این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۳۰، صفحات ۱۱۰-۱۱۹
عنوان فارسی
بررسی سمیت سلولی اسانس و عصارههای مختلف گیاهان ادویهای دارچین و زنجبیل با آزمون سمیت لارو میگوی آب شور
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاهان زنجبیل و دارچین2 به عنوان ادویه دارای مصرف گستردهای در رژیم غذایی ایرانیان میباشند. هدف: هدف این تحقیق بررسی سمیت سلولی اسانس و عصارههای مختلف این دو گیاه به روش آزمون کشندگی لارو میگوی آب شور میباشد. روش بررسی: در ابتدا نام علمی گیاهان تهیه شده از بازار با آنالیز میکروسکپی تایید شده، اسانس با روش هیدرودیستیلیشن و عصارهها به ترتیب قطبیت با روش پرکولاسیون استخراج شدند. اثر کشندگی لارو میگوی آب شور فراکسیونها با دو روش دیسک و محلول در غلظتهای 10، 100 و 1000 میکروگرم در میلیلیتر در مقایسه با دی کرومات پتاسیم بررسی شد. هر نمونه سه مرتبه مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج به دست آمده با روش آماری Probit Analysis مورد آنالیز قرار گرفته است. نتایج: عصاره کلروفرمی، اسانس و عصاره اتری دارچین (با LC50به ترتیب برابر با (1/12 – 7/6) 21/9، (3/12 – 7/8) 05/10 و (3/21-4/14) 42/18 میکروگرم در میلیلیتر و اسانس، عصاره پترولئوم اتر، عصاره متانولی و کلروفرمی زنجبیل (با LC50 به ترتیب برابر با (04/0- 02/0) 03/0، (9/6-3/2) 03/4، (8/12-7/4) 9/7 و (2/14- 4/5)89/8 میکروگرم در میلیلیتر دارای بیشترین سمیت بودهاند. نتیجهگیری: فراکسیونهای هر دو گیاه دارای سمیت بالا میباشند و با توجه به سمیت عصاره آبی گیاه لازم است با انجام سایر آزمونها در صورت تایید نتایج، در مورد محدودیت مصرف این دو ادویه توصیههای ایمنی صورت گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرتمیا، دارچین، زنجبیل، سمیت سلولی، سمیت لارو میگوی آب شور
عنوان انگلیسی
Evaluation of Cytotoxicity of the Essential Oil and Various Extracts of Cinnamon and Ginger using Brine Shrimp Lethality Assay (BSL)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The bark of Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum Blume.) and rhizome of Ginger (Zingiber officinale Rosc.) have been widely used as spice in Iranian diets. Objective: The aim of the present study is the evaluation of cytotoxicity of the essential oil and various extracts of these two plants using Brine shrimp lethality assay (BSL). Methods: The plants were prepared from a local market and their scientific names were confirmed with microscopic analysis. The essential oils and various extracts in increasing polarity order were prepared with hydro distillation and percolation method respectively. The cytotoxicity of all fractions was evaluated using BSL method in 10, 100 and 1000 μg/ml concentrations. Results were analyzed using software of probit analysis. Results: Chloroform, essential oil and ether extracts of cinnamon with LC50 = 9, 10 and 18 μg/ml respectively ) and essential oil, petroleum ether, methanol and chloroform extracts of Ginger with LC 50 = 0.03, 4.03, 7.9 and 8.89 μg/ml exhibited the most cytotoxicity in comparing to potassium dichromate (LC50= 27.75 μg/ml). Conclusion: All of the fractions from the bark of Cinnamon and rhizome of Ginger exhibited high cytotoxicity. However it is needed more separation and identification of active components on the basis of this biological activity. If these results would confirm with the other bioassays, it is suggested to make safety recommendations for daily consumption of these two plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فریبا شریفی فر | f sharififar
department of pharmacognosy, reasearch center of pharmaceutics, faculty of pharmacy, kerman university of medical sciences, kerman, iran p.o.box 76175 – 494, tel 98-341-3205001, fax 98-341- 3205003
کرمان، صندوق پستی 493 - 76175، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشکده داروسازی تلفن 3205001 0341 ، نمابر 3205003 0341
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
محمدحسن مصحفی | mh moshafi
department of pharmaceutics, reasearch center of pharmaceutics, faculty of pharmacy, kerman university of medical sciences, kerman, iran
دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات فارماسیوتکس، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
غلامرضا دهقان | gr dehghan
department of pharmaceutics, reasearch center of pharmaceutics, faculty of pharmacy, kerman university of medical sciences, kerman, iran
استادیار، گروه فارماسیوتکس، دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات فارماسیوتکس، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
عالیه عامری | a ameri
department of pharmacognosy, reasearch center of pharmaceutics, faculty of pharmacy, kerman university of medical sciences, kerman, iran
دکتر داروساز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
فهیمه علیشاهی | f alishahi
department of pharmacognosy, reasearch center of pharmaceutics, faculty of pharmacy, kerman university of medical sciences, kerman, iran
دکتر داروساز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-251-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات