این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۳۳، صفحات ۹۸-۱۰۲

عنوان فارسی بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مسمومیت استافیلوکوکی در اثر تولید انتروتوکسین توسط استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی ایجاد می‌شود. تاکنون گزارشی مبنی بر اثر اسانس آویشن شیرازی بر تولید توکسین توسط این باکتری وجود ندارد. هدف: در این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت آزمایشگاهی‌ بررسی شد. روش بررسی: آزمایش به صورت مدل فاکتوریال طراحی شد. در این طرح سه غلظت اسانس آویشن (صفر، 005/0، 015/0 و 03/0 درصد) استفاده شد. وضعیت رشد باکتری به مدت 43 روز ارزیابی شد و سنجش انتروتوکسین توسط کیت صورت گرفت. نتایج: اسانس آویشن در غلظت 03/0 درصد به طور کامل از رشد باکتری جلوگیری نمود. غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس آویشن شیرازی، در میزان 005/0 درصد هیچ‌گونه اثر مهاری روی تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس نداشت ولی با افزایش غلظت اسانس به 015/0 درصد اثر مهاری معناداری (05/0>p) روی تولید انتروتوکسین مشاهده شد. نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی می‌تواند در غلظت‌های تحت بازدارنده رشد به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مناسب برای ممانعت از تولید انتروتوکسین توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در صنعت غذایی استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین

عنوان انگلیسی Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Enterotoxin Production by Staphylococcus aureus ATCC 6538
چکیده انگلیسی مقاله Background: Staphylococcal food poisoning does not result from the ingestion of S. aureus per se, but rather from enterotoxins which are pre-formed within the food. There is no report on effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on enterotoxin production by this microorganism. Objective: The aim of this study was to evaluate the effect of different concentrations of Zataria multiflora Boiss. essential oil on enterotoxin production by S. aureus. Methods: This study was done as a factorial model using different concentrations of EO (0, 0.005, 0.015 and 0.03%).The bacterial growth was evaluated during 43 days of incubation and enterotoxin production was analyzed using a enterotoxin assay kit. Results: The growth of the organism was completely inhibited by the EO = 0.03%. Enterotoxin production was not affected by sub-inhibitory concentration of EO at level of 0.005%, while it was significantly (p < 0.05) inhibited by increasing subinhibitory concentration of EO to 0.015%. Conclusion: The adverse effect of sub-inhibitory concentration of Zataria multiflora Boiss. EO on enterotoxin production by S. aureus, demonstrated in this study, suggests the potential application of this EO as a natural antimicrobial in foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Zataria multiflora Boiss, Staphylococcus aureus, Enterotoxin

نویسندگان مقاله مهنوش پارسایی مهر | m parsaeimehr
department of veterinary medicine, islamic azad university-shoshtar branch
مربی، گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر (Islamic azad university of shooshtar)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzade basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran tel 98-21- 66923510, fax 98- 21- 66933222
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی صندوق پستی 6453 - 14155، تلفن 66923510 021 ، نمابر 66933222 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

تقی زهرایی صالحی | t zahraei salehi
departmet of microbiology, faculty of veterinary medicine, university of tehran
استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

بهراد رادمهر | b radmehr
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, islamic azad university-karaj branch
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

حسن گندمی نصرآبادی | h gandomi nasrabadi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-8&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات