این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۳۰، صفحات ۶۱-۷۰
عنوان فارسی
به کارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی (Zataria multifora) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بستهبندی ضدمیکروبی نوعی بستهبندی فعال محسوب شده که توانایی بهبود و افزایش ماندگاری غذا را داشته و موجب سلامت میکروبی این مواد جهت مصرفکنندگان میشود. به منظور کنترل میکروارگانیسمهای ناخواسته بر روی سطوح غذاها، میتوان عوامل ضدمیکروبی فرار و غیر فرار را در ساختار پلیمرها وارد نمود. افزودن عصارههای گیاهی و سایر عوامل ضدقارچی در ترکیب پوششها و فیلمهای خوراکی به عنوان بستهبندی ضدمیکروبی، توانایی مهار رشد قارچی بر روی پسته و عدم تولید آفلاتوکسین را دارا میباشند. هدف: هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضدقارچی عصاره آویشن شیرازی بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس و امکان استفاده از آن در پوشش خوراکی بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر در مغز پسته بوده است. روش بررسی: اثر ضدقارچی عصاره آویشن شیرازی با بررسی مهار رشد قارچ در سطح محیط کشت انجام شد. از طریق تاثیر عصاره به طور مستقیم (روش چاهک) و همچنین استفاده از دیسکهایی که از فیلمهای پروتئین آب پنیر و حاوی رقتهای 25/0، 5/0، 75/0، 1، 25/1، 5/1 و 2 (میکرولیتر در 100 میلیلیتر محلول پوشش دهی) از عصاره تهیه شده بودند، اثرات ضدقارچی عصاره بررسی شد. جهت بررسی اثر عصاره بر روی آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته از مقادیر 100، 500، 1000، 1500، 2000 و 2500 ppm عصاره در ترکیب پوشش خوراکی مغز پسته استفاده شده و میزان مهار گسترش رشد دیسک تلقیح شده حاوی کشت 9 روزه قارچ بر روی پستههای پوشش دیده اندازهگیری شد. نتایج: در شرایط آزمایشگاهی حداقل غلظت مهاری رشد عصاره آویشن شیرازی بر روی آسپرژیلوس فلاووس 90 ppm از غلظت 30 درصد عصاره الکلی تعیین شد. عصاره الکلی آویشن شیرازی به مقدار 2500 ppm (غلظت 48 درصد) در ترکیب پوشش پروتئین آب پنیر در مغزپستههای سترون به طورکامل از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی این مغزها جلوگیری نمود. نتیجهگیری: با توجه به جنبههای اقتصادی اهمیت کنترل آلودگی به قارچهای مولد توکسین در مغز پسته، به کارگیری عصاره آویشن شیرازی در ترکیب پوششهای خوراکی برای کنترل رشد قارچها و در نهایت جلوگیری از تولید توکسین در غذاها توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Application of Edible Coatings Incorporated Avishan-e Shirazi (Zataria multiflora) Alcoholic Extract for Inhibition of Aspergillus flavus Growth on the Pistachio Kernel
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Antimicrobial packaging is a form of active packaging that could extend the shelf-life of foods and provides microbial safety for consumers. In order to control undesirable microorganisms on food surfaces, volatile and non-volatile antimicrobial agents can be incorporated into polymers. Incorporation of essential oils and other antifungal agents in edible films composition is an antimicrobial packaging that able to inhibit fungal growth on the pistachio and aflatoxins production. Objective: The antifungal activity of Avishan-e Shirazi (Zataria multifora) extracts against Aspergillus flavus in whey protein concentrate-based coating on pistachio kernels was investigated. Methods: The antifungal effect of Avishan-e Shirazi extracts was investigated in culture media by direct method (cup plate method) and application of whey protein concentrate (WPC) films as discs (disc deffusion method) incorporated with different concentrations of extracts. In order to evaluate the antifungal effect of extract in pistachio kernels coated with different concentrations of extract inoculated with a culture media discs contain 9-day-old growing A. flavus colony and the growth rate of inoculated discs were measured during 1 week. Results: In experimental condition, minimal inhibition concentration was achieved by 90 ppm of ahcoholic extract (30 percent concentration). The results also showed that WPC coating incorporated with 2500 ppm of Zataria multiflora extracts on pistachio kernels inhibited A. flavus growth totally. Conclussion: Regarding to application of importance of contamination with toxigenic fungi in pistachio kernel is suggested the application of Avishan-e Shirazi extract incorporated in edible coatings for toxigenic fungi growth and toxin production in foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید جوانمرد | m javanmard
no.71, forsat st., enghelab ave. p.o.box 15815-3538 tehran, iran tel amp; fax 98-21- 88838324
تهران، میدان فردوسی، خیابان شهید موسوی فرصت پلاک 71، گروه صنایع غذایی، پژوهشکده صنایع شیمیایی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، صندوق پستی 3538 - 15815 تلفن و نمابر 88838324 021
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
یوسف رمضان | y ramazan
2- faculty of food science and technology, islamic azad university, research and science branch, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-248-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات