این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۰، صفحات ۸۴-۹۱

عنوان فارسی اندازه‌گیری اثر مهاری عصاره‌های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تولید بیش از اندازه اسید اوریک به وسیله آنزیم گزانتین اکسیداز باعث بروز بیماری نقرس می‌شود. مهارکننده‌های این آنزیم از جمله داروی آلوپورینول از مهم‌ترین داروهای ضدنقرس موجود می‌باشند. گیاهان دارویی از جمله منابع طبیعی در دسترس هستند که ممکن است در درمان نقرس موثر و مفید باشند. هدف: در این مطالعه اثر مهاری عصاره‌های آبی گیاهان کور ، کاسنی2، پونه3، لوبیا، شنبلیله5 و دارچین6 که خاصیت ضدنقرس آن‌ها قبلاً در منابع گزارش شده است، بر آنزیم گزانتین‌اکسیداز ارزیابی گردید. روش بررسی: در این مطالعه، تحت شرایط کنترل شده، گزانتین در مجاورت آنزیم گزانتین اکسیداز به اسیداوریک تبدیل می‌شود. میزان جذب اسیداوریک در طول موج 295 نانومتر بوسیله طیف‌سنج UV اندازه‌گیری شد. افزودن آلوپورینول (به عنوان گروه کنترل مثبت) یا عصاره‌های گیاهی به محلول حاوی آنزیم، با مهار آن می‌توانند باعث کاهش تولید اسیداوریک شوند. ابتدا اثر مهاری آلوپورینول بر آنزیم و تکرارپذیری روش طی سه سری آزمایش ارزیابی شد و سپس اثرات مهاری عصاره‌های آبی گیاهان بر آنزیم در غلظت‌های mg/ml 1/0، 5/0، 1، 5/1، 2 و 3 بررسی شد. نتایج: میزان EC50 به دست آمده برای آلوپورینول در این آزمایش‌ها مقدار g/mlμ38/0 بود. ارزیابی اثر عصاره‌های گیاهی بر آنزیم نشان داد که پونه با 72 درصد مهار آنزیم (001/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاهان دارویی، نقرس، گزانتین اکسیداز، عصاره آبی

عنوان انگلیسی In vitro Evaluation of Xanthine oxidase Inhibitory Activity of Aqueous Extracts of Six Medicinal Plants
چکیده انگلیسی مقاله Background: Overproduction of uric acid by xanthine oxidase (XO) causes gout. XO inhibitors such as allopurinol, are the most important available anti-gout drugs. Medicinal plants are available natural sources that may be useful for the treatment of gout. Objective: In this study, the XO inhibitory activity of aqueous extracts of Phaseolus vulgaris, Cinnamomum zeylanicum, Mentha longifolia, Cichorium intybus, Capparis spinosa and Trigonella foenum-graecum that their anti-gout effects have been reported in the literature, were measured. Methods: In these experiments, under controlled conditions xanthine turns into uric acid by XO. Uric acid absorbance was measured at 295 nm using a UV spectrophotometer. Adding allopurinol (as positive control) or aqueous extracts to the solution containing XO, can decrease uric acid production by inhibition of this enzyme. At first, XO inhibitory activity of allopurinol and reproducibility of the method were evaluated by conducting three experiments. After that, the XO inhibitory activity of aqueous extracts at 0.1, 0.5, 1, 1.5, 2 and 3 mg/ml were measured. Results: The results showed an EC50= 0.38 μg/ml for allopurinol. The obtained data showed that Mentha longifolia in compare with its control could inhibit enzyme up to 72% (p< 0.001) at 3 mg/ml. Maximum XO inhibitory activity of Phaseolus vulgaris at 3 mg/ml in compare with its control was 27% (p< 0.001). Other extracts did not have any significant effect on XO. Conclusion: The results showed that part of the anti-gout effects of Mentha longifolia and Phaseolus vulgaris is due to XO inhibition.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Medicinal plants, Gout, Xanthine oxidase, Aqueous extract

نویسندگان مقاله علی روحبخش | a roohbakhsh
department of physiology and pharmacology, school of medicine, rafsanjan university of medical sciences, rafsanjan, iran tel 98-391-5234003, fax 98-391-5225209
رفسنجان، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی تلفن 5234003 0391 ، نمابر 5225209 0391
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)

غلامرضا کریمی | gr karimi
2- department of toxicology, school of pharmacy, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
استاد، گروه سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-249-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده physiology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات