این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۳۳، صفحات ۴۱-۴۸
عنوان فارسی
بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربیهای پلاسما در رتهای دیابتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت ملیتوس یکی از بیماریهای متابولیکی سیستم آندوکرینی است که ناشی از نقص در ترشح انسولین، عمل انسولین و یا هر دو میباشد. نقص انسولین منجر به هیپرگلیسمی مزمن همراه با اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروﺗﺌین میشود. اساس درمان دیابت، تجویز انسولین و بعضی ترکیبات شیمیایی کاهنده قندخون میباشد که با توجه به عوارض جانبی متعدد آنها، استفاده از گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. گیلاس (خانواده رزاسه) دارای رنگیزه قدرتمند گیاهی به نام آنتوسیانین میباشد که موجب رنگ قرمز تیره در این میوه میشود و این ترکیبات یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدانی هستند که قندخون، سطح انسولین، سطح کلسترول تام و تری گلیسرید را کاهش میدهند. هدف: این مطالعه به منظور تعیین اثرات هیپولیپیدمیک گیلاس در رتهای دیابتی شده با آلوکسان میباشد. روش بررسی: در این تحقیق اثر عصاره اتانولی سه گونه گیلاس بر میزان چربیهای پلاسما در رتهای دیابتی شده بررسی شد. برای این منظور از رت نر بالغ به وزن متوسط - گرم در گروه تایی استفاده شد و بیماری دیابت با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونو هیدرات به میزان mg/kg 120 القا شد. عصاره با دوز mg/kg 200 به صورت خوراکی در رتهای دیابتی شده در دوره تیمار هفتهای گاواژ شد. نتایج: نتایج به دست آمده کاهش معنیدار میزان تریگلیسرید، LDL را در رتهای تیمار شده نسبت به گروه دیابتی نشان داد. با تجویز عصاره گیلاسی میزان HDL و کلسترول تام به طور معنیداری افزایش یافت. نتیجهگیری: این تحقیق نشان داد استفاده از عصاره گیلاس دارای اثرات هیپولیپیدمیک است و در نتیجه عصاره این گیاه میتواند در کنترل و پیشگیری از عوارض دیابت موثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت، عصاره گیلاس، چربی پلاسما
عنوان انگلیسی
The Survey of Administration of Cherries Ethanolic Extract on the Serum Levels of Lipids of Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diabetes mellitus is a metabolic disorder in the endocrine system resulting from a defect in insulin secretion, insulin action or both. It is the most common endocrine disorder and by the year 2010, it is estimated that more than 200 million people worldwide will have DM and 300 million will subsequently have the disease by 2025. Tart cherry (Rosaceae) are packed with powerful plant pigments called anthocyanins – which give cherries their dark red color - and it’s these compounds one of richest antioxidant sources, lower blood sugar and insulin levels. Adding cherries to the diet also lower the animals’ total cholesterol levels and triglycerides. Objective: The present study was designed to investigate the effect of Cherries Ethanolic Extract on the Serum Levels of Lipids on Alloxan induced diabetic rats. Methods: In this study 36 Male Wistar rats, body weight of 150 – 200 gr were divided into 6 groups. Diabetes was induced by intra peritoneal injection of 120 mg/kg Alloxan. The duration of the cherries treatment was 30 days. Results: Treatment with extracts of cherries resulted in a significant reduction in triglyceride, LDL, as well as increase in HDL level. Conclusion: Extracts from this plant useful in controlling blood lipids levels. Cherries appear to aid in diabetes control and in reducing the complications of disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diabetes mellitus, Cherries, Blood lipids, Diabetic Rats
نویسندگان مقاله
لاچین تحسینی | l tahsini
department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran, tel 98-9188132-900, fax 98-812-6223951
ارومیه، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه تلفن ٠٩١٨٨١٣٢٩٠٠، نمابر ٦٢٢٣٩٥١ 0812
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
رضا حیدری | r heydari
1- department of biology, faculty of science, urmia university
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مینو ایلخانی پور | m ilkhanipoor
1- department of biology, faculty of science, urmia university
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
صمد زارع | s zare
1- department of biology, faculty of science, urmia university
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
وحید نجاتی | v nejati
1- department of biology, faculty of science, urmia university
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-221-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
physiology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات