این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۲۵، صفحات ۸۵-۹۲

عنوان فارسی بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه مرزه تالشی (Satureja intermedia C. A. Mey.)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: جنس مرزه متعلق به خانواده Lamiaceae بوده، این جنس در ایران 12 گونه گیاه معطر و چند ساله دارد که از میان آنها 8 گونه انحصاری ایران هستند. خاصیت ضدباکتریایی برخی گونه‌های این جنس گزارش شده است. هدف: شناسایی ترکیبات موجود در اسانس Satureja intermedia و بررسی خواص ضدمیکروبی آن. روش بررسی: گیاه مورد بررسی از ارتفاعات استان اردبیل در مردادماه سال 85 جمع‌آوری و در سایه خشک گردید. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. جهت بررسی خواص ضدمیکروبی از روش دیسک دیفیوژن، MIC، MBC و هم‌چنین آنتی‌بیوتیک‌های مختلف برای مقایسه اثرات ضدمیکروبی آن استفاده شد. نتایج: در اسانس مورد بررسی تعداد 34 ترکیب (8/99 درصد) شناسایی شد که در این میان Thymol (6/25 درصد)، para-Cymene (44/21 درصد)، gamma-Terpinene (20 درصد)، Carvacrol (48/9 درصد)، alpha-Terpinene (94/7 درصد) و Myrcene (58/3 درصد) ترکیب‌های عمده بودند. نتایج بررسی اثرات ضدباکتریایی نشان داد که اسانس این گیاه از نظر مهارکنندگی و بازدارندگی رشد روی باکتری‌های مورد آزمایش بسیار موثر است. نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد اسانس مرزه تالشی خواص ضدباکتری داشته بنابراین می‌توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات ضدباکتریایی است در صنایع غذا و دارو استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مرزه، اسانس، اثرات ضدمیکروبی

عنوان انگلیسی The Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oil of Satureja intermedia C. A. Mey.
چکیده انگلیسی مقاله Background: The genus Satureja belongs to Lamiaceae family. 12 species exist in Iran of which 8 are endemic. Some of this genus had shown antibacterial effects. Objective: In this study chemical compounds and antibacterial activity of essential oil of Satureja intermedia was identified. Methods: Satureja intermedia has been collected from the elevation of Ardabil province in August 2006. Then air-dried aerial parts of the plant were submitted to hydrodistillation using a Clevenger apparatus to produce the essential oil and was analysed by GC/MASS. Investigation of antimicrobial activity was conducted by Disc-diffusion, MIC and MBC technique and different antibiotics compared with antimicrobial activity of this essential oil. Results: In this study, 34 constituents were found representing 99.8% of the oil. The major components were thymol (25.6%), para-Cymene (21.44%), gamma-Terpinene (20%), Carvacrol (9.48%), alpha-Terpinene (7.94 %) and Myrcene (3.58 %). The antibacterial test results showed that essential oil of this plant had a great potential antibacterial activity against Gram-positive and Gram-negative bacteria. Conclusion: Results presented here may suggest that the essential oil of Satureja intermedia possess antibacterial properties and is therefore a potential source of antibacterial ingredients for the food and pharmaceutical industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سحر شهنازی | s shahnazi
institute of medicinal plants- acecr, kavosh ave., supa blvd., km 55th of tehran-qazvin freeway, karaj, iran. p.o.box 31375-1369, tel amp; fax 0261 4764010-19
کیلومتر 55 آزادراه تهران – قزوین، بعد از عوارضی، جنب سوپا، بلوار کاوش، مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی، پژوهشکده گیاهان دارویی، صندوق پستی 1369 - 31375 تلفن و نمابر 12-4764010 0261
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

فرحناز خلیقی سیگارودی | f khalighi sigaroodi
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
2- استادیار پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

یوسف اجنی | y ajani
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
3- مربی پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

داراب یزدانی | d yazdani
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
4- استادیار پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

رحیم تقی زاد فرید | r taghizad farid
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
5- کارشناس شیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

مریم اهوازی | m ahvazi
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
6- مربی پژوهش، گروه کشت و توسعه و هرباریوم، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

محمد عبدلی | m abdoli
institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
مربی پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-293-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده biotechnology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات