این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲، شماره ۲۲، صفحات ۹۱-۹۸

عنوان فارسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ تجارتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: حدود 30 درصد مردم در کشورهای صنعتی حداقل یک‌بار در سال به بیماری‌هایی که از طریق مواد غذایی انتقال می‌یابد مبتلا می‌شوند. بنابراین برای کاهش یا حذف عوامل میکروبی بیماری‌زا و فساد مواد غذایی به روش‌های جدید نیاز است. یکی از این روش‌ها استفاده از اسانس‌های گیاهی به عنوان افزودنی‌های ضدمیکروبی در مواد غذایی است، اما برای کاربردی کردن مصرف اسانس‌های گیاهی به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی، بررسی اثرات ضدمیکروبی آن‌ها به تنهایی و توام با عوامل دیگر موثر در رشد میکروارگانیسم‌های مهم مواد غذایی در مدل‌های آزمایشگاهی و غذایی ضروری است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد باکتری استافیلوکوکوس ارئوس در سوپ جو تجارتی در حضور غلظت‌های مختلف (0، 005/0، 015/0 و 03/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در درجات حرارت 8 و 25 درجه سانتی‌گراد در مدت 21 روز بود. نتایج: تاثیر مقادیر مختلف اسانس بر میزان رشد باکتری از نظر آماری (آنالیز واریانس) معنی‌دار (01/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس ارئوس، نگهدارنده طبیعی

عنوان انگلیسی Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on the Growth of Staphylococcus aureus in a Commercial Barley Soup
چکیده انگلیسی مقاله Background: About 30% of people in developed countries at least once a year experience a food borne disease. Therefore, there is a need for new methods to prevent the growth of food borne pathogens or decrease the number of them in foods. One of the methods is to use plant essential oils as antimicrobial additives in foods. To establish the usefulness of plant essential oils, they must be evaluated alone or in combination with other preservation factors (such as temperature, storage time and …) first in the laboratory models and then in food model systems. Objective: The aim of this study was to determine of the effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on the growth of Staphylococcus aureus in commercial barley soup using different essential oil concentrations (0.0, 0.005, 0.015 and 0.03%) and temperatures (8 and 25˚C) during 21 days. Results: The effect of different concentrations of essential oil on growth rate of Staphylococcus aureus was statistically (ANOVA) significant (p< 0.01). The correlation coefficient of Zataria multiflora Boiss. essential oil with log10 of the number of Staphylococcus aureus was -0.588. The effect of storage time on growth rate of the organism was also statistically (ANOVA) significant (p< 0.05). The correlation coefficient of storage time with log10of the number of microorganism used in this study was -0.2 which showed a decrease in the growth rate of the organism when the storage time was increased. In addition the correlation coefficient of storage temperature with log10 of the number of Staphylococcus aureus was 0.449. In other words, by decreasing the storage temperature (from 25 to 8˚C), the decreasing of the growth rate of the microorganism was observed. The effect of different storage temperatures and their interaction with different concentrations of essential oil on growth rate of Staphylococcus aureus was also statistically (ANOVA) significant (p< 0.01). Conclusion: The results suggested that the Zataria multiflora Boiss. essential oil can be considered as a natural preservative in some foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله افشین آخوندزاده | aa basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
1- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
2- استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

میرحسن موسوی | mh moosavy
university of tehran, faculty of veterinary medicine p.o.box 14155-6453, tehran, iran, tel 021 61117047, fax 021 66933222
دانشگاه تبریز، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی صندوق پستی 5166614779، تلفن 3392377 0411 ، نمابر 3357834 0411
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

تقی زهرایی صالحی | t zahraei salehi
department of pathobiology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
4- استاد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

گیتی کریم | g karim
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
استاد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-80-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات