این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۲۶، صفحات ۷۰-۷۸

عنوان فارسی تاثیر پودر پسته وحشی بر فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز و پروفیل چربی‌های خون موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز ، دفسفوریلاسیون فسفاتیدات به دی آسیل گلیسرول و فسفات معدنی2 را کاتالیز می‌کند. این واکنش مرحله تنظیمی و محدودکننده سرعت متابولیسم گلیسرولیپیدها است. دی آسیل گلیسرول تولیده شده پیش‌ساز سنتز فسفولیپیدها و تری گلیسریدها است. هدف: در این مطالعه تاثیر پودر میوه Pistacia atlantica از خانواده Anacardiacea بر فعالیت آنزیم PAP کبدی، تری‌گلیسرید کبدی و پروفیل چربی‌های سرم بررسی شد. روش بررسی: چهار گروه موش صحرایی (6 سر موش صحرایی در هر گروه) برای مدت 15 و 60 روز با غذای عادی یا غذای عادی همراه با 10 درصد پودر بنه تغذیه شدند. سپس فعالیت آنزیم PAP کبدی و مقادیر تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-c، LDL-c، VLDL-c سرمی و تری گلیسرید کبدی اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد در موش‌های تغذیه شده با بنه به مدت 15روز، مقدار کلسترول سرمی در همه فراکسیون‌های لیپوپروتئینی افزایش و مقدار تری گلیسرید کبدی کاهش یافته است. فعالیت آنزیم PAP حدود 11 درصد کاهش یافت، ولی این کاهش نسبت به گروه شاهد معنی‌دار نبود. هم‌چنین، موش‌هایی که به مدت 60 روز با بنه تغذیه شده بودند، تفاوت معنی‌داری در فراکسیون‌های لیپوپروتئینی نسبت به گروه شاهد نشان ندادند. در حالی‌که مقدار تری گلیسرید کبدی به طور معنی‌داری کاهش یافت. علاوه بر این، فعالیت آنزیم PAPنسبت به گروه شاهد حدود 16 درصد کاهش یافت. نتیجه‌گیری: رژیم غذایی حاوی پسته وحشی سبب کاهش مقدار تری گلیسرید کبدی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Pistacia atlantica Nut Powder on Liver Phosphatidate Phosphohydrolase and Serum Lipid Profile in Rat
چکیده انگلیسی مقاله Background: Phosphatidate phosphohydrolase (PAP) catalyses the dephosphorylation of phosphatidate to diacylglycerol and Pi. This reaction is a rate limiting and regulatory step in glycerolipid metabolism. The diacylglycerol is a precursor to the synthesis of phospholipids and triglycerides. Objective: In this study, the effect of Pistacia atlantica nut powder on liver PAP activity, liver triglyceride and serum lipid profile were investigated. Method: Four groups of rats (n=6/group) were fed with normal diet or normal diet plus10% W/W of pistachio nut powder for 15 and 60 days. At end of two periods, liver PAP activity, serum triglycerides, total cholesterol, HDL - C, LDL-C, VLDL - C and liver triglyceride content was measured. Results: Results showed that feeding rats with pistachio nut powder for 15 days had significantly increased cholesterol in all lipoprotein fractions and reduced liver content of triglyceride.(p< 0.05). Although, liver PAP activity was reduced approximately 11%, it was not significantly different as compared to the control group (p>0.05). On the other hand, rats fed for 60 days with pistachio nuts had no significant difference compared with the control group in all lipoprotein fractions (p>0.05), whereas the liver content of triglycerides significantly decreased (p< 0.05). In addition, liver PAP activity also decreased nearly 16% in compare to the control group. Conclusion: It can be concluded that pistachio nut had ability to reducing the rats liver content of triglyceride.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسن امیدی | ha omidi
department of biology – biochemistry, university of payame noor, tehran, iran
تهران، دانشگاه پیام نور مرکز تهران، گروه زیست شناسی بیوشیمی تلفن و نمابر 88220207 021

حشمت امیدی | he omidi
agriculture college, shahed university, tehran, iran
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

حسنعلی نقدی بادی | h naghdi badi
iranian academic center for education, culture amp; research acecr -institute of medicinal plants research, tehran, iran
استادیار پژوهش، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-283-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات