این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۳۰، صفحات ۱۵۲-۱۵۶

عنوان فارسی بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی Thymus vulgaris))، آویشن شیرازی Zataria multiflora)) و میخک (Eugenia caryophilata)بر روی سلول‌های Vero, Hela, Hep۲ در محیط کشت سلولی با روش MTT
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با افزایش کاربرد اسانس‌ها و عصاره‌ها در فرآورده‌های غذایی، دارویی مختلف به همان نسبت می‌بایستی تاثیر کاربرد وسیع آنها از نظر سلامت نیز ارزیابی شود. هدف: کاربرد نگهدارنده‌های صنعتی و شیمیایی در فرآورده‌های غذایی، دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی رو به افزایش است. به دلیل اثرات جانبی و موتازنی این ترکیبات و مطالعه در مورد مواد طبیعی که قابلیت جایگزین شدن با نگهدارنده‌های شیمیایی را داشته باشند ضروری به نظر می‌رسد. در این مطالعه درصد viability سلول‌های Vero, hep2 ,Hela در مواجه با رقت‌های انتخابی از عصاره و اسانس آویشن باغی و شیرازی و میخک در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت و با روش MTT تعیین و مقایسه شده است. عصاره‌ها با روش پر کولاسیون و به کار بردن متانول به عنوان حلال و اسانس‌ها با دستگاه کلونجر تهیه شدند. عصاره‌ها سانتریفیوژ شده و سریال رقتی از عصاره و اسانس با غلظت‌های 1875/0، 375/0، 75/0، 5/1، 3، 6، 12 و 24 ppm تهیه و سپس با رده‌های سلولی Vero, Hela, hep2 در محیط کشت مجاور شدند. نتایج: تمام اسانس‌ها و عصاره‌های مورد بررسی در غلظت‌های خاصی اثر سایتوپاتولوژیک بر روی هر سه رده سلولی نشان دادند. مقادیر این غلظت‌ها از حداقل 04/0 تا حداکثر 3 میکروگرم در میلی‌لیتر را شامل می‌شد. نتیجه‌گیری: از نتایج این تحقیق پیشنهاد می‌شود که در کاربرد اسانس‌ها در فرآورده‌های غذایی، دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی توجه به ایمنی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Essential oil and Extract of Thymus vulgaris, Zataria multiflora and Eugenia caryophilata on Vero, Hela, HepII cell lines by MTT Assay
چکیده انگلیسی مقاله Background: Natural flavors essential oils are almost present in various food stuffs, cosmetic and pharmaceutical products. Safety assessment of these food additives should be seriously considered as long as their due wide applications are favorable. Objective: Natural flavors essential oils are widely used in various foods, cosmetic and pharmaceutical products. These kinds of additives are applied as colors, preservatives, aroma, antioxidant agents and tasting agents. In some cases, it may happen that the large use of some of these additives may accompany with some concerns and unwanted toxic disturbs. Methods: In this study, Concentrations of 24, 12, 6, 3, 1.5, 0.75, 0.375, 0.1875 ppm (µg/ml) of three essential oils, Eugenia caryophyllata, Thymus vulgaris and Zataria multiflora, were tested in MTT assay with three cell line Vero, Hep2, Hela. Results: All three Essential oils and extracts were shown cytopathological effects on three cell lines in MTT assay in at least 0.04 µg/ml to maximum 3.0 µg/ml concentrations. Conclusion: Based on obtained results, all studied essential oils and extracts may have cytopathologic effect in specific concentrations so suggested using of these compound should be performed with considering their proper concentration and more safety studies on them.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ناهید رحیمی فرد | n rahimifard
food and drug laboratory research center fdlrc , tehran, iran
دانشیار، اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو- وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

سعیدرضا پاکزاد | sr pakzad
food and drug laboratory research center fdlrc , tehran, iran
استادیار اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

شهرام شعیبی | sh shoeibi
food and drug laboratory research center fdlrc , tehran, iran
استادیار اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

محمدحسین هدایتی | mh hedayati
quality control unit, pastour institute of iran, tehran, iran
مربی واحد کنترل کیفیت انیستیتو پاستور

هما حاجی مهدی پور | h hajimehdipour
food and drug laboratory research center fdlrc , tehran, iran
استادیار اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

وحیده مطهری نیا | v motaharinia
pharmacy science branches, islamic azad university, tehran, iran
دکتری داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)

لیلا مهرافشان | l mehrafshan
pharmacy science branches, islamic azad university, tehran, iran
دکتری داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)

آیدا جوادی | a javadi
pharmacy science branches, islamic azad university, tehran, iran
دکتری داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)

مرتضی پیرعلی همدانی | m pirali hamedani
food and drug laboratory research center fdlrc , tehran, iran, tel 98-21-66406174, fax 98-21-66404330
تهران، خیابان امام خمینی، نرسیده به تقاطع ولی عصر، اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تلفن 66406174 021 ، نمابر 66404330 021
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-241-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات