این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۲۲، صفحات ۳۴-۳۸
عنوان فارسی
شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن فرار اندامهای هوایی گیاه زوسیمیا آبسینتی فولیا (Zosimia absinthifolia (Vent.) link) از ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: شناسایی مواد متشکله روغنهای اسانسی حاصل از گیاهان، با توجه به کاربرد روزافزون آنها در صنایع مختلف، حایز اهمیت است. جنس زوسیمیا از خانوادهی چتریان که در مناطق مختلف جهان پراکنده است، حاوی مقدار قابل توجهی روغن فرار است که با شناسایی اجزای اسانس آن، پژوهشهای کاربردی به منظور استفاده از آن در صنایع مختلف، میسر میگردد. هدف: بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در روغن فرار گونه گیاهی Zosimia absinthifolia. روش بررسی: در این تحقیق، روغن اسانسی اندامهای هوایی گیاه Zosimia absinthifolia (Vent.) Link، که در تابستان 1383 از منطقه خلخال جمعآوری شده بود، با استفاده از روش تقطیر با آب جدا شده و با GC و GC/MS بررسی و شناسایی شد. نتایج: از بین 21 ترکیب شناسایی شده که 96 درصد روغن اسانسی را تشکیل میدهند، ترکیبات اکتیل استات (69/24 درصد)، بتا – کاریوفیلن (24/22 درصد) و Z – بتا – اوسیمن (9/8 درصد) اجزای عمدهی تشکیلدهندهی روغن اسانسی هستند. نتیجهگیری: با توجه به جدول مواد شناسایی شده، نتیجهگیری میشود که ترکیبات سسکویی ترپنی اندکی بیشتر از منوترپنها است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical Constituents of the Essential Oil of Zosimia absinthifolia (Vent.) Link
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The genus Zosimia is one of Umbelliferae family, widely distributed in different world regions, and have important essential oils. This genus is represented in Iran by two species: Z. radians Boiss. & Hohen. and Z. absinthifolia (Vent.) Link, which Z. radians is endemic plant. Objective: Investigation and identification of essential oil compositions of Zosimia absinthifolia collected from Khalkhal area Method: Water - distilled essential oil from the aerial parts of Zosimia absinthifolia (Vent.) Link, collected from Khalkhal area in June 2004, analyzed by GC and GC/MS. Results: Among the 21 identified components constituting 96% of the oil, Octyl acetate (24.69%), β – Caryophyllene (22.24%), and (Z) - β- Ocimen (8.9%) were found to be the major constituents. Conclusion: In the essential oil of the plant, sesquiterpenes predominated over monoterpenes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی شفقت | a shafaghat
department of chemistry, khalkhal i.a.university p.o.box 185, tel 0452 4251220-22, fax 0452 4254905
خلخال، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، گروه شیمی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی خلخال (Islamic azad university of khalkhal)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-193-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات