این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۲۶، صفحات ۱۰-۱۵

عنوان فارسی ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر ضدباکتریایی عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم‌های پاتو‍ژن زخم‌ها و جراحات درمانگاهی دامپزشکی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سیر از جمله گیاهانی است که از دیرباز در جوامع گوناگون به عنوان چاشنی، طعم‌دهنده و گیاه دارویی مورد استفاده بوده است. امروزه با بررسی‌های بیوشیمیایی صورت گرفته ترکیبات متفاوتی را به عنوان مسؤول خواص غذایی و دارویی سیر معرفی کرده‌اند از مهم‌ترین خواص مفید ادعا شده در مورد سیر، تاثیرات ضدمیکروبی آن است. هدف: انجام این تحقیق ارزیابی پتانسیل مهاری عصاره آبی سیر بر روی میکروارگانیسم‌های پاتوژن جدا شده از زخم‌ها و جراحات درمانگاهی است. روش بررسی: به منظور انجام این بررسی از سیر تازه تولید شده در مناطق شرق گیلان استفاده شده است. عصاره آبی سیر بر اساس روش Shukla وTaneja 19 تهیه شد. عصاره مذکور به ترتیب در رقت‌های 10، 20، 40 و 60 درصد و خالص بر روی میکروارگانیسم‌های کنترول (گروه بهداشت مواد غذایی- دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه) و میکروارگانیسم‌های جدا شده از زخم‌ها و جراحات بالینی (ارجاعی به کلینیک تخصصی دانشکده دامپزشکی- دانشگاه ارومیه) مورد آزمون قرار گرفت. این بررسی با استفاده از آزمون انتشار بر روی پلیت آگار انجام شده است. نتایج: براساس یافته‌های حاصل از این تحقیق Streptococcus pyogenesحساس‌ترین باکتری نسبت به تاثیر مهاری عصاره آبکی سیر بوده است و در مقابل کمترین حساسیت را باکتری Pseudomonas aeruginosa از خود نشان داده است (05/0 p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، عصاره آبی، ضدمیکروبی، زخم

عنوان انگلیسی In vitro Assessment of Antimicrobial Efficacy of Aqueous Extract of Garlic Against Wound-infecting Microorganisms
چکیده انگلیسی مقاله Background: Garlic (Allium sativum Linn.) has been used as a spice in many ancient cultures from olden times. Today, biochemical investigations have shown different components responsible to nutritional and therapeutic properties of garlic, in particular antimicrobial effect of it. Objective: Aim of this study is in vitro assessment of potential of inhibitory function of aqueous extract of garlic on pathogenic microorganism isolated from wounds and clinical injuries. Method: The garlic bulbs were used in this investigation, produced in east of Gilan. Aqueous extract of garlic was prepared on Shukla and Taneja method19. The extract was used in five dilutions (10%, 20%, 40%, 60% and neat). Also microorganisms were used in this examination were divided in two categories: Control and clinical isolated microorganisms. The agar disk diffusion test was used as microbiological examination. Results: According to results of this investigation, minimum inhibition concentration was approximate 60% and also the most sensitive organism to aqueous extract of garlic was Streptococcus pyogenes and the least sensitive organism to this extract was Pseudomonas aeruginosa (p< 0.05). Conclusion: With attention to our finding and other related reports in this field, it could be concluded aqueous extract of garlic has considerable antimicrobial effect on current clinical wound pathogen microorganism. Therefore, before application of this extract as antimicrobial agent, it must be evaluated in vivo and clinically.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic, Aqueous extract, Antimicrobial, Wound

نویسندگان مقاله حسین تاجیک | h tajik
department of food hygiene and quality control, urmia university, urmia, iran, p.o.box 57155- 1177 tel 0441 2770508, fax 0441 2771926
ارومیه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، صندوق پستی 1177 - 57155 تلفن 2770508 0441 ، نمابر 2771926 0441
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

فرنود شکوهی ثابت جلالی | f shokuhi sabet jalali
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
استادیار، گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-135-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات