این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۳۳، صفحات ۲۶-۳۴
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی عصارهی هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در نتیجه استفاده بیرویه از داروهای ضدمیکروبی در درمان بیماریهای عفونی، مقاومت میکروارگانیسمها در برابر خیلی از آنتیبیوتیکها توسعه یافته است و یک نیاز برای توسعه داروهای ضدمیکروبی وجود دارد. یک راه استفاده از گیاهان دارویی محلی میباشد که یک منبع غنی از عوامل ضدمیکروبی نوین را ارایه میدهند. هدف: به دلیل افزایش سریع مقاومت آنتیبیوتیکی، اثرات جانبی داروهای شیمیایی، خواص ضدباکتریایی بلوطها و دلایل دیگر، این مطالعه انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی ارزیابی شده و با تعدادی از آنتیبیوتیکهای رایج مقایسه شده است. عصارهگیری از میوههای آسیاب شده بلوط که پوست آنها جدا شده بود به وسیله نسبتهای مساوی از آب و اتانول و در دستگاه سوکسله صورت گرفت. اثر عصاره حاصل در سه غلظت (25، 50 و 75 میلیگرم/ میلیلیتر) و با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی سه باکتریStaphylococcus aureus ، Staphylococcus epidermidis وEscherichia coli مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اثر عصاره بر روی باکتریها وابسته به غلظت بوده است. در مقایسه با آنتیبیوتیکها نیز اثر غلظت mg/ml 75 عصاره بر روی S. aureus مشابه جنتامایسین، کمتر از کانامایسین و بیشتر از توبرامایسین بوده است. همچنین این غلظت از عصاره دارای اثری مشابه کانامایسین، بیشتر از جنتامایسین و کمتر از توبرامایسین بر روی S. epidermidisبوده است. این اثر بر روی E. coli کمتر از جنتامایسین و کانامایسین ولی در مقایسه با توبرامایسین بیشتر بوده است. نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که بلوط ایرانی دارای ترکیباتی با خصوصیات ضدباکتریایی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلوط ایرانی، ضدباکتریایی، عصاره، انتشار دیسک، سوکسله
عنوان انگلیسی
Evaluation of the Antibacterial Activity of Quercus persica Jaub & Spach Fruit’s Hidroalcoholic Extract in Disc Diffusion Method
چکیده انگلیسی مقاله
Background: As a result of indiscriminate use of antimicrobial drugs in the treatment of infectious diseases, microorganisms have developed resisrtance to many antibiotics and there is a need to develop antimicrobial drugs. One approach is use of local medicinal plants which represent a rich source of novel antimicrobial agents. Objective: Due to rapid increase of antibiotics resistance, fewer side effects of chemical drugs, antibacterial properties of oaks and other reasons, this study was carried out. Methods: In this study the antibacterial activity of hidroalcoholic extract of oak fruit was evaluated and compared with some in - use antibiotics. Milled oak fruit that their hull was separated was extracted with water+ethanol in Soxhleťs apparatus .The effect of extract in three concentration (25, 50, 75 mg/ml) were tested using agar diffusion method on Staphylococcus aureus ATCC 25923, Staphylococcus epidermidis RTCC 1898 and Escherichia coli O157: H7. Results: Results showed that the effect of the extract on bacteria was concentration-dependent. In compared with antibiotics, the effect of 75 mg/ml concentration of extract on S. aureus was similar to GM, lesser than K and higher than TOB. Also this concentration of extract had a similar effect to K, higher than GM and lesser than TOB on S. epidermidis. This effect on E. coli was lesser than GM and K, but in compared with TOB was higher. Conclusion: results show that Quercus persica J. & Sp. possesses compounds with antibacterial properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اکرم ابراهیمی | a ebrahimi
department of biology, sciences faculty of urmia university, urmia, iran, tel 98 - 692- 5242626, fax 98 – 692- 5242626
خوزستان، ایذه، بالاتر از میدان دانشجو، انتهای بلوار شهید نادری، جنب فروشگاه مهر پلاک 963، تلفن 5242626 0692 ، نمابر 5242626 0692
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مسعود خیامی | m khayami
sciences faculty of urmia university, urmia
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
وحید نجاتی | v nejati
sciences faculty of urmia university, urmia
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-219-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات