این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۲۲، صفحات ۷۱-۷۶
عنوان فارسی
بررسی تغییرات ترکیبات اسانس گیاهان دارویی و خوراکی که با اشعه گاما ضدعفونی میشوند
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: یکی از معضلات استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی، آلودگیهای میکروبی و قارچی آنهاست که برای حل این مشکل امروزه از اشعه گاما به عنوان ضدعفونیکردن این گیاهان استفاده میشود. با توجه به اینکه گیاهان حاوی تعداد زیادی ماده شیمیایی هستند، احتمال تغییر و تحول آنها با تاباندن اشعه گاما امکانپذیر است. در صورت چنین تحولی میتوان انتظار داشت که با این تغییرات، در خواص دارویی آنها تغییراتی حاصل شود و ممکن است در آنها مواد سمی، سرطانزا، محرک و نظایر آن ایجاد شود. هدف: در این پژوهش ده گیاه دارویی و خوراکی؛ نعناع قمی، نعناع فلفلی، گشنیز، رازیانه، زنجفیل، زیره سیاه، زیره سبز، بادرنجبویه، آویشن باغی و آویشن شیرازی که حاوی اسانس هستند، بررسی شدند. روش بررسی: اسانس حاصل از بخشهای مورد استفاده دارویی از گیاهان هدف، قبل و بعد از تابش اشعه گاما مورد آنالیز GC، GC/MS و سپس شناسایی ترکیبات اسانس قرار گرفتند و تغییرات حاصله بررسی گردیدند. نتایج: نتایج نشان دادند که در شدتهایی از تابش اشعه گاما، از بین ده گیاه مورد آزمایش، اسانس گیاه گشنیز دستخوش تغییرات فاحش گشته است. نتیجهگیری: نتیجه این تحقیق فرضیه موجود در زمینه احتمال تغییر ترکیبات در اثر تابش اشعه گاما را تایید کرد و موضوع آن میتواند در سطح جهان به صورت هشداری، عواقب احتمالی برای انسانها را به صدا درآورد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Survey on the Changes of Oil Compounds of Medicinal and Edible Plants Sterilized with Gamma Radiation
چکیده انگلیسی مقاله
Background: One of the essential problems of using medicinal plants which are mostly collected from the wild is their fungus and microbial infections. Nowadays, exposing the plants to Gamma radiation apparently removes the problem. But, as the plants contain outstanding amount of chemical substances, the exposition can lead to a change in the composition of the plants chemicals and therefore a change in their medicinal effects. Making poisonous, carcinogen or stimulant substances in the plants could be examples of this change. Objective: The aim of this research was evaluating effect of Gamma radiation on chemical composition of ten medicinal plants essential oils Mentha, Coriandrum, Foeniculum, Zingiber, Cuminum, Bunium, Melissa, Thymus and Zataria. Methods: Essential oil of the species before and after Gamma radiation were obtained over Clevenger apparatus, analyzed using GC and GC/MS and identified based on RT, KI and authentic references. Results: Results showed that within ten species, the Coriander oil was affected with the 10 & 25 KG of Gamma radiation and changed to the another components. Conclusion: These results of experiment can alert the world, to the threatening consequences of using Gamma radiation concerning human health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حسین صالحی سورمقی | mh salehi surmaghi
department of pharmacognosy, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran, p.o.box 14155-6451 tel 021 66959090-5, fax 021 66461178
تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی، تلفن 66959090 021 نمابر 66461178 021 ، صندوق پستی 6451 ـ 14155
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
غلامرضا امین | gh amin
department of pharmacognosy, faculty of pharmacy and pharmaceutical sciences research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
حمیرا زاهدی | h zahedi
food and drug control laboratory research center, tehran, iran
3- کارشناس، اداره کل آزمایشگاه های کنترل و نظارت بر امور غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
هاله کوچصفهانی | h kuchesfahani
food and drug control laboratory research center, tehran, iran
4- کارشناس، اداره کل آزمایشگاه های کنترل و نظارت بر امور غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-311-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات