این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۳۰، صفحات ۱۳۷-۱۴۴
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدمیکروبی اسانسهای آویشن، مرزنجوش، مرزه و اکالیپتوس بر باکتریهای اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم و قارچهای آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: حضور پاتوژنهای بیماریزا در مرغداری، سلامت طیور و انسان را تهدید مینماید. گیاهان آویشن ، مرزنجوش2، مرزه3 و اکالیپتوس4 از گیاهان دارویی با اثرات درمانی فراوان هستند. هدف: بررسی اثرات ضدمیکروبی هریک از این اسانسها به صورت جداگانه و یا به صورت ترکیبی بر سوشهای مختلف اشیریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم، آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاه میباشد. روش بررسی: در ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانسهای گیاهی بر سوشهای میکروبی از دو روش انتشار در آگار و رقیق سازی لولهای استفاده شد. نتایج: نشان داد اسانسهای آویشن، مرزنجوش و مرزه از اسانس اکالیپتوس اثر ضدمیکروبی بیشتری دارد. استفاده از اتانول به عنوان پایه حلال در مقایسه با دی متیل سولفوکساید اثر ضدمیکروبی اسانس را افزایش میدهد. نوع حلال، تفاوت معنیداری در اثر بخشی اسانس ایجاد مینماید (001/0>p) و در روش انتشار در آگار، قارچها در مقایسه با باکتریها وآسپرژیلوس نایجر از آسپرژیلوس فلاووس نسبت به اسانسهای گیاهی حساستر بودند. حساسیت باکتریها نسبت به اسانسها به نوع باکتری و نوع اسانس بستگی دارد. اسانسها بر قارچها اثر مهاری دارند و اثر قارچکشی اسانسهای گیاهی از اثر باکتریکشی آنها ضعیفتر است. نتیجهگیری: اثر ضدمیکروبی اسانسهای مرزنجوش، آویشن و مرزه مربوط به جزء تیمول و کارواکرول به ویژه تیمول آن است. با توجه به نتایج به دست آمده و محدودیت استفاده از ترکیبات شیمیایی در مرغداریها، ضرورت جایگزینی مواد شیمیایی با اسانسها میتواند زمینهساز مطالعات آتی، به منظور ساخت ضدعفونیکنندهها و مکملهای غذایی جهت کنترل بیماریهای انسانی و حیوانی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مرغداری، آویشن، مرزنجوش، مرزه، اکالیپتوس، اسانسهای گیاهی
عنوان انگلیسی
The Antimicrobial Activity of Thyme, Sweet Marjoram, Savory and Eucalyptus oils on Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Aspergillus niger and Aspergillus flavus
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The presence of pathogenic microorganisms in aviculture threatens the health of fowl and humans. Thyme (Zataria multiflora Boiss), sweet marjoram (Origanum majorana), savory (Satureja hortensis) and eucalyptus (Eucalyptus globules) are Iranian herbal medicines that are used in folk medicines. Objective: The aims of this study were to evaluate the antimicrobial activity of these oils separately and in combination against Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Aspergillus niger and Aspergillus flavus in vitro condition. Methods: The antimicrobial activity of essential oils against different isolates of microorganisms was evaluated by disc diffusion and macro broth dilution assays. Results: The results showed that the antimicrobial activity of thyme, sweet marjoram and savory oils against different bacteria and fungi were more than the eucalyptus oil. When ethanol was used as a solvent in comparison with dimethyl sulfoxide, the antimicrobial activity of oils was increased. The type of solvent creates meaningful discrepancy on effectiveness of oils (p< 0.001). In disc diffusion method, the fungi were sensitive than bacteria and A. niger was more sensitive than A. flavus. The sensitivity of bacteria was dependent to the type of bacteria and essential oil and the oils showed inhibitory effect against fungi and the fungicidal effect of oils were weaker than bactericidal effect. Conclusion: The antimicrobial activities of effective oils were related to thymol and carvacrol components in respect. Due to limitations in usage of chemical compounds in poultry and food industries, the essential oils look to be appropriate alternatives for some disinfectants to control the human and animal diseases in the future.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aviculture, Thyme, Sweet marjoram, Savory, Eucalyptus
نویسندگان مقاله
محدثه محبوبی | m mahboubi
kashan, kilometer 5 mashhad ardehal, barij essence company. p.o.box 1178, tel 98 – 866 - 436 2112, fax 98 – 866-436 2187
کاشان، کیلومتر 5 مشهد اردهال، بخش میکروب شناسی شرکت داروسازی باریج اسانس صندوق پستی 1178 تلفن 2112 0866436 ، نمابر 2187 0866436
سازمان های دیگر
: شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان
محمد مهدی فیض آبادی | mm feizabadi
department of microbiology, medicine school, university of tehran, tehran, iran
دانشیار، گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-254-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات