این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۲۶، صفحات ۵۳-۶۲
عنوان فارسی
تاثیر سایتوکینین بر روی تجمع تولیدات تخمیری، حفظ ویتامینC و کیفیت براکلی Brassoca oleraccea var. italica plenck)) بستهبندی شده تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کلم براکلی یک سبزی گلدار است و گلچههای آن سرشار از فیتوکمیکالها، ویتامینها، فیبر و کلسیم بوده و در رژیم غذایی روزانه ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد. بستهبندی براکلی تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته ضمن افزایش عمر انبارداری سبب حفظ کیفیت و ارزش غذایی این محصول میشود. هدف: تجمع تولیدات تخمیری در بافت محصول در این دوره ضرورت انجام پژوهشهایی را برای جلوگیری از ایجاد شرایط بیهوازی و تولید ترکیبات نامطبوع الکلی ایجاب میکند. روش بررسی: به این منظور گلچههای براکلی رقم پرمیوم کراپ بعد از تیمار با سایتوکینین بنزیل آدنین در دو سطح (0 و 50 پیپیام)، با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بستهبندی و در دمای 1 درجه سانتیگراد برای 18 روز انبار شدند. در طی این مدت سطح تولیدات تخمیری در کنار خصوصیات کیفی گلچهها مشتمل بر میزان تولید اتیلن، کلروفیل، ویتامین C، کیفیت ظاهری، pH، اسیدیته و افت وزن با فواصل زمانی 3 روز اندازهگیری شد. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که تیمار گلچههای براکلی با سایتوکینین بنزیل آدنین (50 پی پی ام) و بستهبندی با استفاده از پوششهای پلیمری تاثیر معنیداری در کاهش تولید اتیلن، افت وزن، حفظ ویتامین C، کلروفیل، کیفیت، اسیدیته و pH در مقایسه با شاهد داشته است. نتیجهگیری: این تیمار ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی، تولید ترکیبات نامطبوع الکلی را به طور معنیداری کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Cytokinins affect Fermentation Product Accumulation, Vitamin C Reservation and Quality of Stored Broccoli in Modified Atmosphere Packages
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Broccoli inflorescences are rich in health promoting compounds such as vitamin C which may contribute to the high antioxidant capacity found in freshly- harvested broccoli. However, high looses of this essential compound has been reported after harvesting. Objective: Modified atmosphere packaging has been shown to be potentially useful in storability and quality retention of Broccoli florets however, supplemental methods of extending shelf life are desirable because of the high fermentation product. Method: In this way florets were treated post harvest with benzyl adenine at 50 ppm before packaging in polymeric bags (polyethylene and polypropylene) and storage at 1ºC. Factors including ethylene production, chlorophyll, vitamin C, fermentation product, appearance, pH and titrable acidity were measured every three day intervals. Results: During storage of cytokinin treated florets under MAP, all changes related with loss of quality were reduced and delayed with time. Additionally vitamin C remained almost unchanged. This improved retention was mainly due to decreased ethylene production. Conclusion: Cytokinin treatment significantly reduced fermentation product in packaged broccoli.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فریبا خلیلی | f khalili
department of horticultural sciences, college of agriculture, islamic azad university, science amp; research branch, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مریم شکرچی | m shekarchi
food and drug research labs, ministry of health, no 31 imam, khomeini st, tehran, iran, p.o.box 813615911, tel 021 66400081
تهران، خیابان امام خمینی، پلاک 31، آزمایشگاه کنترل غذا ودارو، بخش تحقیق و توسعه صندوق پستی 813615911، تلفن 66400081 021 ، نمابر 66644330 021
یونس مستوفی | y mostofi
food and drug research labs, ministry of health, tehran, iran
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده گیاه پزشکی و علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مرتضی پیرعلی همدانی | m pirali hamedani
department of medicinal chemistry, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences and food and drug laboratory research center, tehran, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات آزمایشگاه های غذا و دارو
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نوشین ادیب | n adib
department of research and development, food and drug control labs, tehran, iran
استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-281-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات