total phenolic content of plants extracts ranged from 38.27 to 58.45 mgGAEg-1 (Gallic acid equivalent/g dried weight), flavonoid content ranged from 25.5 to 182.23 mgQUEg-1 (mg Quercetin equivalent/g dried weight) and IC50 ranges from 55.52 to 489.9 μgml-1. Among the 7 different plants, Marrubium vulgare contained a higher level of phenolics and high antioxidant capacity compared to Rosemary, while Mentha spicata had the lowest content of phenolics. Conclusion: The antioxidant capacity determined by the 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) method was lowest for of Mentha spicata. These results clearly showed the antioxidant activity could be correlated with the phenolic components content in the extracts.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity, Flavonoids, Phenolic content, DPPH
نویسندگان مقاله
مرجان جمشیدی | m jamshidi
department of pharmacognosy, faculty of pharmacy, tabriz university of medical sciences
گروه سیستماتیک گیاهی باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی گرگان (Islamic azad university of gorgan)
حمیدرضا احمدی آشتیانی | hr ahmadi ashtiani
biochemistry amp; nutrition department of zanjan medical university, zanjan, iran and clinical biochemistry, tarbiat-e-modarres university, school of medical science, department of clinical biochemistry
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دانشجوی دوره phd بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)
شمسعلی رضازاده | sh rezazadeh
institute of medicinal plants, acecr, tehran
پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
فاطمه فتحی آزاد | f fathiazad
young researchers club, islamic azad university, gorgan branch, gorgan
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
معصومه مازندرانی | m mazandarani
department of biology, islamic azad university, gorgan branch
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی گرگان (Islamic azad university of gorgan)
آرش خاکی | a khaki
department of veterinary pathology, islamic azad university, tabriz branch, 1 etekali la, south shariati street, tabriz, iran mobile 98-9143138-399
تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، گروه پاتولوژی. تلفن 09143138399
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-176-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات